Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pożyczyć 1000 euro, oddać 994 euro?

Napisany przez donjohnson
Stopa ujemna w wysokości -0,4 procent obowiązuje dla kwoty netto kredytu w wysokości 1 000 euro i okresu spłaty wynoszącego 36 miesięcy. Oznacza to: „Pożyczam 1000 euro i muszę spłacić tylko 993,83 euro” https://goo.gl/wrT24P

Napisany przez BenniG
Aha! A jeśli potrzebujesz 20 minut na złożenie wniosku, to zarabiasz 18 euro na godzinę, czyli jest to podwójna stawka minimalna!

Napisany przez 2tneub
6€ Koszty reklamowe u pośrednika i 6€ za obniżenie wyniku w Schufa przez 7 lat u kredytobiorcy. Jeśli można to dostać powyżej 40/50T€ z dłuższym okresem spłaty, to warto się nad tym zastanowić. Wtedy nawet przy stopie 0% zdecydowałbym się i spłacił mój kredyt KFW.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, to istnieje i nie jest to duża dotacja. Zaczęło się to kilka lat temu dla jednej niezależnej przedsiębiorczyni z Danii. Dostała pożyczkę i co miesiąc otrzymuje 1 EUR na swoje konto. Muszę przyznać ci rację. Dla kwoty 50.000 EUR - o ile zdolność kredytowa jest odpowiednia - warto się nad tym zastanowić. Jednak nie dla kwoty 1.000 EUR.

Napisany przez johnson11
Potrzebujesz szybko gotówki? Pomagamy Ci dalej
Jako bogata osoba czuję się zobowiązany do zaoferowania ludziom drugiej szansy. Bez niespodzianek, bez oszustw, ale z jasnością i szybką gotówką na Twoim koncie. Skontaktuj się z nami i podaj kwotę, którą chciałbyś pożyczyć. Natychmiast prześlemy Ci możliwości. Skontaktuj się ze mną pod adresem johnson.todd@hotmail.com

johnson11 = Fałszywy

Napisany przez 2tneub
To są ujemne stopy procentowe. Banki codziennie korzystają z nich w ECB po tym samym oprocentowaniu. Dlatego banki nie chcą dużych wpłat na konta bankowe i wprowadzają tam nawet ujemne stopy procentowe.

Napisany przez Freeliner

Bierze się [url]kredyt[/url] i trzeba zwrócić mniej niż się pożyczyło? Dla mnie to w ogóle nie brzmi wiarygodnie.

....Przykład KFW
W przypadku Smava itp. to oferty promocyjne i reklamy

To tylko oferty przyciągające uwagę w Smava, aby ludzie tam zaglądali i ewentualnie brali więcej [url]kredytu[/url].
6 [url]euro[/url] za pozyskanie klienta to tania reklama.

Napisany przez 2titan1981
Ale kto bierze 1000 € [url]kredytu[/url], jeśli wie, że zaszkodzi to jego historii kredytowej dla innych rzeczy?

Napisany przez 2tneub
Osoba, która desperacko chce mieć najnowszy iPHONE, ale nie może sobie na to pozwolić z zarobków ze swojej pracy dorywczej.

Napisany przez 2titan1981
Och tak, zapomniałem. Są też inni.

Napisany przez Tilan

Osoba, która desperacko chce mieć najnowszy telefon EI-PHONE i nie może sobie na to pozwolić z pracy dorywczej.

Jeśli chodzi tylko o iPhonea, to nie zepsułbym swojego raportu kredytowego. Wolałbym wziąć swój drugi samochód i zapytać u KFZ-Pfandkredithaus Wittlich, na jaką sumę mogliby zabezpieczyć pożyczkę samochodową. A jeśli jest to więcej, niż potrzebuję, podam kwotę, którą potrzebuję, i szybko ją spłacę. Wiem, że to nie jest tanie, ale lepsze niż zepsucie mojego raportu kredytowego z powodu niewielkiej sumy. Ponieważ z tego [url]kredytu[/url] Schufa nic nie dowie się.

Napisany przez 2tneub

W takim przypadku wolałbym wziąć swój drugi samochód i zapytać w firmie pożyczkowej pod zastaw samochodów XYZ, do jakiej kwoty mogliby zabezpieczyć pożyczkę na ten samochód.

W takich przypadkach samochód jest już finansowany i nie może zostać ponownie zabezpieczony.

Cześć Tilan, dlaczego w ogóle kupować iPhonea na [url]kredyt[/url]?
Czy zakup telefonu ma sens, żeby zabezpieczyć nim samochód?
Co jest ważniejsze?
Telefon czy samochód?
Dobry telefon można kupić nawet za 100 EUR.
Samochód nie.

Napisany przez Tilan
To powinien być po prostu przykład, ponieważ tneub wspomniał o iPhoneie. Ale zawsze może zdarzyć się nagła sytuacja, w której potrzebujesz około 1000 €, o to mi właściwie chodziło. Nie miałem na myśli tego dosłownie tak, jak to napisałem.

Napisany przez Birgit
Na takie sytuacje warto mieć wystarczające oszczędności na koncie oszczędnościowym.

Tak naprawdę zakup telefonu komórkowego sfinansowanego kredytem powinien być zakazany, ponieważ jest zbyt łatwy do zrealizowania.

Napisany przez BenniG
Ale staje się coraz lepiej!
1.000 € Kwota [url]kredytu[/url] netto, -5,00% Roczna stopa oprocentowania, 2,72% Roczna stopa oprocentowania odsetek stałych rocznych, 12 miesięcy, Całkowita kwota 972,49 €, Miesięczna rata 81,04 €.
Odpowiada reprezentatywnemu przykładowi zgodnie z § 6a niemieckiego prawa o transparentności cen. Akredytacja promocyjna dostępna 1x / Kredytobiorca. Kwota [url]kredytu[/url] będzie wypłacona przez bank SWK. Bank SWK udziela tego [url]kredytu[/url] promocyjnego z nominalną stopą oprocentowania stałą w wysokości 2,72% rocznie i nominalną miesięczną ratą w wysokości 84,56 €. Płacisz tylko 81,04 € miesięcznie, ponieważ CHECK24 przekazuje bezpośrednio do banku 3,52 € miesięcznie.
Interesujące, że Check24 dopłaca 3,52 € miesięcznie.

Może i jest to interesujące. Nie znam szczegółów.
Ale czasem trzeba przedstawić wyciągi z konta i zupełnie się obnażyć.
A potem dane są wykorzystywane do dalszych działań sprzedażowych.

Napisany przez Marktwaechter
W strażach rynkowych stowarzyszeń ochrony konsumentów rosną skargi dotyczące ofert [url]kredytów[/url] ze zmieniającymi się odsetkami. Kilku konsumentów z dobrą lub bardzo dobrą zdolnością kredytową zgłaszają, że oferta reklamowana jako -XX% (w zależności od dostawcy) nie została spełniona. Zamiast tego otrzymują alternatywne oferty z odsetkami sięgającymi aż do 6% – z wpisami w rejestrze dłużników informacji gospodarczej (w tym kilku banków). Czy masz podobne doświadczenia? W takim razie zgłoś swoją sprawę tutaj: https://ssl.marktwaechter.de/mitmachen/beschwerdeformular

Napisany przez Fifranz
Też wydaje mi się, że taka oferta jest po prostu niepoważna!

To nie jest nierzetelna oferta partnera bankowego, ale dobry trik marketingowy finansującego banku.

Napisany przez Marktwaechter
Ponieważ coraz więcej porównywarek regularnie i masowo reklamuje [url]kredyty[/url] oprocentowane na poziomie zero lub negatywnym, zespół kontrolujący rynek [url]kredytów[/url] rozpoczął kampanię skierowaną do konsumentów.
Tłem są informacje z naszej sieci wczesnego ostrzegania dotyczące rozczarowanych konsumentów, którzy pomimo rzekomo bardzo dobrej zdolności kredytowej nie otrzymują oferowanych warunków i zamiast tego są zalewani liczby gorszymi alternatywnymi ofertami.
Specjalistów interesują doświadczenia, jakie mieli Państwo z tymi kredytami i przy składaniu wniosku? Jak wyglądały oferty? Od kogo pochodziły? Czy były jakieś problemy lub duże rozczarowania?
Aby odpowiedzieć na ten apel, przejdź tutaj: https://ssl.marktwaechter.de/mitmach...einst-krediten
Informacje o projekcie można znaleźć tutaj: https://ssl.marktwaechter.de/

Napisany przez Irgends
To jest świetne. Nie miałem pojęcia o takim kredycie w wysokości 1000 euro. Jestem tak szczęśliwy, że znalazłem to forum.

Cześć Irgendwo, co z tego, jeśli bierzesz pożyczkę w wysokości 1000 EUR, ale musisz zwrócić tylko 995 EUR, niszcząc jednocześnie swój wynik w rejestrze Schufa?

Napisany przez Cici
Czy taka pożyczka rzeczywiście wpływa trwale na wynik w rejestrze dłużników w Schufa, czy tylko do momentu spłaty kredytu? Tymczasowo można się zdecydować na to ryzyko, pod warunkiem że w tym czasie nie planuje się innych wniosków kredytowych, kart kredytowych itp.

Napisany przez hanes
Według 5 euro?

Trzeba spojrzeć na to inaczej. To nie jest tak istotne, czy zaoszczędzisz 5 EUR, 10 EUR czy 20 EUR. Chodzi o to, że system SCHUFA rozpoznaje, że nie jesteś w stanie samodzielnie zdobyć kwoty 1000 EUR na swoje przedsięwzięcie. Jeśli pilnie potrzebujesz 1000 EUR, rodzina mogłaby być jeszcze jednym źródłem wsparcia, podobnie jak przyjaciele.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata