Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Spłać kredyt ratalny poprzez kredyt konsolidacyjny.

Napisany przez Claudia
Cześć, jestem zatrudniona na stałe od 10 lat i zarabiam miesięcznie 1.430 euro netto. Od kilku lat korzystam z debetu w wysokości 4.200 euro, który prawie w całości wykorzystuję co miesiąc. Chciałabym jednak wreszcie uporządkować swoje finanse i zastanawiam się nad całkowitym zlikwidowaniem debetu. Jednakże musiałabym wziąć w tym celu kredyt ratalny. Czy mogą wystąpić jakieś problemy? Nie mam żadnych negatywnych wpisów w SCHUFA. Po prostu regularnie korzystam z debetu. Mam konto w Sparkasse. Chciałabym przenieść się do DiBa, która jest tańsza, ale nie potrafię sobie wyobrazić, że mogę tam od razu otrzymać kredyt ratalny, a taki jest mi potrzebny do zlikwidowania obecnego konta. Co byście mi poradzili? Czy sądzicie, że mogę bez problemu otrzymać kredyt ratalny w wysokości 5000,00 euro, aby pozbyć się debetu? Pozdrowienia, Claudia

Napisany przez wolfgang
Przelicz kredyt debetowy to wygodne rozwiązanie. Jednak ten kredyt powinien być krótkoterminowy. Jest to najdroższy kredyt spośród wszystkich rodzajów kredytów. Jeśli zamienisz ten kredyt na kredyt ratalny, możesz zaoszczędzić pieniądze. Oto przykład liczbowy: Jeśli średnio przekraczasz stan konta o 5000 EUR, po 3 latach spowoduje to około 1500 EUR odsetek. Natomiast jeśli ten sam kwota byłby kredytem ratalnym, zapłacisz około 500 EUR po 3 latach. Oznacza to oszczędność 1000 EUR. Obecnie korzystnymi dostawcami kredytów ratalnych są na przykład SWK Bank, Citibank (oprocentowanie zmienia się w zależności od zdolności kredytowej!) i Diba. Najniższe oprocentowanie kredytów ratalnych wynosi około 5,50-7,50%. Na początek porozmawiaj z własnym bankiem, że chcesz zamienić kredyt debetowy na kredyt ratalny. Pozdrowienia, Wolfgang

Napisany przez ADMCI4
Cześć Klaudia, czy otrzymałaś już kredyt? Jeśli nie, mam pomysł dla Ciebie, możesz po prostu się do mnie odezwać. Pozdrowienia, Claus Axtmann

Napisany przez ramonciko
Cześć Claus, dlaczego chcesz przenieść rozmowę na zewnątrz? Czy jest coś, czego nie powinniśmy wiedzieć tutaj, na forum? Pozdrowienia ramonciko moderator

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata