Re: Czy opłaca się kupić 1/4 odziedziczonej nieruchomości i wynająć ją potem?
Napisany przez kenny984 -
- śr mar 07, 2018 5:06 pm
Cześć wszystkim.
Moja babcia niedawno zmarła. Dziedziczy rodzinie[url]Dom[/url] jednorodzinny (z 1961 roku), który jest warty około 200 000 [url]euro[/url] . Około jednej czwartej zostanie mi odziedziczone. [url]Dom[/url] został odnowiony dopiero w zeszłym roku.
Nieruchomość jest wynajęta (750 € czynsz kalt i 900 € czynsz zimny). Jestem singielką, pracownikiem etatowym, zarabiam około 37 000[url]euro[/url] brutto (klasa podatkowa 1).
Tak sobie głupio zapytam... czy ma sens kupić nieruchomość? Czy byłoby sensowne (i czy bank się zgodzi) po prostu finansować wydatki na[url]kredyt[/url] zakupowy z dochodów z najmu, czy też podatkowo to nie ma sensu?
Dziękuję z góry. Jestem świadom(a), że nie mogę oczekiwać tutaj absolutnie profesjonalnej porady, ale mały przegląd byłby dla mnie wystarczający.
Moja babcia niedawno zmarła. Dziedziczy rodzinie
Nieruchomość jest wynajęta (750 € czynsz kalt i 900 € czynsz zimny). Jestem singielką, pracownikiem etatowym, zarabiam około 37 000
Tak sobie głupio zapytam... czy ma sens kupić nieruchomość? Czy byłoby sensowne (i czy bank się zgodzi) po prostu finansować wydatki na
Dziękuję z góry. Jestem świadom(a), że nie mogę oczekiwać tutaj absolutnie profesjonalnej porady, ale mały przegląd byłby dla mnie wystarczający.