Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Uchylone świadczenia zatrudnienia przez byłego pracodawcę.

Napisany przez Tigerlilly
Dzień dobry,

Dziś dowiedziałem się od mojego banku, że z mojego ostatniego pracodawcy w latach 2015-2017 nie wpłynęły żadne świadczenia VL na mój fundusz dekadowy. Niestety, to także moja wina, powinienem był częściej sprawdzać. Niemniej jednak w okresie 01.15-07.15 zostało mi wciąż potrącone 40 [url]euro[/url] ze swojej wypłaty. Czy ma sens zażądanie tych 280 [url]euro[/url] od mojego byłego pracodawcy? Niestety, nie jest możliwe załatwienie tego telefonicznie, ponieważ mój szef jest tyranozaurusem. Czy warto napisać pismo?

Dziękuję bardzo

Napisany przez 2tneub

Niestety, telefoniczne wyjaśnienie jest niemożliwe, ponieważ mój szef jest tyranem.

Na pewno szef ma inne zdanie
Jak to się stało, żeście się rozeszliście? Czy to była rezygnacja czy pozew/ugoda?
Jeśli chodzi o rezygnację, to czy istnieje dział płac czy księgowość? W takim razie może warto się z nimi skonsultować. Być może istnieje jakaś logiczna wyjaśnienie.
W przeciwnym wypadku trzeba napisać pismo, żądając wypłaty kwoty do...
Co mnie trochę dziwi, że przez 2,5 roku nie zauważyłeś/aś, że żadne kwoty nie zostały potrącone z pensji?
Jeśli chodzi o pozew/ugodę, istotne jest, czy jest tam zawarte, że wszystkie roszczenia zostały zaspokojone. Wtedy może być kiepsko z tymi 280 [url]euro[/url].

PS: To jest moje osobiste zdanie. Porady prawne tylko przysługują odpowiednim zawodom.

Napisany przez jens045bln
Najpierw napisałbym jakieś pismo. Czy już podjąłeś działania?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata