Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy - partner ma zlikwidowany negatywny wpis w Schufa.

Napisany przez dervulkan
Dobry wieczór,
chciałbym z żoną wspólnie sfinansować Dom.
Jedyny problem: Mam nadal negatywny wpis w Schufa z roku 2013, który od dwóch lat (rozwiązany 12/2015) jest oznaczony jako uregulowany i ma wartość żądania około 2,300€, został spłacony przez 2,5 roku.
Moja ocena w Schufa wynosi mimo to 93,5%, prawdopodobnie wzrośnie do około 95% w 01/2018
Oboje zarabiamy stosunkowo dobrze (ok. 4,500€ dochodu netto z gospodarstwa domowego, moja żona jest urzędniczką zarabiającą 2,600€, a ja urzędnikiem administracyjnym zarabiającym 1,800€ + 13-tka, oboje w służbie publicznej i nie do zwolnienia) i mamy około 27-30.000€ kapitału własnego.
Teraz pytanie: Czy jest ktoś, kto udzieliłby nam finansowania (Schufa mojej żony jest czysta)
- mamy 2 dorosłe dzieci, 26 + 27 lat, są samodzielni
- Mam w Schufa umowę Leasingową na samochód oraz uregulowany kredyt ratalny (rozwiązany 09/2017)
- Mieszkamy w Kolonii
- Cena zakupu do około 250.000€, zdecydowanie bez pośredników (koszty zakupu wtedy ok. 8%)
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Cześć dervulkan,
w zasadzie uważam, że finansowanie jest możliwe. Pojawiają się następujące pytania:
- jak wysoka jest rata Leasingowa? W jakim biurze informacji kredytowej jest zgłoszona rata Leasingowa? Zakładam, że u Pani?
- cena zakupu plus koszty nabycia pomniejszone o 27.000 - 30.000 euro własnego wkładu?
- czy mają już Państwo na oku nieruchomość?
- jak wysokie są składki na ubezpieczenie zdrowotne Pani? Bezpłatna opieka zdrowotna?
- czy wkład własny lub części z niego znajduje się na koncie oszczędnościowym mieszkaniowym?

Napisany przez dervulkan
Cześć,
- jaka jest wysokość raty Leasingowej? 230 EUR
- Na jakiej Schufie jest zgłoszona rata Leasingowa? Zakładam, że u pani? Nie, u mnie
- Cena zakupu plus koszty nabycia pomniejszone o 27 000 - 30 000 euro wkład własny? Tak, dokładnie.
- Czy masz już jakąś nieruchomość na oku? Jeszcze nie do końca
- Jak wysokie są składki zdrowotne twojej żony? Około 300€ - Darmowa opieka zdrowotna? co to oznacza?
- Czy wkład własny lub jego części znajdują się na koncie oszczędnościowym? Nie, wszystko na koncie

Napisany przez ADMCI4
Ile masz lat?
Wygląda na finansowanie w 100%! Świetne w tym wieku.
Będzie interesująco....

Napisany przez Klaus1976
Wow, 2500€ żądanie spłacone dochodem przez ponad 2,5 roku ... Szacunek

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć dervulkan, finansowanie budowy powinno być dla Ciebie dostępne w normalnych warunkach.
W tym przypadku zatwierdzenie warunków jest ostatecznie indywidualną decyzją partnera bankowego.
Jednak konieczne jest wyjaśnienie, dlaczego w przeszłości doszło do negatywnej oceny w SCHUFA itp.
Chętnie pomogę dalej.

Napisany przez dervulkan
Klaus1976
Czy się znamy, czy może masz jakieś konkretne informacje na ten temat??
Wpis pochodzi z 2013 roku, kiedy jeszcze nie byłem żonaty! Czyli zapłaciłem to ze swojego dochodu.
Niestety, zgodziłem się także na ofertę spłaty tej kwoty w wygodnych ratach bez odsetek,
nie wiedząc, że w rezultacie zapis o spłacie również się przesunie i tym samym 3-letni okres
na usunięcie wpisu zostanie również przesunięty.
Gdybym wiedział wcześniej, spłaciłbym kwotę od razu w całości.
Ten wpis nie miał wiele wspólnego z problemami finansowymi.

Cześć dervulkan, ufam wam całkowicie, że natychmiast byś wszystko zapłacił.
Ale gdy roszczenie jest uwzględnione w tytule, wpis w Schufa pozostaje za 2016, 2017, 2018, nawet jeśli został oznaczony jako uregulowany w grudniu 2015 roku.
Masz mimo wszystko dobre karty, albo po prostu poczekaj do 01.01.2019 roku, wtedy według mojej wiedzy zostaną usunięci z Schufa.

Napisany przez NaTwoim13
@Klaus67 i @Ed_schmitt
Co sądzicie o tym, żeby zamiast wszystkiego znowu krytykować, zadać więcej pytań? Przecież macie zbyt mało informacji.
Kobieta mogłaby sama uzyskać decyzję o finansowaniu, nie trzeba więc dużo dyskutować o negatywnej historii kredytowej, wszak wszyscy popełnialiśmy głupstwa, z których niektórzy już się nauczyli. Teraz nawet TS pyta, czy bylibyście w stanie się znać, gdyż niektórzy udają, że znają kogoś, a potem wychodzi na to, że znają wszystkich.
Pytanie o wiek to już jakiś początek, ale to samo w sobie nie wystarcza, aby poznać TS-a, bo przynajmniej musiałbym się dowiedzieć, jakie zobowiązanie chcieliby zaciągnąć, aby móc powiedzieć, czy coś jest interesujące. Może nieruchomość będzie spłacona po przejściu na emeryturę, być może istnieje korporacyjne zabezpieczenie emerytalne, być może istnieją plany emerytalne lub ubezpieczenia na życie, które mogą uzasadnić przyszłe zobowiązanie w momencie przejścia na emeryturę.
Tutaj ponownie, TS pyta konkretnie:
Teraz pytanie: Czy jest ktoś, kto finansowałby nas (historia kredytowa mojej żony jest czysta)
Czy spróbujmy przeanalizować to pytanie bardziej dokładnie i spróbujmy udzielić na nie odpowiedzi w sposób rzetelny, starając się zbadać indywidualną sytuację i poznać ją? Czy to byłoby pomocne i przydatne dla sprawy, zwłaszcza dla zapytania?

Napisany przez dervulkan

Ile macie lat? Wygląda na 100% finansowanie! Świetnie w tym wieku.
Będzie interesująco....

Jakie to ma teraz znaczenie???
Mamy jeszcze co najmniej 13-14 lat i chcemy roczną spłatę co najmniej 5%, a po przejściu na emeryturę otrzymam dodatkową emeryturę z zakładowego planu emerytalnego (ponad 50 000 €)
Jeśli po przejściu na emeryturę zostanie około 15-20%, to dla mnie obojętne.
Mam 2 dorosłych dzieci, możliwe, że ktoś przejmie Dom lub będą mogli go sprzedać później.

Napisany przez dervulkan

Witaj dervulkan, wierzę ci na słowo, że natychmiast byś wszystko opłacił.
Jednak z tytułowanymi roszczeniami wpis za lata 2016, 2017, 2018 pozostaje w Schufa, nawet jeśli został oznaczony jako uregulowany w grudniu 2015 roku.
Masz mimo wszystko dobre karty albo po prostu czekasz na 01.01.2019, kiedy według mojej wiedzy zostaniesz odczyszczony z Schufa.

Tak, teraz też to niestety dowiedziałem się!
Na pewno nie zapłacimy żadnej wysokiej stopy procentowej, w takim razie wolelibyśmy poczekać kolejny rok.
Być może coś się jeszcze uda z kwotą wolną od podatku od nabycia nieruchomości, NRW i Turyngia już złożyły inicjatywę legislacyjną w Bundesracie.
Wtedy zdecydowanie bardziej opłacałoby się poczekać, bo w NRW już obowiązuje stawka 6,5%, a gdyby jej nie było, to byłoby wspaniale.
Wtedy mielibyśmy także prawdziwe własne środki.

Cześć dervulkan, jeśli możesz poczekać, to po prostu zaczekaj do 01.01.2019.
W przeciwnym razie 100% finansowanie w sektorze nieruchomości jest decyzją indywidualną.
Nie mówimy tutaj o dużym dopłacie do oprocentowania, ponieważ prawdopodobnie Twoja żona może samodzielnie ponieść to zobowiązanie.
W swojej sytuacji, na aktualnych różowych chmurach warunki, otrzymasz dopłatę do oprocentowania w wysokości 0,x%

Napisany przez Honey1979
@Bnkkaufmann
Jednakże różowo-kolorowe warunki kupna stoi w opozycji do wyraźnie wysokich warunków zakupu.
należy wspomnieć o tym dla uczciwości.
@Dervulkan
gdzie można kupić Dom za 250 tysięcy w Kolonii?
Średnia cena za metr kwadratowy w Kolonii wynosi 4 tysiące euro/m²

Napisany przez dervulkan
"
@Bnkkaufmann
Den Rosawolkenkonditionen stehen aber auch eklatant hohe Kaufkonditionen entgegen.
sollte man der Fairness halber mit dabei sagen.
@Dervulkan
wo bekommt man denn in Kolonii ein Haus für 250 K ?
Der durchschnittliche KP / m2 in Kolonii liegt bei 4 Tausend [url]euro[/url] / m²

tak w Kolonii jest naprawdę bardzo trudno.
Ale szukamy również w bezpośrednim sąsiedztwie Kolonii, takim jak Hürth, Frechen, Wesseling, Brühl (ewentualnie nawet Kerpen) itp., tam można jeszcze znaleźć domy za około 250 000 [url]euro[/url]
W ciągu ostatnich kilku tygodni było kilka obiektów, które wchodziłyby w grę."

Napisany przez NaTwoim13
Mówimy tutaj o średniej cenie, która mieści się w przedziale, nie mam pojęcia, gdzie zaczynają się twoje oczekiwania, ale na pewno nie w centrum, a z tym związanymi kosztami w Kolonii!!

Kochanie, zawsze można coś znaleźć, dziwi mnie twoje zdziwienie. Dla mnie było jasne, że nie będziemy szukać czegoś w centrum Kolonii.

Napisany przez Honey1979
Tak więc jeden z moich znajomych mieszka w Wesselingen w swoim domu.... Dlatego znam tamtejsze ceny, ponieważ pomagałem mu w poszukiwaniach domu.

Napisany przez Honey1979
Mimo że.... Ostatnio znowu wylały się tam tony oleju lub kerozyny.... Może teraz można tam znaleźć okazję..... Po prostu nie powinno się uprawiać tam warzyw.

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, to nie pomaga! Znasz swojego przyjaciela, ale nie znasz TE!
Mówię tylko od do, ok??
Nie znasz cen nieruchomości, które chcą kupić ludzie, których nie znasz, ok?
Dziękuję

Napisany przez Honey1979
Idę teraz spać, znowu masz dzisiaj ochotę na awanturę, Thomasie.
Jutro rano idziemy najpierw popływać, a potem na wycieczkę enduro. Sprawdzę, czy do tego czasu już się uspokoisz, słodziaku.

Napisany przez Creditfair
Cześć dervulkan,
chętnie przygotujemy dla Ciebie niezobowiązującą ofertę.
Potrzebujemy jednak jeszcze kilku informacji. Proszę się do mnie odezwać!
laura.daudrich@creditfair.de

Z poważaniem
Laura Daudrich
(Specjalistka finansowa)

Cześć i serdecznie witamy na forum.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Creditfair, sugeruję, że najpierw aktywnie uczestnicz w dyskusjach, oferując pomoc, propozycje rozwiązań i przydatne komentarze.

Wygląda to dziwnie, gdy oferujesz tutaj swoje usługi, nie udowadniając swojej kompetencji przez zaangażowanie się w społeczność.

Napisany przez Klaus1976
Och, dlaczego tak? Konkurencja zawsze jest dobra, a Creditfail ma rację! Najważniejsze to szybko zarobić pieniądze bez zbędnego zamieszania.

Napisany przez NaTwoim13
Klaus, także Twoje konstruktywne zaangażowanie jest oczywiście mile widziane.

Napisany przez Klaus1976

Klaus, też Twoje konstruktywne zaangażowanie jest oczywiście mile widziane.

zawsze to robię, jestem pośrednikiem o wartości zerowej, a raczej klientem

Napisany przez NaTwoim13
Pięknie!
Problemem nie jest sprzedaż, ale sposób, w jaki jest przeprowadzana.
Poza tym każdy ekspert przynosi forum więcej korzyści, musi jednak aktywnie się w nim angażować w sposób konstruktywny.

Napisany przez Monika87
Cześć,

mieliśmy podobną sytuację. Nasze finansowanie budowy zostało odrzucone przez bank, ponieważ mój mąż ma jeszcze zakończony wpis w rejestrze dłużników (z powodu spłaty [url]kredytu[/url] ratalnego). Będzie on obowiązywał jeszcze przez 1 rok, ponieważ informacje w rejestrze są przechowywane przez 3 lata.

Chcieliśmy koniecznie mieć ten [url]Dom[/url], ponieważ jest on po prostu idealny dla naszej małej rodziny i od dłuższego czasu poszukiwaliśmy przystępnej nieruchomości. Dowiedzieliśmy się, że istnieje możliwość uzyskania finansowania na [url]Dom[/url] nawet z zakończonym wpisem w rejestrze dłużników pod pewnymi warunkami w BKM Bausparkasse. U nas wszystko poszło gładko.

Tutaj możesz znaleźć więcej informacji na ten temat: https://bankenautark.de/hausfinanzie...chufa-eintrag/

Napisany przez NaTwoim13
Ile kapitału własnego wniesiecie przy zakupie za jaką cenę?

Ta wypowiedź jest tylko częściowo poprawna, ponieważ tylko w określonych warunkach BKM towarzyszy w realizacji planu finansowania przy negatywnej historii kredytowej w Schufie.

Napisany przez kub0185
To, że Bkm pozwala sobie na wynagrodzenie za tę bezinteresowną usługę, nie może być prawdą?

Napisany przez Monika87
Mamy niespełna 20% (łącznie z kosztami dodatkowymi) wkładu własnego do finansowania. Po odrzuceniu naszego wniosku kredytowego przez bank ze względu na zakończony wpis w SCHUFA, wszędzie informowaliśmy się, jak mimo to uzyskać [url]kredyt[/url] na nasz [url]Dom[/url]. Jak wspomniano, udało się bez problemu i jesteśmy bardzo zadowoleni. Jesteśmy również bardzo zadowoleni z warunków. Dlatego możemy polecić to każdemu, kto znajduje się w podobnej sytuacji. Najlepsze jest to, że już teraz spędzimy te Święta Bożego Narodzenia w naszym nowym domu.

Wszystkie istotne informacje i wskazówki znaleźliśmy na tej stronie z poradami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata