- wt gru 26, 2017 2:53 pm
Cześć,
Mam pytanie dotyczące mojej polisy na życie. Wziąłem ją w roku 2004 i postanowiłem teraz dokładniej przyjrzeć się umowie. Wygląda na to, że mój kontrakt składa się z kilku rodzajów ubezpieczeń.
Obecnie płacę 57,74 miesięcznie.
Rentę przyszłości: 34,95
[url]ubezpieczenie[/url] od niezdolności do pracy: 21,19
Zwolnienie z opłat w razie niezdolności do pracy: 1,6
Raz w roku otrzymuję korespondencję, w której podawana jest gwarantowana kwota renty. Obecnie gwarantowana renta wynosi 81,6. Czy ta gwarantowana renta obliczana jest tylko na podstawie składki na przyszłą rentę w wysokości 34,95?
Czy oznaczałoby to, że jeśli nie zostanę niezdolny do pracy do emerytury, miesięczna składka w wysokości 21,19 na[url]ubezpieczenie[/url] od niezdolności do pracy zostanie wycofana?
Pozdrowienia
Dieter
Mam pytanie dotyczące mojej polisy na życie. Wziąłem ją w roku 2004 i postanowiłem teraz dokładniej przyjrzeć się umowie. Wygląda na to, że mój kontrakt składa się z kilku rodzajów ubezpieczeń.
Obecnie płacę 57,74 miesięcznie.
Rentę przyszłości: 34,95
Zwolnienie z opłat w razie niezdolności do pracy: 1,6
Raz w roku otrzymuję korespondencję, w której podawana jest gwarantowana kwota renty. Obecnie gwarantowana renta wynosi 81,6. Czy ta gwarantowana renta obliczana jest tylko na podstawie składki na przyszłą rentę w wysokości 34,95?
Czy oznaczałoby to, że jeśli nie zostanę niezdolny do pracy do emerytury, miesięczna składka w wysokości 21,19 na
Pozdrowienia
Dieter