- sob sty 20, 2018 10:14 pm
Cześć
Aktualnie zastanawiam się, w jaki sposób mógłbym sfinansować nową nieruchomość, mój problem polega na tym, że posiadam już nieruchomość, niestety nic na ten temat nie udało mi się znaleźć w wyszukiwarce. Co prawdopodobnie wynika z tego, że nie znam fachowego słownictwa.
Teraz sytuacja: Posiadam mieszkanie własnościowe i chciałbym kupić[url]Dom[/url] . Wartość mieszkania własnościowego to 100ts€ (spłacone), nowy [url]Dom[/url] kosztuje 200ts€, a ja dysponuję kapitałem własnym w wysokości 50ts€. Miesięczna rata wynosi około 1000€. Powinno to być więc małym problemem. Jednak nowy [url]Dom[/url] wymaga pewnych remontów, a z doświadczenia wiem, że mój przeprowadzka potrwa nieco dłużej. Oznacza to, że mieszkanie zostanie sprzedane dopiero rok po zakupie domu.
W przypadku znalezionych przeze mnie opcji finansowania budowy, dodatkowe wpłaty zawsze sprawiają problemy, jaka byłaby zatem najlepsza decyzja?
Pozdrawiam i dziękuję
Sebastian
Aktualnie zastanawiam się, w jaki sposób mógłbym sfinansować nową nieruchomość, mój problem polega na tym, że posiadam już nieruchomość, niestety nic na ten temat nie udało mi się znaleźć w wyszukiwarce. Co prawdopodobnie wynika z tego, że nie znam fachowego słownictwa.
Teraz sytuacja: Posiadam mieszkanie własnościowe i chciałbym kupić
W przypadku znalezionych przeze mnie opcji finansowania budowy, dodatkowe wpłaty zawsze sprawiają problemy, jaka byłaby zatem najlepsza decyzja?
Pozdrawiam i dziękuję
Sebastian