Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt mieszkaniowy IngDiba - pytanie

Napisany przez Polli1209
Witajcie drodzy użytkownicy forum,

planujemy odnowienie łazienki w przyszłym roku (czerwiec 2018) i chcemy skorzystać z kredytu mieszkaniowego w ING-DiBa. (22 000 euro prawdopodobnie, ewentualnie mniej)

Pod względem zdolności kredytowej nie powinno być problemu, obecnie spłacamy również raty kredytu w ING-DiBa w wysokości prawie 600 euro miesięcznie, który kończy się w marcu 2018 i zostanie spłacony.

Nowy kredyt chcielibyśmy rozciągnąć na najdłuższy okres, aby obciążenie było maksymalnie 290 euro.

Jednakże, w przyszłym tygodniu ma się zdecydować, czy mój mąż zacznie nową pracę od marca 2018 (najwcześniej). To nie zmienia sytuacji dochodowej, a jeśli już, to raczej ją zwiększa.

W branży jest powszechne, że zatrudnienie odbywa się od razu na czas nieokreślony, a także nie ma okresu próbnego.

Teraz moje pytanie:

Jeśli złożymy wniosek o kredyt w ING-DiBa, musimy dostarczyć dowody zarobków z ostatnich 3 miesięcy - w czerwcu to by pasowało, mielibyśmy wówczas odcinki wypłat męża z marca, kwietnia i maja, ale co jeśli jednak zacznie pracę dopiero 1 kwietnia, to musielibyśmy dołączyć do tego dokumenty potwierdzające zarobki z poprzedniego pracodawcy. Czy ktoś ma doświadczenie, czy to może stwarzać jakieś problemy? Nawet jeśli właśnie zmienił pracę i jeszcze nie pracuje dla nowego pracodawcy, gdy składany jest wniosek o kredyt?

A może to jest obojętne dla banku, o ile dochód jest udokumentowany?

Pozdrowienia
Polli1209

Re: kredyt mieszkaniowy IngDiba - pytanie

Napisany przez Klaus1976
W razie konieczności złożenia wniosku już w marcu z późniejszą datą wypłaty.... Tak, o ile mi wiadomo, jest to możliwe w Diba. Wtedy nie płacisz żadnych odsetek od udostępnienia....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata