Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Bank Niemiecki

Napisany przez hausbauwest
Dość niepokojące, co się właśnie dzieje.... Co o tym sądzicie?

Napisany przez NaTwoim13
Co się dzieje, że powinno nas ono impresjonować, szokować lub zdumiewać, patrząc na zupełnie inne wydarzenia w naszym życiu, społeczeństwie i polityce?

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Hausbauwest, to nie jest odpowiednie miejsce na analizę i wyrażanie opinii na temat Deutsche Bank. Inwestycja w akcje bankowe powinna być bardzo dobrze przemyślana. Ponieważ jeśli wszystkie te instrumenty pochodne zaczną pękać, Deutsche Bank będzie miała z tym duży problem... Co już odzwierciedla się w cenie akcji. Bez problemu może spaść poniżej 8,60 EUR...

Myślę, że to już jest duży temat.
Deutsche Bank jest największym bankiem w naszym kraju, a dziś jej kurs akcji znacznie spadł. Nawet w 2016 roku, kiedy Deutsche Bank odnotował stratę w wysokości 1,4 miliarda [url]euro[/url], kurs nie spadł do takich rozmiarów...
Myślę, że na pewno powinno to zainteresować każdego, kto działa ogólnie w branży finansowej. Bez względu na to, czy posiada udziały czy nie...

Oczywiście, DB w 2016 r. upadła tak głęboko.
W czasie jednej sesji spadła do 8,84 EUR.
Sytuacja w sektorze bankowym nie poprawiła się dla DB.
Dzisiaj zobaczyłem, jak mało akcji DB posiadają sami członkowie zarządu.
Niewiarygodne.
@Hausbauwest, jeśli myślisz, że w sektorze bankowym nie może być gorzej, możesz śmiało czekać na kolejne lata.
Moim zdaniem, to nawet nie początek oczyszczania sektora bankowego.
Czeka go jeszcze wiele wyzwań...
Nie zainwestowałem, nie jestem również na krótkiej pozycji i pozostaję z boku.
Jednak interesuje mnie, ponieważ jest to największa instytucja finansowa, w której dochody i straty są podzielone.
No cóż...

Napisany przez NaTwoim13
Niemiecki bank nie odgrywa znaczącej roli w sektorze finansowania nieruchomości przeznaczonych do własnego użytku i wynajmowanych nieruchomości jednorodzinnych pod względem wolumenu, a jeśli chodzi o wpływ na kurs akcji, zgadzam się z bankowcem - to pytanie należy bardziej do obszaru finansów.

Interesuje mnie jednak, ponieważ jest to największa instytucja finansowa, w jaki sposób podzielone są zyski i straty.
No dobrze...

Dokładnie tak, Panie Hillermann.
Myślę, że wielu użytkowników forum interesuje, gdy największa instytucja finansowa w kraju, która ma liczne spółki zależne, robi taką kiepską figurę.

Napisany przez NaTwoim13
Oczywiście.

Deutsche Bank staje się BER-em w branży finansowej

Wielcy akcjonariusze tracą cierpliwość z Deutsche Bank
https://www.welt.de/wirtschaft/artic...cher-Bank.html

Napisany przez florianmeier
Silne strony banków, które w przeszłości były dochodowe, tkwiły w prowadzeniu nielegalnych transakcji na pół gwoli w pełni. Z uczciwą pracą było już gorzej.

Napisany przez NaTwoim13
Niezależnie od tego, że to nie pasuje tutaj, to banki (masz rację florianmeier) chcą karmić Haubauwest wszystkimi zmieniającymi się informacjami, zmianami życiowymi i wydarzeniami życiowymi, ponieważ konsumenci muszą to zrobić, lub są do tego zobowiązani.
To nie pasuje do siebie, tutaj zostaje wystawione na szwargot, złe banki, zła Deutsche Bank (czy nie wiemy już wszystkiego o bankach od samego początku istnienia banków??) a z drugiej strony pracownik powinien zgłosić bankowi między innymi swoją bezrobocie, aby spełnić swoje zobowiązania i ryzykować utratą swojej własności (co w ogóle nie jest regułą, zdarza się rzadko) nawet jeśli zawsze spłaca swoje raty lub zgłosi zmianę pracodawcy w przyszłości, jeśli chce nabyć nieruchomość??
Haubauwest, po czyjej jesteś stronie?? Co chcesz nam przekazać za pomocą tego wątku w dziale dotyczącym finansowania budowy? Że mały konsument musi ustąpić, przestrzegać zasad i przepisów, podczas gdy wiele banków ma to gdzieś?

Ponieważ chodzi tutaj o największy niemiecki bank, uważam, że ma on również swoje miejsce w dziedzinie finansowania budowy. Czy twierdzisz, że Deutsche Bank jest bierna w zakresie finansowania budowlanego ???? Prędzej finansują większe milionowe lub miliardowe obiekty, więc to nie jest coś, co znajdziesz na swoim biurku.

Nikt nie musi kłaniać się temu, kto przedstawia wiarygodne informacje i nie popełnia oszustwa.

Napisany przez NaTwoim13

@Hausbauwest
Proszę, wyjaśnij mi:
1) Gdzie ma problemy bank w dziale finansowania nieruchomości?
2) Czy Deutsche Bank teraz jest zbankrutowana? Jeśli tak, co stanie się z wysoko rentownym działem?
2) Jaką rolę odgrywa Deutsche Bank w obszarze finansowania nieruchomości, o którym wspomniałem - to znaczy swoją własność? Pytam, bo masz tam do czynienia z milionowymi obiektami?!?
3) Czy ma decydujące znaczenie, jak płynny jest bank, gdy biorę tam pożyczkę?
Ale inni konsumenci i bank mogą sobie fochesować? Mogą wprowadzać w błąd i przedstawiać fałszywe informacje?
Pytam o to wszystko i zwracam na to uwagę, dlatego że w ogóle nie rozumiem i nie dostrzegam, co chcesz przekazać za pośrednictwem tego wątku na forum dotyczącym finansowania budowy?
Moim zdaniem możemy również - mimo że nikt tego nie robi - dyskutować ogólnie o bankach, ale w związku z tym zastanawiam się, co one tu robią?

Dlaczego po prostu nie zignorujesz tej dyskusji?
Twierdzisz przecież, że masz tutaj 4 finansowania w trakcie.
Skup się po prostu na nich.
Twój czas będzie zdecydowanie lepiej zainwestowany.

DLACZEGO NIE WYKORZYSTUJESZ SWOJEGO CZASU W SPOSÓB ROZSĄDNY I FINANSOWO OPŁACALNY?
WŁAŚNIE NIE POSIADASZ SWOJEJ STRONY INTERNETOWEJ?
ZAŁÓŻ SOBIE JEDNĄ, GDZIE BĘDZIESZ PREZENTOWAĆ SWOJE UMIEJĘTNOŚCI. NAJLEPIJ Z SYSTEMEM OCENIANIA.
U CIEBIE WSZYSTKO IDEALNIE, WTEDY DOSTASZ WIĘCEJ RECENZJI GOOGLE I ZAJMIESZ PIERWSZĄ STRONĘ W KWARTALE.
W TYM CZASIE MOŻESZ KUPIĆ SOBIE PAKIETY POTENCJALNYCH KLIENTÓW. TO ROBIĄ WIĘKSZOŚĆ TWOICH KOLEGÓW.
NIE ROZUMIEM, ŻE TRACISZ SWÓJ CZAS, CHOCIAŻ RYNEK JEST JESZCZE NAWIEDZANY PYTANIAMI O USŁUGI.

Napisany przez NaTwoim13
Chciałem tylko pomóc, istnieje kategoria
inne i finanse
tam
Banki i kasy oszczędnościowe
lub
[url]giełda[/url] i tematy akcji
tam
Gospodarka, [url]giełda[/url] i rynki
Byłem zdania, że pasuje to tam lepiej, aby się upewnić, zapytałem ponownie, co sądzisz o działalności finansowej Deutsche Bank. Może chciałeś porozmawiać o ich wysoko rentownym dziale lub masz pytania na ten temat. Po prostu nie zrozumiałem i chciałem ci pomóc.

Cryan odlotnił z natychmiastową skutecznością.
Ciekawe, co na to kurs giełdowy.
https://www.n-tv.de/wirtschaft/Deuts...e20374360.html
Co o tym sądzicie? Czy to był właściwy krok dla największego niemieckiego banku?
To niewiarygodne, 12 dni temu, czyli 28.03.2018, Cryan mówił zupełnie coś innego....
https://www.handelsblatt.com/finanzen.../21125798.html

Cześć Hausbauwest, nowy szef w DB nie zmienia faktu, że bilans DB to mieszanka explosywnych instrumentów pochodnych.

Tak myślę również Vinzenz

Cryan stał się teraz dobrze opłacaną ofiarą wiejską

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata