Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: VW Bank potrzebuje pomocy państwa? Lokata....

Napisany przez muggel
Wczoraj przeczytałem w gazecie, że Volkswagen Bank chce skorzystać ze wsparcia państwa. Nie jestem pewien, czy dobrze to zrozumiałem, nie jestem ekspertem od spraw gospodarczych i finansowych. Jeśli dobrze interpretuję artykuł, to bank internetowy niedawno zanotował ogromny wzrost, ale jednocześnie rynek samochodowy pociąga spółkę w dół, grożąc stratami. Moje pytanie: Czy moje pieniądze na rachunku oszczędnościowym są bezpieczne w tym banku? Czy zainwestowałem w tonący statek? Nie interesuje mnie gwarancja państwowa pani Merkel itp.,... Czy źle coś zrozumiałem? Dziękuję ekspertom, muggel

Napisany przez ramonciko
Cześć Mugolu, Volkswagen jest najlepszym bankiem samochodowym w Niemczech! Dział finansowy VW uważa się za zwycięzcę kryzysu | Firma | ReutersWięcej informacji:Ochrona depozytów VW Bank (Źródło: volkswagenbank.de)Volkswagen Bank GmbH otrzymuje rządową gwarancję w wysokości 2 mld euroWażne informacje dla Ciebie: Volkswagen Bank GmbH jest zdrowa finansowo i ma solidne wsparcie kapitałowe. Dzięki rządowej gwarancji ma lepszy dostęp do rynku kapitałowego i swoich standardowych środków refinansowania.Na pierwszy rzut oka:Volkswagen Bank GmbH ma solidne wsparcie kapitałowe! Volkswagen Bank GmbH nie potrzebuje wsparcia kapitałowego! Zakładamy dalszy stabilny wzrost wolumenu i wyników finansowych!Bezpieczeństwo Twojego depozytu, które jest gwarantowane przez opisane poniżej systemy zabezpieczeń, nie jest zagrożone.Informacje dotyczące bezpieczeństwa Twoich depozytówDla Volkswagen Bank GmbH zaufanie i bezpieczeństwo są szczególnie ważne. Twoje środki na naszym koncie są zabezpieczone za pomocą kombinacji wielu systemów ochrony:1. Ustawowe zabezpieczenie depozytów:Ustawa niemiecka wymaga podstawowego zabezpieczenia dla każdego klienta w wysokości 90% depozytów, maksymalnie 20 000 euro. Kwotę tę gwarantuje GmbH Niemiecka Instytucja Kompensacyjna Banków (EdB).Więcej informacji: Niemiecka Instytucja Kompensacyjna Banków2. Dobrowolne zabezpieczenie depozytów:Volkswagen Bank GmbH jest również członkiem Funduszu Gwarancyjnego Zrzeszenia Banków Niemieckich. Ten fundusz zabezpiecza depozyty w Volkswagen Bank GmbH do 1,125 miliarda euro na klienta (stan na 09.07.2008 r.).Zabezpieczenie dotyczy środków na następujących kontach:Lokaty terminowe konto Premium TopZins konto Premium LoyaltyZins konto Premium konto transakcyjne konto kredytowe konto karty kredytowej Plany oszczędnościowe i obligacje oszczędnościowe konto Biznesowe Premium i Lokata Terminowa (dla klientów biznesowych)Opisane procedury zabezpieczenia nie dotyczą papierów wartościowych w porciefelu. Te pozostają zawsze Twoją własnością. Więcej informacji na stronie DAB banku...3. Komunikat Rządowy:Jak mogłeś już przeczytać w mediach, rząd federalny zadeklarował, że gwarantuje 100% oszczędności obywateli.Więcej informacji znajdziesz w broszurze dotyczącej ochrony depozytów w bankach prywatnych lub na stronie internetowej Zrzeszenie Banków Niemieckich - Bankenverband.deUwaga dla klientów biznesowych: Ustawa o ochronie depozytów nie obejmuje depozytów dużych przedsiębiorstw. Dlatego Fundusz Gwarancyjny Volkswagen Bank GmbH obejmuje depozyty już od pierwszego euro.Pozdrowienia

Napisany przez muggel
Dziękuję za obszerne informacje! Moja sprawa z bankiem VW ciągnie się jednak: Od wysłania mojego wniosku o otwarcie konta ze wszystkim bla bla bla 8 marca do dzisiaj nic nie słychać. Większa suma pieniędzy miała być pobrana 20 marca drogą bezgotówkową, teraz ta suma leży na moim koncie bieżącym bez generowania odsetek, dopóki bank VW nie nadrobi zaległości w przetwarzaniu nowych wniosków. Dzisiaj dzwoniłem na płatną infolinię: Uważam, że nie jest w porządku, że klient nie otrzymuje żadnych informacji na temat tego, że przetwarzanie trwa obecnie bardzo długo! Przeczytałem w gazecie, że inne banki narzekają, że banki samochodowe takie jak VW korzystają z gwarancji państwa, oferując jednocześnie oprocentowanie, które jest znacznie wyższe od konkurencyjnego. Mimo wszystko cieszę się, gdyby to w końcu zadziałało!!!! muggel

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata