Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Poszukuję finansowania budowy mieszkań wielorodzinnych w Hamburgu, dzielnica Rahlstedt.

Napisany przez Smudlock
Cześć,
posiadam działkę o powierzchni 2000 m2 w Hamburgu Rahlstedt, na której można zbudować budynek o powierzchni mieszkalnej przekraczającej 700 m2.
Mam już oferty m.in. od firmy Viebrock za kwotę 2.200.000,00 €.
- Gotowe do zamieszkania do kuchni
- Koszty budowy zawarte
- W cenie jest rozbiórka starego domu jednorodzinnego
- Z piwnicą
- Winda

Dochód z najmu wynosi około 130.000,00 € rocznie. Wysokość czynszu oparta jest na tabeli czynszów obowiązującej w regionie.

Jeśli ktoś chciałby mi udzielić wskazówek lub ma konkretne oferty, będę wdzięczny.

Z poważaniem
Smudlock

Re: Poszukuję finansowania budowy mieszkań wielorodzinnych w Hamburgu, dzielnica Rahlstedt.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Smudlock,
- jaka jest twoja sytuacja dochodowa?
- jakie zobowiązania masz?
- czy pracujesz zawodowo? Jesteś żonaty/a? Masz dzieci?
- czy posiadasz już nieruchomość? Obciążenie/Wartość rynkowa?
- ile wart jest grunt?
- jakie masz dodatkowe kapitały własne?
- ile jednostek mieszkalnych obejmuje nowy budynek?
- jaką kwotę finansowania potrzebujesz?
- jakie warunki wiążesz z koncepcją finansowania?

Napisany przez Smudlock
Cześć, moja sytuacja finansowa:
Mam nadal 7 mieszkań w Hamburgu.
Z tego otrzymuję nadwyżkę w wysokości 43 000,00 €.
Ponadto prowadzę firmę, która generuje zysk w wysokości 10 000,00 €.
Zobowiązania wynoszą 450 000,00 €.
Wartość działki wynosi co najmniej 850 000,00 €.
Nowy budynek ma około 10 jednostek mieszkalnych.
Potrzebna suma to około 2.200.000,00 €.
Niskie odsetki byłyby oczywiście optymalne. Spłacam z 2%, aby zrównoważyć zyski z najmu.
W załączeniu przedstawiam, że moje zobowiązania wygasają w tym roku. Chciałbym je sfinansować.
Pozdrowienia

Napisany przez NaTwoim13
Do jakiej wartości odpowiadają zobowiązania w wysokości 450 000 [url]euro[/url]? Czy 7 mieszkań znajduje się w jednym obiekcie? Czy całość jest finansowana, czy też poszczególne mieszkania są finansowane osobno lub wspólnie?

Napisany przez Smudlock
Obiekt to budynek wielorodzinny z roku budowy 56 i posiada 6 jednostek mieszkalnych. Wpisano na niego kwotę 250.000,00€.

Drugi to [url]Dom[/url] jednorodzinny z kwotą 200.00,00€, na którym również ma być zbudowany budynek wielorodzinny.

Posiadam inne nieruchomości, ale na nie zastrzeżono użytkowanie. W razie potrzeby mogę również przenieść kwotę 200.000,00.

Napisany przez NaTwoim13
Czy terminy ustalonych oprocentowań w wysokości 250 000 [url]euro[/url] i 200 000 [url]euro[/url] wygasają w tym roku? Jaka jest wartość EFH i MFH?

Którą nieruchomość mieszkają? Kim są banki wierzycielskie?

Napisany przez Smudlock
Tak, oba wygasają w tym roku. 31.06. mam na myśli.

MFH jest warte 850 000,00 €, a co do wartości drugiego MFH, szczerze mówiąc, nie wiem. Tutaj w Hamburgu można już dostać milion. Nie mogę jednak dokładnie powiedzieć.

Napisany przez Smudlock
Mieszkam na wynajętym mieszkaniu w innym budynku.

Napisany przez NaTwoim13
Na podstawie złożoności nie będziemy w stanie złożyć im tu oferty. Ogólnie rzecz biorąc, dane są zgodne, dlatego finansowanie ich przedsięwzięcia jest w pełni możliwe. Jeśli chcieli by to ogólnie ustalić, to mogę im to zaproponować.

Które banki partnerskie mieli do tej pory? Czy spotkali się już z nimi?

Poprzez indywidualne podejście do Państwa sytuacji finansowej, włącznie z zestawieniem majątku, możemy stworzyć, bądź przedstawić ofertę, w innym przypadku nie będziemy w stanie zaoferować czegoś więcej niż ogólna możliwość przedstawienia.

Napisany przez Smudlock
Dziękuję za odpowiedź.
Tak, moim pierwszym celem było dowiedzieć się, czy finansowanie byłoby ogólnie możliwe.
Drugi krok to oczywiście konkretne oferty. Co do tego potrzebujesz?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata