Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Czy muszę poinformować pracodawcę o mojej pracy dodatkowej?

Napisany przez ADMCI4
Sprzedaję dodatkowo kilka produktów za pośrednictwem sklepu internetowego. Czy jestem zobowiązany poinformować mojego szefa o mojej działalności? Praca ta nie ma nic wspólnego z moją główną pracą. Z poważaniem Hans-Peter

Napisany przez ramonciko
Twój pracodawca powinien koniecznie być poinformowany o drugiej pracy. Jeśli zataisz tę pracę pomimo istniejącego obowiązku wynikającego z umowy (sprawdź swój kontrakt pracy), możesz zostać zwolniony natychmiastowo! Być może możesz przenieść tę dodatkową działalność na osobę współmieszkającą. Może to wiązać się z konsekwencjami podatkowymi - zarówno pozytywnymi, jak i negatywnymi. Musisz to ustalić.

Napisany przez ADMCI4
Dodatkowa praca zasadniczo nie musi być zatwierdzona przez szefa, jeśli nie narusza interesów pracodawcy. Urzędnicy lub pracownicy służby publicznej są zobowiązani poinformować swojego pracodawcę o dodatkowej pracy. Jeśli jednak w umowie o pracę jest klauzula zabraniająca wykonywania dodatkowej pracy, warto porozmawiać z pracodawcą, aby uniknąć ryzyka zwolnienia.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli zaniedbujesz swoją główną pracę ze względu na dodatkowe zajęcie, również może to doprowadzić do zwolnienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata