Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie budynku

Napisany przez johndd
Cześć,
jestem tutaj nowy i mam od razu pytanie lub mały problem, może ktoś tutaj może pomóc.
Mam [url]Dom[/url] i szukam nowego ubezpieczenia budynku. Powód: Ubezpieczyciel zakończył umowę.
Kiedyś zawarliśmy [url]ubezpieczenie[/url] budynku i nie dokładnie przeczytaliśmy warunki. Po kilku latach stwierdziliśmy, że dane w polisie są nieprawidłowe z przodu i z tyłu. Po skonsultowaniu się z prawnikiem dowiedzieliśmy się, że w przypadku szkody ubezpieczyciel może odmówić wypłaty, jeśli dane nie są poprawne. Spróbowaliśmy więc zerwać umowę, co zostało potwierdzone tylko na koniec okresu umowy, a zmiana warunków została również odrzucona. Wpadłem więc na genialny pomysł, aby zmusić ubezpieczyciela do zerwania umowy, czyli nie opłaciłem składki - ubezpieczyciel zerwał umowę i teraz zaczęły się problemy, muszę bowiem podać, że poprzedni ubezpieczyciel zerwał umowę. Ale większość ubezpieczycieli mówi - NIE MA SZANS.
Dodatkowo budynek to stary [url]Dom[/url] wiejski, całkowicie wyremontowany w 2010 roku, ale ponieważ dach nie został odnowiony, to nie jest uznane za kompleksowy remont.
Czy ktoś może pomóc i polecić ubezpieczyciela?
Płatność ma być roczna, a kwota udziału własnego w wysokości 1 000 € nie stanowi problemu. Dotąd nie mieliśmy żadnych szkód.
Dziękuję za pomoc.

Napisany przez Shorty
Cześć,
problem nie jest taki mały. Wypowiedzenie ze strony poprzedniego ubezpieczyciela jest zazwyczaj kryterium wykluczenia. Jeśli potencjalny nowy ubezpieczyciel dowiaduje się, że ma do czynienia z nowym klientem, który, jeśli nie chce zobowiązać się do umowy, po prostu nie spełnia swoich obowiązków, to zrozumiale, że entuzjazm będzie jeszcze bardziej ograniczony.
Wiek budynku lub brak częściowej renowacji stanowi tu mniejszy problem. Jeśli prace renowacyjne zostały prawidłowo wykonane, budynek mógłby być łatwo ubezpieczony.
Teraz nie mają wiele z tego, jeśli im zarzucane są błędy. Napiszcie do ubezpieczycieli, opiszcie sytuację, oferujcie świadomie płatność składki rocznej z góry, aby pokazać, że jesteście gotowi spełnić swoje zobowiązania umowne. W tym przypadku nie ma specjalnego adresu, do którego możecie się zwrócić, żaden ubezpieczyciel nie chce mieć do czynienia z klientami problemowymi (przepraszam za wyrażenie, ale tak jest).
Więc: istnieje kilku ubezpieczycieli budynkowych, składajcie wnioski lub zapytania wstępne (lub poproście o pomoc doświadczonego pośrednika w tym procesie) i poczekajcie na reakcje. Innej opcji nie mają obecnie.

Napisany przez Tilan
Cześć, na twoim miejscu stworzyłbym listę z tym, co Twoim zdaniem powinno zawierać, a następnie przetestował różne ubezpieczenia znalezione w Google. Po prostu próba szukania na ślepo nie jest najlepszym pomysłem. Pozdrawiam, Tilan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata