Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zakup obiektu jako inwestor

Napisany przez JohnWick
Cześć razem,
pojawiła się okazja, aby zdobyć obiekt (budynek wielorodzinny) tanio poprzez pośrednika. Cena zakupu wynosi około 200 tys.
Jednak konieczne jest przeprowadzenie kilku prac remontowych, aby budynek z 3 (dużymi) lub 5 (małymi) mieszkaniami mógł ponownie zostać wynajęty.
Szacuję, że będą to koszty rzędu 100 tys.
Jak teraz przedstawia się kwestia finansowania?
Dotychczas wszystkie moje nieruchomości (w ciągu ostatnich 2-3 lat) zostały zakupione przy obciążeniu 80-90%, więc nie spłacono jeszcze wystarczająco dużo, aby można było je zastawić jako „zabezpieczenie”.
Nie chcę zwracać się do mojego banku, ponieważ dałby mi nawet milion [url]euro[/url], ale ich stopy procentowe są nie do przyjęcia.
Chciałbym sfinansować ten projekt w całości i dodatkowo pokryć koszty zakupu.
Czy można zaaranżować, aby spłata rat rozpoczęła się dopiero po wynajęciu pierwszego mieszkania po remoncie?

To jest teraz tylko zapytanie ogólne...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć JohnWick, Inwestycja kapitałowa o wartości zakupu i kosztach remontu wynosząca 100 000 EUR to wielki przedsięwzięcie. Dotychczasowy bank domowy wydaje mi się oczywistym pierwszym punktem kontaktowym. Zakładam jednak, że nie oczekujesz korzystnych warunków przy 110% finansowaniu inwestycji. Takie warunki nie istnieją. Rozsądne byłoby najpierw sprawdzenie, czy dysponujesz wystarczającą ilością kapitału własnego na pokrycie kosztów zakupu. Czy masz odpowiednią ilość kapitału własnego?

Napisany przez JohnWick
Kapitał własny jest oczywiście dostępny, jednak nie powinien być wniesiony.
Wolę pracować z pieniędzmi innych.

Napisany przez NaTwoim13
I bank mówi, że mogą to zrobić, ale wtedy nie będą pracować z naszymi pieniędzmi.
Myślę, że byłoby pomocne, gdybyś opisał swoje aktywa i sytuację dochodową.

Napisany przez Honey1979
Każdy profesjonalny pośrednik finansowy, który ma pojęcie o inwestycjach, może ci pomóc. Wydaje się, że rady są tu rzadkie. Chętnie udzielę ci wskazówek. Możesz sfinansować 100% lub nawet 110%. Następnie zabezpieczysz 30%, czyli koszty zakupu około 10% plus 20% zabezpieczeń. Uzgadniasz z bankiem, że zabezpieczenia będą stopniowo, rocznie, ponownie zwalniane po spłacie. W ten sposób odzyskasz płynność finansową i nie będziesz musiał wkładać własnego kapitału. Mówimy tutaj o rotującym kapitale własnym. Ta metoda działa jednak tylko wtedy, gdy masz doskonałą zdolność kredytową oraz obiekt generuje odpowiedni przepływ gotówki.

Napisany przez NaTwoim13

Własny kapitał jest oczywiście dostępny, ale nie powinien być wnoszony.
Wolę pracować z pieniędzmi innych.

Nic nie wyjaśniłeś, nic! Coraz bardziej mnie denerwujesz, pisząc potem
....Każdy profesjonalny pośrednik finansowy mający pojęcie o obiektach inwestycyjnych może ci pomóc.
Wydaje się, że rady tutaj są rzadkie....
Jeśli przeczytasz, co napisał JohnWick, twój sugestia jest zbędna i w ogóle nie odpowiada na pytanie, bo jeśli chce pracować z pieniędzmi, nie może ich zdeponować/przekazać, bo wtedy nie może nimi pracować.
Udawanie, że nie znamy twojej sugestii. Niemożliwe, nie jest ona pożądana i praktyczna, jeśli chce pracować swoimi lub cudzymi pieniędzmi.
Zdeponuj, przekaż lub zapewnij zabezpieczenie. Super, Honey, czy to było pożądane czy możliwe? O co chodzi? Żebyś zrozumiała, że nie jesteśmy głupi, niedoświadczeni i amatorzy?
Dziwne i tak, bo jeśli ty, John Wick, kupujesz coś, to twoje pieniądze pracują, gdy je inwestujesz.
Bez znajomości dochodów i historii kredytowej (które jestem w stanie sprawdzić), mówienie w sposób arogancki (coraz bardziej u ciebie) że masz pomóc, jest niepojęte.
Oczywiście, John Wick, od razu płaci się od wypłaconych pieniędzy odsetki. Możesz także negocjować znajdą dla okresu czasu odroczenie spłaty.

Napisany przez JohnWick
Noel, Internetrambo
rozumiem dzisiaj mnie gość nie ma ? jest jakieś nadużycie
ich lubie i adminów af.

Lubie pomagać i pomagać normalnym ludziom w normalny sposób debil.
W końcu przemasz jak ja nędzę tez odpisujesz wiadomo. Znaczące debuggowanie libka.

Co do postępu to tylko prywatnie...

JEST ;-) dwie opcje dla programisty PYTAJ SIĘ ILOść WYPŁAT ok, wiesz co mam na myśli?;) Jak sądzić nie wtedy tylko przed i.,
można! Można wiedzieć :) tez o ogromnej destr ...

Strasse 34 na ojca jednak za włamanie do prywatności to banik ;).
a czemu sLD lecą z news w ogóle? Wy i RIMO czy inne wersje z nich ty wiem? Szczegolny błe... Tu nie ma mozliwości enforcerów tez działawie Oni da juz zmajaczyna.

Regrasowanie właścicielem jest bez skrępowania;). Kkol-kol-tylko dodawy też liczone jest szybko ;)
Korzystasz już???

Napisany przez NaTwoim13
JOHN, Jonny! Nie bądź zmyślny, zrozumiałem twoje fałszywe tłumaczenie, dlatego odpowiedziałem. Doszliśmy do porozumienia na PW, aby nie obciążać społeczności. Myślę, że powinniśmy kontynuować w ten sposób.
Chodziło mi przede wszystkim o honey.
JohnWick i wszystkie twoje konta. Stoję przy tobie, ale lepiej jest, jeśli stoimy przy społeczności, mój przyjacielu.
Zadano pytanie.....

Cześć wszystkim,
jest możliwość zdobycia obiektu (MFH) za pośrednictwem brokera tanio. Cena zakupu wynosi około 200k.
Konieczne są jednak pewne prace renowacyjne, aby [url]Dom[/url] z 3 (dużymi) lub 5 (małymi) mieszkaniami mógł być ponownie wynajęty. Szacuję to na 100k.
Jak to się teraz odnosi do finansowania?
Dotychczas kupowałem wszystkie swoje domy (w ciągu ostatnich 2-3 lat) z obciążeniem od 80 do 90%, więc jeszcze nie spłaciłem dość, aby móc zastawić te domy jako „zabezpieczenie”. Nie chcę iść do mojego banku, oni dadzą mi nawet milion €, ale ich stopy procentowe są nie do przyjęcia. Honey?
Chciałbym sfinansować ten projekt w całości i dodatkowo pokryć również koszty poboczne zakupu.
Czy jest możliwe, aby spłaty zaczęły się dopiero wtedy, gdy pierwsze mieszkanie po renowacji zostanie wynajęte?

To tylko z grubsza zapytanie...

Zadaję pytanie

Myślę, że byłoby pomocne, gdybyś opisał swoje aktywa i sytuację dochodową

zanim bankowiec coś napisze, a Wick odpowie...

Kapitał własny jest oczywiście... (tekst został skrócony)

Napisany przez Klaus1976

Noel, Internetrambo
)

ey Internetzrambos ! Ihr habt meinen Spruch geklaut, gebt den wieder frei !

Napisany przez JohnWick
Najważniejsze jest zmienić wpis około północy... Widzę, jak bardzo jesteś zniszczony.
Polecam Ci: Zignoruj moje wpisy, ponieważ są one daleko poniżej Twojego poziomu. Skoncentruj się na swoim głównym biznesie. Zapisz się do grupy wsparcia dla osób z zaburzeniami osobowości.
Pozdrowienia

Napisany przez Honey1979

Najważniejsze jest zmieniać posty tuż po północy... Widać, jak bardzo jesteś wzięty.
Polecam Ci zignorować moje wpisy, ponieważ są daleko poniżej twojego poziomu. Skoncentruj się na swoim podstawowym biznesie. Zgłoś się do grupy wsparcia dla ludzi z zaburzeniami osobowości.
Pozdrowienia

Myślę, że w jego podstawowym biznesie po prostu nic się nie dzieje, świadczy o tym ciągłe obecności tutaj na forum.
Co do tej historii dzień i noc.... cóż, należy to traktować z dużą rezerwą, ja w tym czasie spełniam swoje obowiązki małżeńskie.... XD

Napisany przez NaTwoim13
Kochanie, chciałbym dodać kilka uwag dla ciebie jako udanego biznesmena.
W wieku 50 lat i 24-letniej działalności gospodarczej może się zdarzyć, że nie wykonuje się samodzielnie pracy, a mimo to odnosi się sukces, gdy hobby staje się zawodem, a zawód staje się hobby. Tutaj nie ma określonych godzin, zawsze w służbie klienta, hobby i określonego przez siebie sukcesu. Nie rozumiem, skąd masz informację, że nie mam nic do roboty. Jedynym wskazaniem mogłoby być to, że informacja pochodzi od ciebie.
Obowiązki małżeńskie, które bezsensownie poruszasz, można spełniać o każdej porze dnia. Z szacunku wobec przepięknej płci coraz częściej nie tylko wieczorem, ale również razem.
Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, ponieważ w tym wątku nie ma już nic więcej do omówienia (już na początku nie było żadnej merytorycznej dyskusji). JohnWick już też nic więcej nie wniesie.

Napisany przez Freeliner
...Przy całym szacunku, Thomasie, powoli staje się to absurdalne.
To ciągłe pisanie powieści o wszystkim i wszystkich.
Dla ciebie to forum wydaje się być dobrym źródłem dochodu, które musisz koniecznie bronić.
....nie ma sprawy, ale stopniowo zaczynasz sobie zaszkodzić. Wierz mi!
Jesteś tym, który nie dopuszcza do siebie żadnych innych poglądów/opinii.
...ma już dość nudny posmak

Napisany przez Honey1979

...przy całym szacunku dla Thomasa, zaczyna to stawać się absurdalne.
To ciągłe pisanie powieści na każdy temat i o wszystkim i wszystkich.
Dla ciebie to forum wydaje się być dobrym źródłem dochodu, które chcesz/musisz absolutnie bronić.
...to w porządku, ale stopniowo szkodzisz sobie bardziej. Wierz mi!
Jesteś tym, który nie pozwala na żadne inne punkty widzenia/opinie.
...zaczął nabierać bardzo nijakiego posmaku

Absolutnie się zgadzam z tobą Freeliner,
to również wygląda absolutnie nieprofesjonalnie, gdy on jako przedsiębiorca jest tutaj ciągle online, nawet w środku nocy.
Oczekiwałbym od mojego doradcy finansowego, że rano będzie świeży i wypoczęty, a nie pisze w różnych forach nawet w nocy, czasami nawet o 4 rano.
Uważam to za niepokojące i krytyczne.
Również fakt, że nie ma nawet prymitywnej strony internetowej, to coś, co praktycznie każdy rzemieślnik posiada...
Wszystko to bardzo niesolidne i dodatkowo niepokojące.

Napisany przez NaTwoim13
@Freeliner
Czy mógłbyś mi krótko pomóc z tą opinią? Sam uważam, że to wszystko jest głupie i irytujące, ale dopuszczenie różnych opinii obejmuje również wyrażanie własnej. Zanim zrobiłem to w tym wątku, zadałem standardowe pytania dotyczące zdolności kredytowej i dochodu. Jak inaczej można pomóc użytkownikowi bez zadawania takich pytań?
Honey pomógł, wyrażając swoje zdanie na temat tego, jak niektórzy są głupi i proponując rozwiązania, które kompletnie nie pasują do tego, co pierwotnie miało być powiedziane.
To, jak spędzam noc i z kim, nie stanowi podstawy dla Twojej opinii, że nie akceptuję innych opinii. Czasami nie chodzi o opinie, ale o fakty, i coraz częściej muszę korygować Honeya pod tym kątem. Nie robię tego, aby go denerwować, ale dlatego, że jako ekspert nie mogę pozwolić na nieprawidłowości merytoryczne (na poziomie merytorycznym i fachowym). Do tej pory czekają tu dwaj użytkownicy na trzy dowody, które Honey powinien dostarczyć, aby jego opinie i linki były uzasadnione.
Ponieważ ten wątek był raczej żartobliwy, zdecydowano zablokować autora wątku ze względu na wewnętrzne groźby, postanowiłem ponownie odnieść się do prywatnych ataków Honeya na moją osobę.
Uważam, że moje pytanie było uzasadnione, nie ma dwóch opinii na ten temat, aby móc odpowiedzieć na pytanie autora wątku, konieczne było odpowiedzenie na moje pytania, pytania, które zawsze zadajemy. Jeśli zaczyna się walczyć (co było inscenizowane), mniej chodzi o moje nerwy niż o to, żeby nie akceptować opinii, ale raczej pokazać, że odmowa jest na miejscu.
John Wick (przedstawiany jako JohnWick i tak dalej) jest od dłuższego czasu obecny, przeczytał wiele podstaw dotyczących finansowania, również te od Honeya. Pytanie o to, że chce kupić wiele rzeczy i nie chce za nie płacić, ponieważ chce, żeby to, co ma, pracowało gdzie indziej, albo że wolimy, aby pieniądze innych pracowały (co jest w porządku), brzmi zaniepokająco, zwłaszcza gdy ktoś kto stawia normalne pytanie, jest krytykowany. To nie ma sensu w kontekście pokojowego rozwiązania, którego zdołaliśmy dość dobrze doświadczyć i przestrzegać dotychczas.
Chcę podkreślić, że nie zamierzam pozwolić, aby mnie uciszono, tak jak ja nie chciałbym postępować wobec innych, ale musi to być zachowane w granicach, ponieważ takie inscenizowane pytania i improwizowane odpowiedzi nie przynoszą nam niczego, zwłaszcza gdy są one tak rzucające się w oczy.
W porządku, mogę wrócić do spokoju, ale chciałbym przyznać, że jeśli zbyt bardzo nie dopuszczam innych opinii (nie zarzuty, obelgi czy nieprawdy) to również muszę to przeanalizować, co chętnie zrobię.
Chciałbym jeszcze dodać jedną rzecz do przemyślenia. Jeśli tu na forum udzielają się moi drodzy użytkownicy z rodzin i sytuacja wyjściowa - chociaż mało precyzowana - nie pasuje, to to właśnie Honey jest jednym z pierwszych, którzy się wycofali i mnie atakowali, jeśli chciałem zagłębić się w to bardziej, a teraz nagle jest inaczej, zwłaszcza w przypadku takiego zapytania, gdzie nadal zadaję pytania na temat dochodu i zdolności kredytowej?
Serio, co teraz?? Starannie przemyślane

Napisany przez NaTwoim13

To jest dokładnie to samo, co moim zdaniem, Freeliner,
to również wygląda absolutnie nieprofesjonalnie, gdy przedsiębiorca jest tutaj ciągle i jeszcze w nocy online.
Więc oczekiwałbym od mojego eksperta finansowego, żeby rano był rześki i wypoczęty, a nie pisze w nocy, czasem nawet o 4 rano na różnych forach.
Uważam to za niepokojące i krytyczne.
Również fakt, że nawet nie ma on prymitywnej obecności w internecie, to teraz w jakiś sposób ma praktycznie każdy rzemieślnik...
Wszystko to bardzo niesolidne i dodatkowo niepokojące.

Chcę zaakceptować, że to jest Twoje zdanie, ale chcę podkreślić, że dla użytkownika lub beneficjenta usług pośrednika, jego obecność i życie prywatne są obojętne, gdy koncepcja, warunki i niezawodność w trakcie wypełniania wniosku są odpowiednie.
Jeśli poza tym pośrednik nadal pozostaje doradcą (i w moim przypadku powinno się to zakładać, ponieważ pomagam i jestem obecny tutaj) to jest to coś dodatkowego, co tylko umila sprawę.
Pośrednik, Honey, pośredniczę, nie udzielam własnych pieniędzy, pośredniczę w imieniu banku, wtedy klient jest klientem! Moja osoba staje się wtedy zupełnie nieistotna, często tylko fakty, dane i wskaźniki dotyczące finansowania i niezawodności.

Napisany przez FloHH
Thomasie, dlaczego ciągle pozwalać się prowokować?!
To dla każdego obiektywnego i neutralnego obserwatora jest jasne, że Honey (i ten inny cukierek do ssania) nie są chętni (czy też w stanie - nie jestem w stanie ocenić), aby prowadzić merytoryczną dyskusję na tym bardzo rzeczowym forum.
Po prostu zignoruj te pozbawione poziomu komentarze przekraczające granice dobrego smaku. Nie dokarmiaj trola...

Napisany przez vision
@noel
Jest zrozumiałe, że nie chcesz zostawić sobie wiele rzeczy. W interesie wszystkich tutaj byłoby pomocne
a) nie karm trolli
b) można to jednak skrótowiej. Ciągle te powieści.
Przypomina mi to dzieci. Inni uważają to za ekscytujące, bo zawsze wybuchasz jak kula uderzeniowa i znowu są podnieceni, gdy znowu zaczynasz ćwierkać.

Napisany przez vision
@flohh ten sam myśl. Ale ja piszę za wolno

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata