- wt mar 06, 2018 7:05 pm
Od października 2016 roku prowadzę firmę remontową jako jednoosobowe przedsiębiorstwo. Rozpocząłem od śrubokręta, a teraz zatrudniam 6 stałych pracowników. W międzyczasie zakupiłem wiele maszyn i urządzeń, a także transporter i samochód osobowy. Bilanse roczne z lat 2016 i 2017 są zdecydowanie pozytywne. Nie mam żadnych długów ani [url]kredytów[/url] , a moja historia kredytowa jest nieskazitelna. Jednak moje bank (Sparkasse) odmawia udzielenia mi [url]kredytu[/url] ze względu na kilka błędnych transakcji na moim koncie (np. było 2400, później zostało pobrane 2415), co spowodowało spadek mojej oceny w rankingu Sparkasse z 1 na 13 (według tzw. linii bazylejskiej). W 2017 roku firma osiągnęła przychód około 280 000 i wypracowała czysty zysk w wysokości około 25 000 (na podstawie bilansu). Posiadam również zaświadczenie o braku zadłużenia wystawione przez urząd skarbowy. Jednakże, ponieważ nasza firma istnieje dopiero od października 2016 roku, nie mogę uzyskać [url]kredytu[/url] na pokrycie krótkoterminowych kosztów. To nie może być prawda. Co mam teraz zrobić? Jak to wyjaśnić? Mamy mnóstwo zapytań o nowe projekty, ale nie możemy ich przyjąć, ponieważ chciałem zaciągnąć [url]kredyt[/url] m.in. na zakup nowych maszyn i dodatkowej siły roboczej. Jestem zszokowany zachowaniem Sparkasse wobec mnie. Właśnie złożyłem wniosek o [url]kredyt[/url] w Auxmoney.