Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Consorsbank: plan oszczędnościowy ETF-y emerytalne WHEN lub fundusze indeksowe) z dobrą oceną

Napisany przez jack-bean
Cześć wszystkim,

mamy od dwóch lat [url]konto[/url] maklerskie w Consors (dawniej DAB...) i plan oszczędnościowy na FR0010315770 (Lyxor MSCI World ETF). Ten ETF jest świetny, ponieważ nie tylko jest objęty rabatem w Consors, ale także otrzymał najlepszą ocenę za przejrzystość i koszty od Finanztest (Stiftung Warentest).

Teraz chcemy to uzupełnić o [url]euro[/url]-obligacje ETF (lub fundusz indeksowy) i znaleźliśmy w Stiftung Warentest IE00B4L5ZG21 (iShares [url]euro[/url] Corp Bond ETF) i już dokonaliśmy jednorazowej inwestycji. Niestety, nie możemy założyć dla niego planu oszczędnościowego w Consors i nie udało mi się znaleźć niczego wspólnego w zaleceniach testów (finder funduszy porównuje setki instrumentów) oraz ofertach Consors.

Musiałbym teraz przejrzeć 55 ETF-ów obligacji i jeszcze więcej funduszy obligacji, przefiltrować je pod kątem euroobligacji firmowych i sprawdzić wszystkie w Stiftung Warentest. Może ktoś miał podobny problem i mógłby podać jakiś wskazówkę?

Z góry dziękuję!

Jack

Re: Consorsbank: plan oszczędnościowy ETF-y emerytalne WHEN lub fundusze indeksowe) z dobrą oceną

Napisany przez jack-bean
Lepiej jest grzecznie odpowiedzieć sobie. Właśnie sprawdziłem jeszcze raz na stronie test.de i znalazłem ten tutaj, wśród trzech najlepszych funduszy europejskich obligacji, który rzeczywiście nadaje się do oszczędzania w programie planu oszczędnościowego Consors: IE00B3F81R35 - iS*ha*res Co*re [url]euro[/url] Corp Bond Ucits ETF Dist.
Więc teraz wyruszam w podróż!

Napisany przez Malapascua
Czemu chcesz inwestować w obligacje ETF na dolnym poziomie oprocentowania? To przecież może tylko przynieść straty...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata