Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Bank Mercedes WHEN lokata dzienna i lokata terminowa)

Napisany przez ADMCI4
Z tym bankiem samochodowym miałem bardzo złe doświadczenia. Jak dotąd nie otrzymałem żadnej odpowiedzi w sprawie procedury PostIdent. Na e-mail również nie otrzymałem odpowiedzi. Na moje pisemne zapytanie również nie odpowiedziano! Linia wsparcia Mercedes Bank można sobie darować. Prawdopodobnie bank jest w tej chwili przeciążony... Czy ktoś miał podobne doświadczenia z tym bankiem? Z poważaniem Nico

Napisany przez ADMCI4
...musisz mieć cierpliwość, kilka miesięcy temu miałem dokładnie taką samą sytuację z BMW Bank Pozdrowienia Uwe

Napisany przez muggel
Cześć Nico, ta bank został zalewany przez ogromną liczbę klientów..... na ich stronie internetowej jest informacja, że należy się spodziewać dłuższych czasów oczekiwania i że otwarcie konta nastąpi w zależności od daty stempla pocztowego z Twojego procesu identyfikacji. Ponadto obecnie nie przyjmują nowych klientów. Dlatego sprawdź najpierw na stronie internetowej, czy zdążyłeś złożyć wszystkie dokumenty przed ich terminem. Jeśli byłeś zbyt wolny, to teraz musisz ponieść konsekwencje i czekać. muggel

Napisany przez ADMCI4
MercedesBenz Bank zgromadził 4 miliardy euro oszczędności w styczniu i lutym 2009 roku, zwiększając swoje depozyty o ponad 60% w porównaniu do końca 2008 roku. W ciągu tych dwóch miesięcy przyjęto około 40 000 nowych klientów, co jest prawie tyle samo, ile w całym 2008 roku. Bank przez kilka tygodni nie mógł obsługiwać klientów, ponieważ doradcy byli bardzo przepracowani.

Napisany przez ADMCI4
Komunikat prasowy z dnia 27.03.2009 - Daimler AG - Najlepsze doradztwo w finansowaniu, Leasingu i ubezpieczeniach W tym roku specjalna nagroda magazynu Automobilwoche trafiła do Mercedes-Benz Bank, która przekonała doskonałymi usługami doradczymi w zakresie finansowania, Leasingu i ubezpieczeń. Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego wyróżnienia, które przyjmujemy w imieniu całego zespołu sprzedaży. Nagroda pokazuje, że bliska współpraca Mercedes-Benz Bank z organizacją sprzedaży i sprzedawcami przynosi wielu korzyści naszym klientom i przyczynia się do utrzymania marki - powiedział Peter Zieringer, dyrektor zarządzający Mercedes-Benz Bank. W ubiegłym roku bank przeszkolił ponad 2000 doradców sprzedaży, specjalizując się w produktach finansowych. Ponadto zainwestowano w system informacji dla dealerów PartnerConnect, który umożliwia dostęp online do wszystkich istotnych informacji dotyczących Leasingu, finansowania i ubezpieczeń dla sprzedawców.

Napisany przez ADMCI4
Niestety, także ja nie mogę powstrzymać się od wystawienia Mercedes-Bank złego świadectwa. Już 23.03.2009 bank oferował w internecie 4,65% oprocentowania rocznego dla lokat do 31.03.2009. Ponieważ moja bank, ze względów bezpieczeństwa, przekazuje tylko maksymalną kwotę pieniędzy dziennie, a ja chciałem ulokować określoną kwotę na lokacie, uznałem, że bezpieczna rezerwa 6 dni będzie wystarczająca. 24.03.09 zauważyłem na stronie internetowej Mercedesa, że oprocentowanie zostało z obowiązkiem natychmiastowym obniżone do 3,25%. W tych okolicznościach nie złożyłem wniosku o lokatę terminową, więc moje pieniądze spoczywają teraz na koncie oszczędnościowym w Mercedes-Bank z oprocentowaniem 2,25%. Połączenia telefoniczne nie dochodzą, faxy (również do zarządu banku) są ignorowane. Uważam zachowanie banku za niedopuszczalne. Mimo wszystkich obciążeń powinno być możliwe wydanie ogólnego oświadczenia dotyczącego dalszego postępowania.

Napisany przez ADMCI4
W dniu 15.1.09 złożono wniosek (lokata na rok, 5,4%) za pośrednictwem procesu identyfikacji pocztowej do banku. Dnia 5.2.09 otrzymano potwierdzenie złożenia wniosku i akceptację umowy, informując, że wszystko jest w porządku z moją lokatą, ale otwarcie konta zajmie 5 tygodni. Dnia 13.3.09 wysłano list (nie wybierałem numerów 018) do kierowniczki działu obsługi klienta, z pytaniem kiedy otrzymam obiecane informacje dotyczące otwarcia konta. Brak odpowiedzi. Dnia 12.5.09 wysłano list do prezesa zarządu, pytając czy otrzymamy odpowiedź i jaki jest stan procedury otwarcia konta. Brak odpowiedzi, ale od czasu do czasu otrzymywano telefony (z informacją, że mam zadzwonić z powrotem pod numer 018...). Wreszcie, dnia 28.5. skontaktował się ze mną pracownik zarządzania reklamacjami: nasz wniosek został zagubiony, czy mógłbym złożyć go ponownie, list z dokumentami jest w drodze, a pieniądze zostaną ulokowane od 12.3. pod warunkami stycznia. Natychmiast przyszedł mi na myśl pomysł, że po prostu spalili całe pudło z nadmiarem wniosków na podwórku...w każdym razie, następnego dnia (dzisiaj) dostałem list: Do tej pory nasz wniosek nie dotarł do nich; jeśli teraz pobiegnę na pocztę, zainwestują pieniądze według warunków od daty złożenia wniosku... (czyli około 2,6% na rok). Napiszę jeszcze jeden list, a potem zobaczę, kto chce dalej grać w tę grę... ;-) Prof. Dr. Roland Kirstein

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata