- wt sty 23, 2018 9:36 am
Cześć razem,
pojawiła się okazja, aby zdobyć obiekt (budynek wielorodzinny) tanio poprzez pośrednika. Cena zakupu wynosi około 200 tys.
Jednak konieczne jest przeprowadzenie kilku prac remontowych, aby budynek z 3 (dużymi) lub 5 (małymi) mieszkaniami mógł ponownie zostać wynajęty.
Szacuję, że będą to koszty rzędu 100 tys.
Jak teraz przedstawia się kwestia finansowania?
Dotychczas wszystkie moje nieruchomości (w ciągu ostatnich 2-3 lat) zostały zakupione przy obciążeniu 80-90%, więc nie spłacono jeszcze wystarczająco dużo, aby można było je zastawić jako „zabezpieczenie”.
Nie chcę zwracać się do mojego banku, ponieważ dałby mi nawet milion[url]euro[/url] , ale ich stopy procentowe są nie do przyjęcia.
Chciałbym sfinansować ten projekt w całości i dodatkowo pokryć koszty zakupu.
Czy można zaaranżować, aby spłata rat rozpoczęła się dopiero po wynajęciu pierwszego mieszkania po remoncie?
To jest teraz tylko zapytanie ogólne...
pojawiła się okazja, aby zdobyć obiekt (budynek wielorodzinny) tanio poprzez pośrednika. Cena zakupu wynosi około 200 tys.
Jednak konieczne jest przeprowadzenie kilku prac remontowych, aby budynek z 3 (dużymi) lub 5 (małymi) mieszkaniami mógł ponownie zostać wynajęty.
Szacuję, że będą to koszty rzędu 100 tys.
Jak teraz przedstawia się kwestia finansowania?
Dotychczas wszystkie moje nieruchomości (w ciągu ostatnich 2-3 lat) zostały zakupione przy obciążeniu 80-90%, więc nie spłacono jeszcze wystarczająco dużo, aby można było je zastawić jako „zabezpieczenie”.
Nie chcę zwracać się do mojego banku, ponieważ dałby mi nawet milion
Chciałbym sfinansować ten projekt w całości i dodatkowo pokryć koszty zakupu.
Czy można zaaranżować, aby spłata rat rozpoczęła się dopiero po wynajęciu pierwszego mieszkania po remoncie?
To jest teraz tylko zapytanie ogólne...