Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Inwestycja zamiast złota

Napisany przez Agio
Cześć, jest mi trochę niezręcznie. Mamy krewnego, który trochę oszalał, mając skłonności do teorii spiskowych i zagrożenia światem - wiem, że w każdej teorii jest ziarno prawdy, ale to było naprawdę paranoiczne. Zaszył się w swoim domu i nie rozmawiał z nikim - ironicznie, na koniec zabili go papierosy.

Miał też dziwną obsesję inwestowania w metale szlachetne, głównie złoto, ale także inne rzeczy. Teraz sprzedajemy ten [url]Dom[/url], musimy oczywiście go wyczyścić i odnowić, a następnie wykopać cały ten szajs. Ponieważ nie mamy możliwości przechowywania złota, chcielibyśmy je teraz sprzedać, najlepiej z zyskiem, ale gdzie? A następnie ponownie zainwestować lub ulokować pieniądze gdzieś indziej, ale w co?

Masz jakieś sugestie?

Napisany przez Malapascua
Czy to są belki?
Degussa?
https://www.degussa-goldhandel.de/

Napisany przez jens045bln
Cześć Agio,
ogólnie rzecz biorąc, złoto zawsze jest dobrą inwestycją, a możliwości przechowywania można wynająć. Wiem na przykład, że jeśli ktoś kupi złoto w domu złotniczym Paßora, może je przechowywać w magazynie o najwyższym stopniu zabezpieczenia. Być może jest to także możliwe dla złota, które już się posiada? W przeciwnym razie to także potencjalny adres, jeśli chcecie sprzedać złoto.
Tak szalony jak mógł być wasz krewny, i tak mało prawdziwe mogą być jego teorie spiskowe, złoto nadal jest cenne i jego wartość raczej wzrośnie. Jeśli ktoś ma nadmiar pieniędzy i nie wie, co z nimi zrobić, sugeruję również zakup złota. Po prostu dlatego, że w przeciwieństwie do gotówki nie podlega inflacji. Przynajmniej dopóki alchemicy nie odkryją, jak produkować złoto.

Napisany przez Zabaleta
To również polecam..

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Agio, gdzie mieszkasz?
W okolicach Stuttgartu?

Napisany przez Ada75

Ponieważ nie mamy możliwości przechowywania złota

Tyle metrów sześciennych?
Żarty na bok, zakładam, że nie chcecie się zajmować kwestią przechowywania (co też jest w porządku).

Napisany przez Ada75

chcielibyśmy teraz to zrealizować, najlepiej z zyskiem

Skoro zmarły kupił ten syf, myślę, że dla was nie będzie trudno osiągnąć zysk ...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata