Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jeden dla wszystkich?

Napisany przez viktor
Załóżmy, że osoba A zamawia hipotekę na swoją pożyczkę bankową, na rzecz księgi wieczystej dotyczącej 1 nieruchomości z 4 właścicielami. Czy to może zadziałać, jeśli pozostali 3 się zgodzą?

Napisany przez 2tneub
Czy rozwiązujesz pytania dla siebie czy doradzasz innym ludziom?

Napisany przez NaTwoim13
Tak samo zaczynam się zastanawiać. Cały czas pojawiają się nowe przypadki, za każdym razem nowe pytanie lub inna sytuacja.

Napisany przez viktor
Nie martw się. Nie jestem waszym konkurentem, raczej mógłbym być waszym klientem. Na moje szczęście. I oczywiście każdy szuka najlepszej możliwości rozwiązania przypadku. Często trzeba przyjąć określone konstrukcje na podstawie danej sytuacji. Osobiście uważam, że świetnie jest poznawać różne możliwe przypadki. Być może nawet mogą wam wyniknąć pomysły z moich pytań. A, swoją drogą, jeszcze nie odpowiedzieliście na moje pytanie.

Napisany przez 2tneub
Na ten temat nie mam pojęcia i przekazuję to Noelowi

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście, to może działać, jeśli pozostałe 3 osoby zgodzą się na wpis. Nie ma konkurencji, być może tylko współzawodnicy, a czytając Twoje pytanie, widać, że zarabiasz w branży tak samo mało jak tneub.

Zastanawiam się tylko, co planujesz od miesięcy. Dlaczego nie zwracasz się do eksperta ze swoim projektem, jakkolwiek on może wyglądać, i nie dajesz się indywidualnie doradzić?

Po prostu pojawia się ciągle coś innego, ciągle nowy pomysł, ciągle nowe podejście, w końcu pytający sam zaczyna się zastanawiać.

Napisany przez Hanomag

Oczywiście, to może działać, jeśli pozostałe 3 osoby zgodzą się na wpis.

Tak właśnie jest.

Cytat od noelmaxim
Zastanawiam się tylko, co planujesz od miesięcy. Dlaczego nie zwracasz się o pomoc do eksperta w związku z Twoim zamiarem, jakkolwiek by on wyglądał, i nie korzystasz z indywidualnego doradztwa?
Ponieważ ma wiele pomysłów w różnych momentach i nie zawsze może lub chce pozwolić sobie na kosztownego doradcę. Tak jak mówisz w następnym zdaniu:

Czy robi się to odwiecznie, zawsze pojawia się nowy pomysł, zawsze nowe podejście, prędzej czy później jako czytelnik zaczynasz to kwestionować.

Napisany przez viktor
Dziękuję za wszystkie pomocne odpowiedzi. Tak właśnie się robi.
Wiele głów, wiele opinii, niezależnie czy są to amatorzy czy specjaliści.
Dlatego dobrze jest zawsze pytać. Pytać, pytać ponownie. Dopiero potem filtrować.
Mam wiele spraw do wyjaśnienia, do uregulowania, do zrobienia, dlatego też mam wiele pytań. Dlatego istnieje to forum, na czym ono polega i czego od niego oczekuje.

Napisany przez NaTwoim13

Tak jest.
Ponieważ ma wiele pomysłów w różnych momentach i nie zawsze może lub chce zatrudniać drogiego doradcę. Ty też to mówisz w następnym zdaniu:

Drogi Hanomag, [url]doradca[/url] - nawet najlepszy - zawsze jest bezpłatny.

Napisany przez viktor
jeden [url]doradca[/url] - nawet najlepszy - zawsze jest bezpłatny.

natomiast często ktoś, kto zarabia na doradztwie, myśli tylko o maksymalizacji własnych zarobków.
dlatego: zadawaj pytania. pytać, pytać. pytać, nie tylko doradcy.

Napisany przez Hanomag

Drogi Hanomag, [url]doradca[/url] - nawet najlepszy - zawsze jest bezpłatny.

Powiedz to jakiemuś płatnemu doradcy podatkowemu lub honorarium.

Napisany przez NaTwoim13
Co ma zrobić z doradcą podatkowym w obecnej sytuacji????
Dlaczego więc [url]doradca[/url] płatny????
Na rzetelną, doświadczoną i niezależną poradę finansową - która teraz jest decydująca - TE jeszcze nie potrzebuje doradcy podatkowego, a tym bardziej doradcy płatnego.

Napisany przez Hanomag

Dla dokładnej, doświadczonej i niezależnej porady finansowej - która teraz jest decydująca - TE nie potrzebuje jeszcze doradcy podatkowego, a tym bardziej doradcy honorowego.

Masz rację, Viktor jest na tyle sprytny, żeby zdobyć informacje tutaj i być może gdzie indziej za darmo, dzięki czemu doświadczony i niezależny [url]doradca[/url] finansowy nie będzie mógł go oszukać lub wpakować w kłopoty z braku kompleksowego planu.
I kto, jeśli nie [url]doradca[/url] honorowy, jest niezależny. [url]doradca[/url] finansowy nie będzie mógł uniknąć spojrzenia na prowizję jednym okiem.

Napisany przez NaTwoim13
Hanomag, jak napisałem, przestańmy! Rozczarowujesz mnie!
To ja właśnie stoję na straży pomocy konsumentom, odpowiadania na pytania, udzielania mądrych porad, oferowania pomocy i wsparcia! Już od 6 lat tu, na forum.
Moje dążenie do uzyskania o 0,1% niższego oprocentowania za moją pracę (tak naprawdę nie widzę tego w ten sposób, ale nazwijmy to pośrednio tak) nadal przynosi ogromne oszczędności, a moje koncepcje uzasadniają to, ponieważ dopiero poprzez właściwą koncepcję można stworzyć najlepszy osobisty plan finansowy, na którym można uzyskać najlepsze oprocentowanie.
Dlaczego miałbym pobierać opłatę za doradztwo jako opłatę za usługę nawet wtedy, gdy nie dochodzi do udzielenia pośrednictwa w udzieleniu [url]kredytu[/url], nie jest dla mnie jasne i nigdy nie będzie, w końcu konsument będzie musiał ponieść wyższe opłaty, jeśli dojdzie do udzielenia [url]kredytu[/url], niż już teraz musi płacić za doradztwo.

Napisany przez Hanomag

Hanomag, jak napisałem, przestańmy to! Rozczarowujesz mnie!

Twój błąd polega na tym, że czujesz się zaatakowany. Próbuję tutaj zachować neutralność, co oznacza również, że wyrażam swoje zdanie tak, jak uważam za słuszne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata