Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Dostępna natychmiast kwota ING-Diba

Napisany przez Mamba
Cześć wszystkim,

potrzebuję waszej rady. Kupiliśmy [url]Dom[/url] i finansujemy go przez ING-DiBa. Czy jest normalne, że przy wypłacie środków na modernizację najpierw można wypłacić 10 000 €, potem składać rachunki i wtedy wypłacać kolejne pieniądze. W naszym przypadku mogliśmy od razu wypłacić całą sumę na modernizację (60 000€). Czy ktoś potrafiłby to wyjaśnić dlaczego? Czy mogłoby to zależeć od wysokiego kapitału własnego? Mimo że powinniśmy również składać rachunki, zastanawiam się, co by się stało, gdybyśmy tego nie zrobili. Byłoby nam to na rękę, ponieważ kupiliśmy stary [url]Dom[/url] i koszty modernizacji nieco się przesunęły. W skrócie: co się stanie, jeśli nie złożymy rachunków?

Najlepsze pozdrowienia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Jeśli nie złożysz faktur, nie spełnisz warunku wypłaty.
Może to sprawić, że napotkasz trudności.
Możliwe jest jednak, że uda się dokumentować przeprowadzone modernizacje za pomocą zdjęć i złożyć mniej faktur.
Koniecznie warto to wyjaśnić z góry.
Jeśli Twoje wydatki na modernizację różnią się znacząco od zgłoszonego projektu, najlepiej jest to szybko wyjaśnić telefonicznie.

Napisany przez hausbauwest
Musielismy wtedy udokumentować naszemu bankowi tylko część wydatków na podstawie faktur.
Ale także finansowane były 30% kapitałem własnym plus koszty dodatkowe z tytułu zakupu.
Myślę, że wysokość kapitału własnego ma duże znaczenie.
A ile miałyście kapitału własnego?

Napisany przez Mamba
Dziękuję za wasze odpowiedzi.
Mieliśmy również wyski poziom kapitału własnego. Około 30%.
Po prostu jestem zdezorientowany, że możemy wypłacić kwotę, ale i tak musimy pamiętać o przesyłaniu faktur.
Aktualnie przeżywamy intensywny okres przebudowy. Stopniowo pojawiają się wszystkie faktury i mam problemy żołądkowe z powodu obaw, czy wszystko zostanie opłacone.
Obawiam się, że nie otrzymaliśmy dobrej porady. Właściwie nie powinno być takich niepewności.
Może po prostu zbyt wiele myślę o tym.

Napisany przez NaTwoim13
Nie rozumiem, przecież przedstawili Państwo plan kosztów, więc teraz można płacić wszystkie rachunki z tego konta.
Gdzie zostałeś więc źle poinformowany? Czy korzystałeś z bonusu za [url]konto[/url] osobiste w Ing.DiBa w wysokości 0,15%? Jeśli tak, możliwe, że dlatego Ing.DiBa działała w mojej ocenie bardzo nieodpowiedzialnie. Nie można zrozumieć, dlaczego w przypadku 80% limitu wydano 60 000 [url]euro[/url], które jeśli klient z nimi pojedzie do kasyna, może sprawić, że limit zostanie podniesiony do 100% w następstwie.

Napisany przez Mamba
Ale zniżkę na [url]konto[/url] bieżące wzięliśmy. Oczywiście, złożyliśmy plan kosztów. Po prostu podczas przebudowy zamieniliśmy niektóre prace na korzyść innych. Przykładowo prace suchej zabudowy, które były konieczne, ponieważ pod drewnianym sufitem była wilgoć. Teraz zawiesiliśmy sufity i je ociepliliśmy. W każdym razie modernizacja nie była uwzględniona w planie kosztów. Kolejny przykład: wymieniliśmy całą instalację elektryczną. Wiąże się to oczywiście z koniecznością przeciągnięcia nowych rowków. Zwykłą logiką można by powiedzieć, że konieczne jest również szpachlowanie i tynkowanie ścian. Według ING-Diba jednak nie jest to objęte. To może być prawda, ale chcielibyśmy wiedzieć o tym wcześniej. Moje wrażenie było takie, że ING DiBa nie chce się z nami dogadać.

Napisany przez NaTwoim13
Nie musisz się martwić, ważne jest, że nie kupiłeś nowego samochodu ani nie pojechałeś nim do kasyna. Przedstaw dowody, niezależnie od tego, co zostało zrobione w domu, ale kuchnia nie jest konieczna, prace malarskie i podłogowe także nie. Modernizacje tak, ale żadne renowacje (malowanie, tapetowanie, podłogi, kuchnia), chyba że zostały one jasno zadeklarowane podczas ubiegania się o [url]kredyt[/url] i zostały odjęte od wartości zastawu (dla warunków kredytowych). Powiem Ci jednak, nawet jeśli! Ing.DiBa nie wytrzymałaby procesu sądowego, gdyby doszło do procesu zwrotu pieniędzy, wygranie byłoby praktycznie niemożliwe z powodu ich błędnej polityki wypłat.

Napisany przez Hilfe
Zgadzam się. Po prostu złożysz mnóstwo faktur i poczekasz. Diba na pewno nie będzie malować za 300€. To jest fabryka [url]kredytów[/url].

Napisany przez Mamba
Okej, tak też zamierzamy postąpić! Dziękujemy bardzo! Świetne forum tutaj! Dobre i szybkie odpowiedzi!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata