- śr sty 31, 2018 4:11 pm
Cześć,
jestem tutaj nowy i mam od razu pytanie lub mały problem, może ktoś tutaj może pomóc.
Mam[url]Dom[/url] i szukam nowego ubezpieczenia budynku. Powód: Ubezpieczyciel zakończył umowę.
Kiedyś zawarliśmy[url]ubezpieczenie[/url] budynku i nie dokładnie przeczytaliśmy warunki. Po kilku latach stwierdziliśmy, że dane w polisie są nieprawidłowe z przodu i z tyłu. Po skonsultowaniu się z prawnikiem dowiedzieliśmy się, że w przypadku szkody ubezpieczyciel może odmówić wypłaty, jeśli dane nie są poprawne. Spróbowaliśmy więc zerwać umowę, co zostało potwierdzone tylko na koniec okresu umowy, a zmiana warunków została również odrzucona. Wpadłem więc na genialny pomysł, aby zmusić ubezpieczyciela do zerwania umowy, czyli nie opłaciłem składki - ubezpieczyciel zerwał umowę i teraz zaczęły się problemy, muszę bowiem podać, że poprzedni ubezpieczyciel zerwał umowę. Ale większość ubezpieczycieli mówi - NIE MA SZANS.
Dodatkowo budynek to stary[url]Dom[/url] wiejski, całkowicie wyremontowany w 2010 roku, ale ponieważ dach nie został odnowiony, to nie jest uznane za kompleksowy remont.
Czy ktoś może pomóc i polecić ubezpieczyciela?
Płatność ma być roczna, a kwota udziału własnego w wysokości 1 000 € nie stanowi problemu. Dotąd nie mieliśmy żadnych szkód.
Dziękuję za pomoc.
jestem tutaj nowy i mam od razu pytanie lub mały problem, może ktoś tutaj może pomóc.
Mam
Kiedyś zawarliśmy
Dodatkowo budynek to stary
Czy ktoś może pomóc i polecić ubezpieczyciela?
Płatność ma być roczna, a kwota udziału własnego w wysokości 1 000 € nie stanowi problemu. Dotąd nie mieliśmy żadnych szkód.
Dziękuję za pomoc.