Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy warto skorzystać z sugerowanego przez ubezpieczyciela adwokata?

Napisany przez ADMCI4
Od pięciu lat mam ubezpieczenie ochrony prawnej. Do tej pory ubezpieczyciel zawsze odmawiał wypłacenia jakiejkolwiek kwoty. Teraz mam nową sprawę, którą moje ubezpieczenie przyjmuje. Jednakże ubezpieczyciel polecił mi adwokata, którego mam wybrać (prawdopodobnie swojego własnego adwokata, bo może być tańszy). Teraz moje pytanie: Czy muszę wziąć tego adwokata? Czy mogę sam wybrać adwokata? Czy ubezpieczenie pokryje koszty, jeśli zatrudnię więcej niż jednego adwokata? Dziękuję! Pozdrowienia Hatemo

Napisany przez ramonciko
ubezpieczenie nie może w ogóle narzucić Ci, którego adwokata wybierzesz. Nie musisz więc akceptować sugerowanego prawnika. Możesz spokojnie wybrać adwokata, któremu ufasz. Wiele pozdrowień ramonciko

Napisany przez wolfgang
Poszedłem do znanego mi prawnika z moim numerem ubezpieczenia. Zdecydowanie istnieje swoboda wyboru adwokata! Nie jestem pewien, czy można zatrudnić dwóch prawników jednocześnie i czy ubezpieczenie pokryje oba koszty. Sądzę, że raczej nie. Zasada minimalizacji kosztów... Być może inni użytkownicy forum mogą więcej na ten temat powiedzieć. Pozdrowienia Wolfgang

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata