Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupno mieszkania

Napisany przez HomerS
Cześć,
moja żona i ja rozważamy zakup mieszkania. Obecnie mieszkamy wynajmując i od 2 lat płacimy prawie 1400€ miesięcznie. Wielu znajomych oczywiście pyta mnie, dlaczego nie kupuję domu lub mieszkania...
Moje wyniki w Schufa nie są zbyt zachwycające. (grzechy młodości)
Jakie są szanse na uzyskanie [url]kredytu[/url] w wysokości 250.000€ na zakup własnej nieruchomości pomimo negatywnej oceny w Schufa?
W końcu stać mnie na wydanie 1400€ na czynsz.
Czy istnieje możliwość uzyskania [url]kredytu[/url] bez weryfikacji w Schufa?

Napisany przez Malapascua

Cześć,
moja żona i ja zastanawiamy się nad kupnem mieszkania. Obecnie mieszkamy na wynajmowanym i płacimy od 2 lat prawie 1400€ miesięcznie. Wielu znajomych pyta mnie oczywiście, dlaczego nie kupuję domu albo mieszkania...

Mieszkania, za które płacisz 1100€ czynszu bez opłat dodatkowych, na pewno nie znajdziesz nawet w snach za podaną przez ciebie cenę 250.000€. Kupno jest rzadko tanie, zwłaszcza na południu, gdzie lokatorzy wychodzą lepiej.

Jakie są szanse na uzyskanie [url]kredytu[/url] w wysokości 250.000€ na zakup mieszkania pomimo negatywnej historii kredytowej?

Prawie zerowe. Takie [url]kredyty[/url] istnieją, ale nie na taką kwotę. Dlaczego ta grzeszna młodość ciągle jest zapisana? Czy to może nie grzech młodości, a niedawne przewinienie...?

Skoro jestem w stanie płacić 1400€ czynszu,

Przypuszczam, że nie mieszkasz sam? To nie jest szczególnie dużo pieniędzy dla dwóch osób.

Napisany przez FloHH
Czy możesz określić, dlaczego twoje wyniki w Schufa nie są zadowalające? Czy wynik nie jest dobry, czy są tam twarde negatywne elementy? Jak wygląda sytuacja z kapitałem własnym?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć HomerS, pytanie zostało już zadane.
Czy w Schufa jest coś jeszcze otwarte jako negatywne informacje. Czy wszystko jest opłacone i nadal jest negatywne w Schufa?
Jeśli masz koszty poboczne zakupu i około 20-30% ceny zakupu jako kapitał własny, nadal otrzymasz bardzo dobre warunki finansowania budowy.
Jednak warunki te będą ustalone przez bank dopiero po przedstawieniu wszystkich danych, zwłaszcza oceny w Schufa.
Ale najpierw trzeba ustalić, czy Schufa ma do dzisiaj otwarte pozycje.

Napisany przez Hilfe
Czy oboje małżonków są zatrudnieni? Dochód z działalności gospodarczej? Dochód netto? Czy 250 tysięcy w Waszym regionie wystarczą na zakup nieruchomości? Jakie inne zobowiązania finansowe?

Napisany przez NaTwoim13
Ładna, tania próba umieszczenia reklamy. Denerwuje!!!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata