Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Wykorzystanie i inwestycje Wohnriester szkodliwe dla dotacji

Napisany przez anmo
Cześć wszystkim,

szukałem już od kilku dni, mam nadzieję, że możecie mi pomóc. Rozwiązałem szkodliwy dla dotacji kontrakt Riestervertrag. Byłem świadomy konsekwencji, a wszystko skończyło się na ogół dobrze dla nas. Chciałbym teraz dowiedzieć się, czy moje obliczenia dotyczące przyszłego oświadczenia o świadczeniach są na ogół prawidłowe na podstawie mojego przykładu.

Saldo ok. 6600 € Dotacje ok. 740 €. Skompensowanie odsetek ok. 230 €. Ulgi podatkowe ok. 1200 €.

W związku z tym otrzymałem ok. 4500 €. Aby teraz obliczyć zysk do oświadczenia o świadczeniach i tym samym do zeznania podatkowego za 2018 rok, zrozumiałem następujące:

Krok 1: Saldo (6600 €) - Dotacje (740 €) = 5860 € Krok 2: Kwota wypłaty (4500 €) - wpłaty, w tym opłaty związane z umową i odsetki od salda (5860 €) = -1360 €

Czy zatem -1360 € stanowi zysk do przyszłego zeznania podatkowego? Mam zatem stratę, a nie zysk, i nie zostanę ponownie obciążony finansowo?

Co również jeszcze nie zrozumiałem, czy [url]konto[/url] promocji mieszkaniowej nadal istnieje, czy zostanie ono utworzone później?

Pozdrowienia i miłego weekendu anmo

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata