Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Premiowy ubezpieczenie na przyszłość WHEN Austria) - kalkulacja zysku

Napisany przez AntonB
Cześć drogie Forum!
W ostatnim czasie zająłem się moją austriacką przyszłościową polisą emerytalną z ulgą podatkową ([url]ubezpieczenie na życie[/url] związane z funduszami) i chciałem stworzyć dla niej w Excelu kalkulację zwrotów.
Chcę upewnić się, że obliczenia są poprawne i później obliczyć stopę efektywną, dlatego spróbowałem przeliczyć tabelę umowy w programie Excel. Posiadam tabelę ubezpieczenia w formacie PDF, a plik Excel załączam w formie archiwum ZIP. Tabela.pdf Kalkulacja_zwrotu_ubezpieczenia_zyciowego.zip
Niestety, moje kwoty różnią się trochę w niektórych obszarach i chciałbym zapytać, czy ktoś zna się na tym i jest w stanie zidentyfikować przyczynę/błąd?
Dziękuję i życzę wesołych świąt,
Anton

Napisany przez AntonB
Czy obliczenia wartości bieżącej lub wartości przyszłej mogą pomóc mi obliczyć koszty i efektywność mojego ubezpieczenia na życie?

Napisany przez AntonB
Drodzy użytkownicy forum!
Wydaje mi się, że udało mi się obliczyć średnią stopę procentową roczną w Excelu. Nowy plik znajduje się tutaj Renditerechnung Lebensversicherung neu.zip. Mam nadzieję, że jest poprawny, ale nie jestem pewien:
Zastanawiam się, czy ta obliczona średnia stopa procentowa 2% w tabeli Nachrechnung der GraweTabelleAn nie powinna prowadzić do tego samego kapitału końcowego, gdybym przyjął tę stopę procentową 2% jako roczną stopę procentową i kapitalizował ją przez lata bez kosztów (w tabeli Ohne Kosten Effektivzinssatz)?
Dziękuję i pozdrawiam
Anton

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata