Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Przelewanie nadpłaconego kredytu hipotecznego, spłata wstępna

Napisany przez Pilot
Wesołego Nowego Roku!
Dziś mogę spłacić całą pożyczkę budowlaną z moim prawem do odstąpienia od 10%. Kwota pozostała do spłaty jest jednak niższa niż możliwe prawo do odstąpienia od spłaty rocznie. Moje pytanie: Co się stanie, jeśli teraz zamiast pozostałej kwoty i obliczonych odsetek za dzisiaj, przelączę całą możliwą kwotę i faktycznie przeniosę pożyczkę z obszaru muszę do obszaru +? Czy pieniądze zostaną po prostu zwrócone, czy dostanę za to odsetki, czy to będzie naruszenie umowy? Niestety, nie mogę znaleźć informacji w internecie. Dziękuję

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Pilot, przekwitowaną kwotę zostaniesz zwrotu oczywiście.
konto zostanie rozliczone i koniec.
Brak naruszenia umowy.

Napisany przez Pilot
Dzięki, pozdrawiam.

Napisany przez Pilot
Dalsze pytanie...
Przelew został dokonany 01.01. i moje konto zostało od razu zaktualizowane, przynajmniej tak mi zostało online pokazane. Mam konto oszczędnościowe (jeszcze) w tym samym banku co kredyt hipoteczny.
Teraz naliczono odsetki do 02.01. Czy to normalne? Myślę, że tak, być może z powodu święta/dnia roboczego!
Dziękuję

Napisany przez NaTwoim13
Oprocentowanie i spłata kapitału są płatne miesięcznie z dołu, co oznacza, że ​​odnoszą się one do odsetek i spłaty za grudzień 2017 roku.

Napisany przez Pilot
Nein, zostały one po pierwsze już wycofane pod koniec grudnia i po drugie jest tam napisane, że rezerwacja jest od 01.01. do 02.01.18
Jeśli to jest zgodne z prawem, to można to wyjaśnić tylko jako święto plus następny dzień roboczy. Jednakże kłóci się to z moim oświadczeniem i z wyświetlanymi informacjami na moich kontach online, które wskazują, że wyrównanie zostało już dokonane 01.01.

Napisany przez NaTwoim13
W takim razie decydujący jest termin waloryzacji, który wyraźnie nie jest tożsamy z tym, co widnieje online.
O jaką kwotę chodzi dla tego jednego dnia?

Napisany przez Pilot
Właściwie kwota nie jest warta wspominania. Chcę po prostu to wiedzieć, ponieważ ten bank, swoją drogą nie bank bezpośredni(!) albo raczej moja pracownica banku już kilka razy coś spieprzyła, udzieliła błędnych informacji i potem nie potrafiła przyznać się do popełnionych błędów. Dlatego teraz sprawdzam wszystko bardzo dokładnie i szukam tutaj odpowiedzi, a nie bezpośrednio u niej. Również dlatego, że zastanawiam się nad opuszczeniem tego banku po ponad 20 latach. Dzisiaj już dzwoniłem do centrum obsługi klienta i nie mogli mi podać dokładnych informacji.

Napisany przez 2tneub
Prawdopodobnie ma to związek z tym, że 01.01. jest dniem wolnym od pracy w bankach lub dniem wolnym w systemie Target2, dlatego nie ma wtedy żadnych transakcji.
https://www.vdb.de/TARGET-arbeitstage.aspx
W każdym razie gratulacje z powodu spłaty pożyczki.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata