Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Oddychaj spokojnie: EBC utrzymuje kurs bez zmian.

Napisany przez Hashtag
Na razie trwa era tanich pieniędzy. Dla mnie przegrani to [url]kredyty[/url] i oszczędności budowlane. Impreza trwa pełną parą, chociaż niektórzy już zaczynają spoglądać w stronę wyjścia. https://www.ecb.europa.eu/press/pr/da...180125.de.html

Napisany przez Hashtag
Nawet jeśli perspektywa inflacyjna się poprawi, nie oznacza to, że luźna polityka pieniężna zostanie zakończona - powiedział Draghi. Inwestycje w utrzymywane obligacje będą kontynuowane długo po zakończeniu programu skupu obligacji.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Hasztag, dzięki za link.
Kliknąłem w niego i natknąłem się na zdanie:
Rada ECB zakłada, że stopy procentowe ECB pozostaną na obecnym poziomie przez dłuższy okres czasu, daleko poza horyzontem czasowym nettoaktywów.
Czy któryś z uczonych mógłby zinterpretować to zdanie, o co chodzi z horyzontem czasowym nettoaktywów?

Napisany przez Hashtag

Cześć Hastag, dzięki za link.
Kliknąłem i natknąłem się na zdanie:
Rada ECB zakłada, że stopy procentowe ECB pozostaną na obecnym poziomie przez dłuższy czas, daleko poza horyzontem czasowym zdobywania netto wartości aktywów
Czy któryś z uczonych tutaj może zinterpretować to zdanie, co oznacza horyzont czasowy zdobywania netto wartości aktywów?

Chodzi o skupy obligacji planowane do września 2018.

I [url]euro[/url] nadal rośnie... Właściwie powinien spadać, zwłaszcza że Amerykanie znów podniosą stopy procentowe w 2018 roku.
To trudne do zrozumienia....

Napisany przez florianmeier
Nie wiem, czy powinienem pochwalać trwającą politykę niskich stóp procentowych.

Ceny nieruchomości stale rosną. Oszczędności są dewaluowane. Towarzystwa ubezpieczeniowe na życie i kasy oszczędnościowe powoli tracą tchawę.

Francuzi i Włosi po prostu boją się dopuścić do upadku swoich banków; dlatego Tak dalej!

USD/EUR: Wyraźnie Amerykanie bardziej ufają EUR niż swojemu własnemu prezydentowi...

Napisany przez NaTwoim13
Oprocentowanie trochę się porusza, na razie wzrasta.

Napisany przez Martin79HN
Slabsze kraje Europy spłacają mało i mają wiele długów.
Nawet w Niemczech finansowanie z 1-2% spłat dla młodych rodzin jest normalne.
Myślę, że EBC w ogóle podniesie stopy procentowe tylko stopniowo, na przykład w ciągu 5 lat.
Ponieważ w innym przypadku wielu ludzi nie będzie w stanie znieść obciążenia.
- Czy warto mieć umowy oszczędnościowe na cele budowlane? Dobra ochrona, która jest jednak kosztowna. Ryzyko jest zmniejszone!
- Oszczędzanie ....... tak, aby móc spłacać raty (w przypadku posiadania nieruchomości), ale oprocentowanie depozytów powyżej 2% potrwa co najmniej 1-2 lata. (Inflacja jest wyższa niż oprocentowanie depozytów)
- myślę, że osiągnęliśmy szczyt cen nieruchomości. (jeśli cena nadal rośnie, to tylko w obszarze inflacji)
Jestem ciekaw, co przyniesie przyszłość, oczekuję z ufną spokojnością.

Pozdrowienia,

Martin

Napisany przez Hashtag
Ja, patrzę na to również bardzo spokojnie.
W gruncie rzeczy nie jest możliwe, że zadłużenie jest już zbyt wysokie, aby znacząco podnieść stopy procentowe.
Jeśli chodzi o finansowanie, zdecydowanie postawiłbym na [url]kredyty[/url] ratalne w przyszłości.
W obliczu wielu spekulacji, że EBC teraz musi się zareagować, ponieważ w USA stopy już wzrosły... wielu jednak nie zrozumiało, że nie jesteśmy Stanami Zjednoczonymi, a Europą.
Pozostaje nam poczekać, jak długo jeszcze bausparkassen to wytrzymają, a tym bardziej, co się stanie, gdy stopy procentowe wzrosną.

Jeśli te dane są prawdziwe, to koniec dla kas oszczędności mieszkaniowych.
Źródło: SZ, strona 2
https://www.sueddeutsche.de/wirtschaf...ssen-1.3403598

Grafika prawdopodobnie będzie poprawna, a my mamy kolejny rok 2017 z czerwonym kreseczką idącą w górę i niebieską kreseczką opadającą w dół.

Napisany przez Martin79HN
Czy wpłaty na koncie oszczędnościowym podlegają ochronie do kwoty 100 000 € na osobę?

Napisany przez Hashtag
Do 100 tys. EUR wszystko jest zabezpieczone.
Ale co jeśli kasy oszczędnościowo-budowlane zakończą działalność?
Ci, którzy zainwestowali w oszczędności budowlane?
Przypominam tylko o upadku West LB, wtedy szybko się od tego odsunęli.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć florianmeier, świetny i wart przeczytania raport.

Miło jest przeczytać, że duże firmy zauważyły problemy z polityką odsetkową, dostosowują się do nich i zmieniają swoją politykę biznesową. Cieszy również, że duże firmy nie są nimi aż tak dotknięte, przynajmniej nie w takiej skali i sile.

Ale to, że depozyty są bezpieczne, nie wystarcza dla osób kupujących nieruchomości, które ubezpieczają swoje zobowiązania pozostałe po spłacie [url]kredytu[/url] hipotecznego poprzez oszczędzanie na budowę. Konieczne jest zapewnienie również pewności przydziału, ponieważ zabezpieczenie odnosi się do oszczędności na budowę oraz do nabytego [url]kredytu[/url] budowlanego. W dzisiejszych czasach byłoby to szczególnie korzystne dla kasy, gdyby oszczędzający na budowę zamiast wysokich odsetek od oszczędności, które obejmują premię, nie korzystali z niej i pobierali [url]kredyt[/url].

Czasy się zmieniają i ten, kto nie idzie z duchem czasu, zostaje za czasem. Cieszę się, że kasy oszczędnościowo-budowlane restrukturyzują się, dostosowują do warunków rynkowych. Nigdy nie lubiłem lobby [url]kredytów[/url] hipotecznych, ale to pokazuje, że oszczędzanie na budowę może nadal pozostać atrakcyjne i dochodowe, co wzmacnia kolektyw.

Najlepsze jest to, że nikt nie jest zmuszony do oszczędzania na budowę, nie trzeba go uwzględniać w finansowaniu budowy, ale również nie musisz kupować żadnego Volkswagena i na pewno Volkswagen nie zakończy działalności, wręcz przeciwnie - wyjdzie z kryzysu silniejszy.

To fascynujące, jak nasza gospodarka działa jako całość i nadal pozostaje takie - ciekawe, jakie odpowiedzi zostaną znalezione, jak firmy się odnowią i jak obejdą się z kryzysami. To zawsze było takie samo i zawsze będzie.

Grecja nie otrzymała umorzenia długu, ponieważ wówczas Merkel musiałaby wyjaśnić dlaczego bezpieczny Deutsche Bank potrzebuje pomocy państwa, mimo że kryzys bankowy właśnie został rozwiązany.

Miliardy dla Grecji dotyczą ratowania wierzycieli Grecji.

Wytrwałość to motto.

To wszystko to ogromna bańka.

Napisany przez Hashtag
Nun, to widzę nieco inaczej.
To, że to kolektyw nie działa już, jak wskazuje wykres.
Nie kupuje się też prawa do pożyczki, a jedynie prawo do złożenia wniosku o taką pożyczkę.

Jeśli teraz spojrzymy, w jaki sposób kasy oszczędnościowo-budowlane traktują klientów, których kiedyś przyciągnęły do budowy majątku...

Nie podoba mi się ten sposób postępowania.

Napisany przez NaTwoim13
Takie właśnie - nieestetyczne - działania, takie jak podnoszenie opłat za stare umowy lub przesuwanie ich na fazę oszczędzania w nowych umowach ze względu na wyrok Bundesgerichtshofu, pokazują mi, w jaki sposób kasa reaguje na trudne czasy, się uzbroi i zabezpiecza kolektyw.
To daje mi dobre uczucie, ponieważ zdecydowanie bausparkassen nie mogą nic zrobić w tej polityce procentowej, polityce procentowej, która nie ma już nic wspólnego z Niemcami, a jeśli weźmiemy pod uwagę początki oszczędzania budowlanego, wracamy do podstawowej myśli, aby oszczędzać na [url]kredyt[/url].
To dobre i właściwe podejście, a takie ingerencje doświadczamy nie tylko w przypadku oszczędzania budowlanego, ale również w obliczu wielkich zmian w innych sytuacjach życiowych. Falsch (H) hashtag, proszę ponownie sprawdź swoje roszczenie do [url]kredytu[/url] budowlanego. Prawo do [url]kredytu[/url] budowlanego uwzględniając warunki. W tym miejscu odsyłam do definicji roszczenia.

Napisany przez Hashtag
Bardzo bezczelne jest to, że kasa oszczędnościowo-budowlana może zmieniać oprocentowanie pożyczki po konsultacji z BaFin. W jakiś sposób oszukiwany jest cały oszczędzający na [url]kredyt mieszkaniowy[/url].

Napisany przez NaTwoim13
Jeśli tak by było, to po co i dlaczego? Jaki jest zakres obowiązków Bafin i kiedy je spełnia?
W jakiś sposób nie rozumiem, o co chcesz pytać, co chcesz powiedzieć, jaki masz zadanie.

Napisany przez Hashtag
Tak jest. Jako możliwą reakcję, kasy oszczędnościowe mogłyby na przykład odwołać się do dotychczas praktycznie nieistotnej klauzuli w swoich Ogólnych Warunkach Umów o oszczędzaniu na cele mieszkaniowe, która pozwala im na zmianę uzgodnionego oprocentowania [url]kredytu[/url] po uzyskaniu zgody BaFin. W sytuacji silnego nacisku na kasy oszczędnościowe, jest to całkiem realistyczny scenariusz.

Napisany przez NaTwoim13
Nie podpisuj umowy oszczędnościowej, koniec.

Napisany przez Hashtag

Więc nie podpisuj żadnej umowy oszczędnościowej, koniec.

Mam jeszcze jeden mały plan.
LBS 20 tysięcy. 1,5% oprocentowanie kapitału... Pozwolę mu kontynuować jako plan oszczędnościowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata