Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka mieszkaniowa kombi LBS Bausparera - przedterminowa spłata

Napisany przez lukas_m
Witajcie,
mam pytanie dotyczące mojej finansowania budowy.
W 2012 roku wziąłem [url]kredyt budowlany[/url] od Sparkassen połączony z oszczędnościami budowlanymi w LBS. Obecnie płacę tylko odsetki (bez spłaty) od [url]kredytu[/url] Sparkassen i oszczędzam w fazie oszczędzania w ramach LBS.
Teraz moje pytanie: Co się stanie z kredytem Sparkassen, jeśli umowa oszczędnościowa zostanie przeniesiona przed czasem na zwaloryzowanie? (czyli przed upływem okresu obowiązkowych odsetek) Czy będę musiał zapłacić odszkodowanie za wcześniejszą spłatę? Czy ktoś ma z tym doświadczenie?
W moich dokumentach umownych jest napisane następujące:
Okres obowiązywania odsetek: do 31.10.2022
Okres trwania umowy: do zwaloryzowania
Oznacza to, że w moim amatorskim rozumieniu, po zwaloryzowaniu [url]kredyt[/url] będzie wypowiedziany, a ja nie będę musiał ponosić dodatkowych kosztów.
Dziękuję z góry za odpowiedzi. Być może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii.
Pozdrowienia, Łukasz

Napisany przez Freeliner
Tak jest. Jeśli istnieje możliwość wpłacenia większej kwoty do BSV lub uwzględnienia dodatkowych płatności, staje się on szybciej gotowy do przydziału i w ten sposób można wcześniej spłacić [url]kredyt bankowy[/url]. (brak kar za przedterminową spłatę, ponieważ do przydziału)

Napisany przez NaTwoim13
Nie, to w żadnym wypadku nie jest gwarantowane! W umowie o pożyczkę jest dokładnie opisana ta procedura i możliwe, że jest ona wyłączona.
Jednak mogę zapewnić, że umowa pożyczki z 2012 roku - zwłaszcza że jest to umowa ze Sparkasse, zawiera poważne błędy, co oznacza, że cofnięcie ze względu na błędy w tym oświadczeniu jest nadal możliwe.
A jeśli w umowie pożyczki jest napisane do przydziału, to [url]kredyt hipoteczny[/url] już nie musi być wykorzystany!

Napisany przez 2tneub
[cudzysłów=noelmaxim">
Mogę jednak zapewnić, że umowa pożyczki z 2012 roku - zwłaszcza że jest to umowa zaufania - zawiera poważne błędy, co oznacza, że odwołanie ze względu na wadliwość tej instrukcji nadal jest możliwe.
[/cudzysłów]
OT:
Czy dotyczy to wyłącznie [url]kredytów[/url] hipotecznych oferowanych przez Bausparkasse, czy wszystkich finansowań nieruchomości przez Sparkasse(n)?

Napisany przez NaTwoim13
Większość umów podpisanych w Sparkasse - bez względu na to, czy dotyczą one [url]kredytów[/url] hipotecznych przed zrealizowaną zgłoszeniem chęci oszczędzania w banku dewizowym, czy tradycyjnych [url]kredytów[/url] z ratami odsetkowymi - nie wytrzymuje próby.
W przypadku [url]kredytów[/url] hipotecznych przed zrealizowaniem zgłoszenia chęci oszczędzania w banku dewizowym, pojawia się dodatkowo klauzula stałe do przydziału.
Występują błędy formalne oraz wadliwe pouczenia o prawie odstąpienia od umowy, dlatego warto sprawdzić, czy umowa spełnia wszystkie wymogi.

Napisany przez NaTwoim13
Jaka jest tutaj sytuacja?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata