Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt samochodowy pomimo istniejącego kredytu

Napisany przez waqf
Cześć razem.
Mam następujące pytanie:
Przez przekształcenie zadłużeń i scalenie mniejszych zobowiązań, mam teraz [url]kredyt[/url] w wysokości 10 000 €. Teraz kończy mi się [url]Leasing[/url] mojego samochodu i chciałbym kontynuować finansowanie, aby w końcu stał się on moją własnością. Pozostała kwota po zakończeniu [url]Leasing[/url]u to około 17 000 €.
Moje wynagrodzenie netto wynosi około 2 100 €. Jestem żonaty, moja żona nie jest współkredytobiorcą innego [url]kredytu[/url], ale dołączyłaby do [url]kredytu[/url] samochodowego. Pracuje na pół etatu i zarabia około 1150 € netto. Dodatkowo mamy 2 dzieci i mieszkamy wynajmowanej nieruchomości.
Wiem, że to nieco skomplikowane, ale jaka jest ocena sytuacji? Czy będzie problem z uzyskaniem [url]kredytu[/url] samochodowego, czy pomoże fakt, że bank otrzyma dokument pojazdu i będą 2 współkredytobiorcy? [url]Leasing[/url] obecnie realizowany jest przez VW [url]Leasing[/url] w Brunszwiku, a finansowanie powinno być również realizowane przez VW Bank.

Napisany przez BenniG
Cześć, ogólnie rzecz biorąc, powinno to być możliwe.
Niemniej jednak nie wiemy, ile płacicie za drugi [url]kredyt[/url].
Ogólnie rzecz biorąc, zastanowiłbym się, czy naprawdę spłacacie długi, czy po prostu zamieniacie istniejące długi na jeszcze większy [url]kredyt[/url]. Innymi słowy, jak zapobiegasz temu, że za 2 lata nie zaciągniesz [url]kredytu[/url] na 30 000 €, łącząc małe części zadłużenia.
Jednak przy kredycie samochodowym ważne jest również wytrzymałość i wartość samochodu.
Czy w ogóle masz możliwość zakupu?
Jak stary jest samochód i na ile lat chcesz go jeszcze finansować?
Ile kilometrów przejeżdżasz rocznie?

Napisany przez waqf
Dalsze zadłużanie nie jest celem. Rata wynosi około 200€.
Pojazd jest rocznika 2018, Passat. Otrzymaliśmy premię w wysokości 8500€ z tytułu wymiany naszego starego diesla Focusa na pojazd zgodny z normami środowiskowymi, która jest traktowana jako wpłata początkowa.
Przejeżdżamy rocznie około 15 000 km.

Napisany przez hausbauwest
Jaki to był kontrakt [url]Leasing[/url]owy????

Czy trwał tylko 4 miesiące????

Napisany przez waqf
Nie, pierwszy samochód został całkowicie zniszczony w wyniku zderzenia z tyłu. Stąd ten nowy.

Nie rozumiem dokładnie, czego teraz chcesz... Napisałeś, że masz długi konsumenckie w wysokości 10 tysięcy, a teraz potrzebujesz 17 tysięcy na spłatę swojego samochodu.
Potem piszesz, że to z 2018 roku i teraz jest uszkodzony.
Może wyjaśnisz nam, o co tutaj chodzi.

Napisany przez waqf
Okay, to zostało źle zrozumiane. Wczoraj miałem mało czasu, żeby odpowiedzieć, przepraszam za to.
W 2016 roku wynająłem Passata i Focus został zezłomowany jako zaliczka. W grudniu 2017 roku ktoś uderzył mnie od tyłu i Passat z 2016 roku został uznany za zniszczony. Dzięki ubezpieczeniu dostałem teraz nowego Passata z identycznym wyposażeniem. Dlatego jest z roku produkcji 2018, mimo że umowa [url]Leasing[/url]owa trwała 2 lata.
I dokładnie: [url]kredyt[/url] konsumpcyjny w tej chwili wynosi 10 000 €, a około 17 000 € będzie niedługo do zapłaty za Passata.

W 2016 roku [url]Leasing[/url]owałem Passata i oddałem Focussa jako zaliczkę. W grudniu 2017 roku ktoś mi uderzył od tyłu, a Passat z 2016 roku został zniszczony. Teraz od ubezpieczyciela dostałem nowego Passata o identycznych parametrach.

Komu chcesz opowiedzieć tę historię???? Jaka nonsensowna historia.!!!
Chcesz nam wmówić, że [url]ubezpieczenie[/url] podarowało ci Passata z 2018 roku za Passata z 2016 roku i teraz masz nowego Passata za 17 tysięcy [url]euro[/url]?
Przepraszam, ale to jest naprawdę podejrzane....

Przede wszystkim jako najemca nie masz nic do powiedzenia.
Nie masz ani dowodu rejestracyjnego, ani niczego innego.
[url]Leasing[/url] to nic innego jak długoterminowy najem i w sferze prywatnej również uważam to za największy bezsens.
Najpóźniej przy oddawaniu pojazdu, jeśli nie zawrzesz umowy na kolejny okres, za każdym zadrapaniem lub zabrudzeniem tapicerki zaczynają cię obnażać.
Nigdy nie zrozumiem, dlaczego ludzie robią coś takiego.

Napisany przez waqf
To niestety fakt, że [url]ubezpieczenie[/url] zaoferowało nowy samochód z zamówionym i otrzymanym wtedy wyposażeniem specjalnym. Można to uznać za podejrzane, ale tak jest.

Można dyskutować o sensowności [url]Leasing[/url]u, ale o to tutaj nie chodzi.

Chciałbym jeszcze raz sprecyzować moje pytanie:

Młody mężczyzna, 27 lat, mający [url]kredyt[/url] konsumencki w wysokości 10 000 [url]euro[/url], chce teraz sfinansować samochód o wartości 17 000 [url]euro[/url] po okresie [url]Leasing[/url]u. Dochód netto wynosi 2100 [url]euro[/url], otrzymuje się także zasiłek na dzieci. Istnieje drugi kredytobiorca pracujący na niepełny etat i zarabiający 1150 [url]euro[/url]. Nie ma posiadłości, mieszka się na wynajmowanym zadłużeniu. Punkty w raporcie kredytowym wynosiły ostatnio (lipiec 17) 92,3%, nie ma negatywnych wpisów.

W tej sytuacji, czy sfinansowanie jest możliwe czy niemożliwe?

Napisany przez 2tneub
Moja amatorska opinia. Poprzez złożenie listu KFW prawdopodobnie będzie to możliwe w jednym z banków samochodowych. Czy konieczne jest zadłużanie się w celu zakupu produktu konsumenckiego, to już inna sprawa.

Napisany przez BenniG

Komu chcesz opowiedzieć tę historię ????? Co za nonsens.!!!
Chcesz nam powiedzieć, że [url]ubezpieczenie[/url] dało ci za darmo Passata z 2018 roku, zamiast Passata z 2016 roku, i teraz masz nowego Passata za 17 tysięcy [url]euro[/url]?
Przykro mi, ale to jest naprawdę podejrzane....

Teraz zaczynasz powoli przypominać swojego arcywroga.
Po prostu uwierzcie w to, co pisze autor tematu.
Ja pozostaję przy mojej odpowiedzi z mojego pierwszego posta w tej dyskusji.
Dane pojazdu dodatkowo potwierdzają tę opinię.

Następnie powinien kupić nowego Passata z 2018 roku za 17 tysięcy w [url]Leasing[/url]u. Następnie sprzedać go na Autoscout za 30 tysięcy (bo tyle wtedy będzie wart). Następnie spłacić 17 tysięcy [url]kredytu[/url], pozostałe 10 tysięcy zostawić sobie, a za pozostałe 3 tysiące kupić używanego Twingo. Wynik: całkowicie bez długów i z małym, używanym samochodem bez [url]kredytu[/url]... Co o tym sądzicie? To naprawdę świetny interes!

Napisany przez 2tneub
Czy na pewno chcesz sugerować Twingo dla rodziny 4-osobowej? Rozumiem ograniczenia związane z rozmiarem pojazdu. Kwestia, czy musiał to być nowy samochód, pozostaje otwarta. Poza tym, nowe VW Passat z rejestracją dziennej można znaleźć już od 21 tys. € w sieci. Warto jednak zastanowić się, czy taki model można sprzedać za 30 tys. €.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

I dokładnie: [url]kredyt[/url] konsumpcyjny w tej chwili wynosi 10.000 €, a około 17.000 € będzie wkrótce wymagane na Passata.

Zapytanie:
Czy to naprawdę [url]Leasing[/url], czy balonowa forma finansowania, gdzie przez pierwsze 2 lata płacisz tylko niskie raty, a teraz chodzi o kontynuację finansowania samochodu? W przeciwnym razie zwracasz samochód, prawda?
Moja osobista opinia -> nie zadłużyłbym się tak wysoko na samochód... Teraz z 10.000 robi się już 27.000...

Nie chcesz naprawdę sugerować Twingo dla czteroosobowej rodziny, prawda?

Ale zdecydowanie tak.
W jego obecnej sytuacji powinien być wdzięczny, że w ogóle ma samochód.
Co myślisz, ile osób w ogóle nie ma samochodu.
Czego się nie ma, tego się nie wydaje.
Ja nie mam z tym żadnego problemu.
Istnieje takie powiedzenie, aby się od takich problemów dystansować...... Jestem sobą, ty jesteś sobą.....
Każdy jest kowalem swojego losu..... Zawsze jeździłem tylko samochodami, które mogłem sobie pozwolić.

Napisany przez 2tneub

Jednak 100% Tig.
W obecnej sytuacji powinien być zadowolony, że w ogóle ma samochód.
Co myślisz, ile osób nie ma w ogóle samochodu.
Nie można wydawać tego, czego się nie ma.

Na pewno mieszkasz w mieście albo co najmniej dobrze skomunikowanym. W ostatniej wiosce, gdzie ostatnio mieszkałem, bez dwóch samochodów nie dało się obejść. Samo by dojechać do pracy, było to niezbędne. Nawet nie mieliśmy jeszcze dziecka. Ty również nie powinieneś oceniać tego bez znajomości lokalnych warunków.
Można też dostać używanego Passata za 8 tys. € zamiast nowego samochodu za 25-30 tys. €. Oczywiście ma pewnie trochę wyższe koszty naprawy niż nowy samochód, ale zdecydowanie mniej traci na wartości.
W tej kwestii zgadzam się z tobą.
Dla mnie zwykły samochód, który jest potrzebny do dojazdu do pracy, znajduje się gdzieś pomiędzy konsumpcją a inwestycją.
Mobilność = inwestycja, nowy samochód = luksus, a dobry używany gdzieś pomiędzy.
Moja żona jeździła podczas studiów starym Fordem Fiesta za 1000€. Również dało radę, żeby dojechać z punktu A do B, a nasz obecny drugi samochód ma już 13 lat.

Mieszkasz pewnie w mieście lub przynajmniej dobrze skomunikowanym. W ostatniej wsi, w której mieszkałem, bez dwóch samochodów nie dałoby się obejść. Nawet żeby dostać się do pracy, to było niezbędne. Wtedy nawet nie mieliśmy jeszcze dzieci. Ty również nie powinieneś oceniać tego, nie mając pojęcia o lokalnych warunkach.
Ale używany Passat można kupić już za 8 tys. € zamiast nowego auta za 25-30 tys. €. Oczywiście, może trochę więcej kosztować naprawy niż w przypadku nowego auta, ale za to straci znacznie mniej na wartości.
W tej kwestii zgadzam się z tobą.
Dla mnie normalne auto, które jest potrzebne do pracy, jest czymś pomiędzy konsumpcją a inwestycją.
Mobilność = inwestycja, nowe auto = luksus, a dobry używany gdzieś pośrodku.
Moja żona jeździła w czasie studiów starym Fordem Fiesta za 1000 €. Również wystarczało, żeby dostać się z punktu A do punktu B, a nasze obecne drugie auto ma już 13 lat.

Zgadzam się z tobą w pełni.
Jeśli żyje się zgodnie ze swoimi warunkami, to wszystko pasuje.
Ale jeśli stawia się tak wysokie wymagania, że finansuje się każdy drobiazg..... To w końcu znajdziesz się w spiralce zadłużenia.
To samo dotyczy oszczędzania na starość.
Za 20 lat będzie to normą, że co najmniej co druga osoba na starość nie będzie sobie radzić.
I wtedy będzie ta sama sytuacja co teraz. Ludzie, którzy oszczędzali, nie będą musieli się martwić o to, jak ci, którzy nic nie zaoszczędzili i oddali się konsumpcji, będą sobie radzić.

Napisany przez NaTwoim13
Niewiarygodne, po prostu niewiarygodne

Napisany przez HannoMack

Niemożliwy sposób, w jaki ponownie pojawia się tutaj hausbauwest, niemożliwe!! Nie ma pojęcia, ale darł pysk.
@BenniG
Jak możesz występować jako twoja arcywroga?? To jest podstawowy sposób działania hausbauwesta, po prostu obrzydliwe i niemożliwe zachowanie bez żadnej pomocy, oparte na jego ptasim, niebezpiecznym niepełnym zdaniu!
Moje zdanie sprzed lat zostało potwierdzone przez rudi-ratlos, oferty nie było. Zaryzykowałem tak daleko, ponieważ jestem ekspertem w tej dziedzinie. Ale hausbauwest nie jest w tym expertem, zwłaszcza nie w temacie [url]Leasing[/url]u.
Postępowanie zgodnie z tym, co zostało podane przez TE w przypadku wypadku całkowitej szkody w przypadku [url]Leasing[/url]u w Volkswagen Bank nie jest rzadkie! Nie ma pojęcia, zamiast zapytać o to, uważa autora wątku za idiotę i bajkopisarza. Oprócz tego, jak można tak obrzydliwie wypowiadać się o ludziach, jeśli chodzi o samochód? Powinien być zadowolony, że w ogóle ma samochód? Kup sobie Twingo? Czy co drugi nie poradzi sobie w późniejszym wieku (teraz zaczyna z niepotrzebnymi wyprowadzkami na temat emerytur lub nieruchomości)?
Czy taki facet, taki grubas, kiedykolwiek zastanowił się nad tym, że dla rodziców dwójki dzieci samochód może być ważny? Że dzieci są lepiej chronione niż w Twingo? Że może być mniej napraw do wykonania i nie trzeba kupować co 2 lata nowego auta?? Szczególnie, kiedy dochód uzasadnia przynajmniej rozsądne auto na [url]kredyt[/url], a pracujący ojciec rodziny nie wybrał Porsche ani wystawnego samochodu???
Znów został zepchnięty na złą drogę TE, potraktowany jak idiota! BenniG, w żaden sposób nie zachował się tak jak ja, to po prostu obrzydliwe i odrażające zachowanie. Wyraźnie i jasno odcinam się od takich ludzi jak hausbauwest, w każdym aspekcie! Po prostu nie rozumiem, jak można - bez pytania - dawać takie komentarze. Zawierają one zarzuty, oskarżenia o kłamstwa, nieprawdy, regulacje, nonsensowne opisy postaw i punktów widzenia oraz faktycznie błędne ustalenia w rzekomej pomocy, wsparciu, ale także argumentacji, mającej na celu skierowanie ludzi/konsumentów na inną drogę.
Nie trzeba podobać się postępowanie innych w kwestii konsumpcji, można mieć inne podejście, można zwrócić uwagę, że poziom zadłużenia powinien być adekwatny do dochodu, ale tak? Czy hausbauwest kiedykolwiek zastanowił się, jak działa nasz system gospodarczy? Na czym w szczególności polega - jeden z najpotężniejszych sektorów gospodarki - przemysł motoryzacyjny? Co byłoby produkowane, produkowane i konsumowane, gdyby nikt już nie finansował na raty, niezależnie od tego, że TE hausbauwest w ogóle nic nie zrobił z swoim podejściem do pieniędzy????

Czy ty, idioto, kiedykolwiek zastanowiłeś się nad tym, czy nie powinieneś udać się do psychiatry? Z powodu twojej obsesyjnej potrzeby uznania? Czy tutaj, czy w mediach społecznościowych? Ciągłe zalanie innych wątków długimi, nic nieznaczącymi frazesami, nigdy nie wnosząc zbyt wiele. Wszystko to, czego oskarżasz hausbauwesta, możesz zweryfikować na siebie. Ale to nie pasuje do twojego koguciarskiego charakteru.

Napisany przez NaTwoim13
HannoMack, dziękuję za Twój pierwszy post pod swoją nową nazwą, jakoś musiałem Cię przyciągnąć, witaj.
Zakładam, że nie zgadzasz się z następującymi kwestiami:
- ma sens jeździć bezpiecznym samochodem i finansować go mając 2 dzieci? Nie chodzi tutaj o [url]Leasing[/url] ani [url]kredyt[/url], ale o zapewnienie sobie samochodu poprzez obce finansowanie? Lepiej nie kupować samochodu, płacić gotówką lub kupić coś taniego jest rozwiązaniem?
- Volkswagen Bank nie stosuje tego rozwiązania?
- czy hausbauwest odpowiednio odpowiedział na pytanie autora wątku?
- [url]kredyty[/url] nie są częścią naszego obiegu gospodarczego?
- czy tu sugeruje się w małym stopniu kłamstwa?
- zły sposób postępowania z osobami pytającymi o radę?
- oferta rudi-ratlos nie istniała?
W mojej ocenie tego rodzaju komunikacja z osobami szukającymi porady i pomocy nie stanowi rozwiązania. Hausbauwest (honey) nie jest osobą szukającą porady lub pomocy, jest to członek społeczności, który z powodu swojego sposobu bycia został już kiedyś zablokowany i działa dalej tam, gdzie skończył. Uważam, że to nie jest odpowiednie zachowanie i nie pomaga w ogóle autorowi wątku, a jeśli nie chce pomagać, no to cóż, ale moim zdaniem nie trzeba tak wyrażać swojej opinii.
Poza tym miłego weekendu, żeby się krótko wyrazić

Napisany przez HannoMack
Noelmaxim (hsv, freeliner, to głupie gra, którą może zagrać każdy 3-latek, łącznie z tobą),
nie podpisuję się pod tym, co tutaj, dzień w dzień, głównie dla własnej korzyści, próbujesz wmawiać. Twoim podstawowym charakterem jest uporczywość i opór przed nauką. To są cechy, które raczej bym przypisał do nastoletnich młodzieńców. Co do tematu blokady: rzecz jasna, to ty sam sobie z tym radzisz. W prawdziwym forum, które zasługiwałoby na to miano, dawno byłeśby już wyrzucony. Tutaj, w tej smutnej zbiorowisku ludzi z problemami behawioralnymi, znalazłeś jedyny ekosystem, który cię jeszcze znosi. Ponieważ przecież to ty jesteś odpowiedzialny za zablokowanie niepożądanych głosów. Tak było, tak jest, tak będzie.

Napisany przez NaTwoim13
HSV und Freeliner, czytacie to? Powinniście to być wy. Samo to stwierdzenie czyni całą Twoją wypowiedź nieważną!

Jeden z was jest jednym z wielu zadowolonych klientów, którym pomogłem na forum i nawet osobiście poznałem, a drugi nie zawsze zgadza się z moimi opiniami i działaniami tutaj.

HannoMack, powiem Ci, że forum nie należy do mnie, nie mam prawa głosu w żadnej kwestii! Sam zostałem upomniany, aby się wycofać, ponieważ w przeciwnym razie również nie byłbym mile widziany, ponieważ miałem nadzieję, że to spowoduje powrót spokoju. Chętnie się do tego stosowałem i spokój powrócił.

Jeśli teraz ci, którzy są mało merytoryczni i którym zależy tylko na mnie, nie na sprawach otwierającego jednostki TE, znów się pojawią pod innymi nazwami i rozpowszechniają nieprawdziwe oszczerstwa - takie jak teraz w odniesieniu do kont - to jest to niepokojące i przykre.

Ponadto, nie wypowiadasz się w ogóle na temat moich wypowiedzi i mojego stanowiska, dlatego uważam, że nie powinniśmy kontynuować tego dalej, zachowajmy zdrowy rozsądek i troszczmy się o cele TE, ponieważ to właśnie z tej przyczyny zwrócili się oni tutaj z prośbą o pomoc.

Napisany przez NaTwoim13
To jednak okropne udawać, że mnie znasz i chcieć mnie odpowiednio osądzać, co właśnie Twoja wypowiedź sugeruje. To jeden z powodów, dlaczego - oprócz fachowej pomocy i trafnych merytorycznych wypowiedzi - moje wpisy czasem są tak obszerne. Zawsze jest tak, jakby wszyscy mieli mnie znać i/lub jakby wszyscy byli tacy sami.
W życiu nie przyszłoby mi do głowy używać tutaj drugiego lub trzeciego konta do poparcia moich tez, poglądów i opinii, po co, skoro znasz mnie, nawet jeszcze wciągasz inne media społecznościowe, gdzie można śmiało stwierdzić, kim jestem!

Napisany przez Fly

Jednak 100% prawdziwe.
W jego obecnej sytuacji powinien być wdzięczny, że w ogóle ma samochód.
Co myślisz, ile osób w ogóle nie ma samochodu.
Tego, czego się nie ma, nie można wydać.
Dla mnie nie stanowi to żadnego problemu.
Jest takie powiedzenie, aby się oddalić od takich problemów...... Ja jestem ja, a Ty jesteś Ty.....
Każdy kowalem swojego losu..... Zawsze jeździłem tylko samochodami, na które mnie było stać.

Czy przy takich zakupach także zastanawiasz się nad aspektem bezpieczeństwa? Nie chciałbym nawet wiedzieć, co pozostałoby z rodziny 4-osobowej po kilku latach w starym modelu Twingo, gdyby Amarok na skrzyżowaniu zabrał im pierwszeństwo.
Osobiście nigdy nie zgodziłbym się, aby moje dzieci podróżowały samochodem bez odpowiedniej strefy zgniotu i z przestarzałą pasywną technologią bezpieczeństwa. I już na pewno nie dla oszczędzenia tysiąca [url]euro[/url]. Widziałam już za dużo.

Napisany przez NaTwoim13
3.200 Netto, ale rodziny powinny być szczęśliwe, gdy mają samochód, a jeśli mają dwójkę dzieci, to Twingo, którego mogą sobie pozwolić.
Wypowiadane są tutaj takie stwierdzenia bez pytania, czy inni nie zastanawiają się, jakie intencje kryją się za takimi wypowiedziami, zwłaszcza z jakim prawem udzielane są takie nieodpowiednie porady? Czy nie jest normalne, że to ktoś nagłaśnia?

Napisany przez hanes
Liczba okrążeń 30 tysięcy konsumpcyjnego długu.
Za powiedzmy 6000 [url]euro[/url]. zazwyczaj już dostaniesz pięcioletni fiesta lub podobny pojazd.
Z pewnością odpowiedni dla rodziny. Czy zawsze musi to być nowy samochód?

Napisany przez vision
Tutaj, w tej smutnej zbiorowisku zachowań deviantów, znalazłeś jedyne biotop, który cię jeszcze .......
Nie, ależ dziś jesteś znowu pełen uroku. Znowu wyleciałeś ze wszystkich innych forów i masz frustrację, co nie?

Napisany przez Zabaleta
[url]kredyt[/url] samochodowy zawsze jest zalecany, ale jedynym problemem jest to, że niełatwo znaleźć dobrego dostawcę, który oferuje pożądane warunki. Osobiście próbowałem wszystkiego i nie radziłem sobie zbyt dobrze. W końcu znalazłem porównanie na tej stronie internetowej, które było bardzo pomocne. Mogę to polecić, ponieważ zdobyłem tak pozytywne doświadczenie. Dużo łatwiej jest, gdy można wszystko mieć pod kontrolą, dlatego każdy powinien to zrobić.

Pozdrowienia!

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Osobiście zawsze jestem zdziwiony, gdy ta kalkulacja wychodzi, że ludzie nie chcą kupować używanego samochodu ze względu na koszty napraw. Wtedy finansuje się 25 000 EUR, podczas gdy za około 10 000 EUR można łatwo znaleźć dobry używany samochód, na przykład VW Passat, zazwyczaj z możliwością dokupienia dwuletniej gwarancji. Za różnicę między 10 000 a 15 000 EUR można spokojnie pokryć kilka napraw.

Niestety problemem jest często to, że ci, którzy podejmują taką decyzję, często nie są w stanie przeznaczyć tych 500 EUR na ewentualną naprawę i paradoksalnie decydują się na finansowanie nowego samochodu... To zwykle jest wliczone w miesięczną ratę... najlepiej jeszcze w formie finansowania z balonikiem, aby ten duży problem został odłożony na dalszy plan.

Napisany przez NaTwoim13
Osobiście uważam, że żaden z nas nie jest gorszy, gdy ludzie decydują się inwestować część swojego dochodu miesięcznie w swoją mobilność, przyjemność z jazdy i/lub bezpieczeństwo. Jeśli ktoś decyduje się mieszkać na wynajętym mieszkaniu i jednocześnie chce zainwestować pieniądze w nowy samochód, może to wydawać się dziwne dla niektórych z nas, co może skłonić do stwierdzenia, że to nie dla mnie, mam inne poglądy, ale czy nie dałoby się tego wyrazić inaczej, niż robi to np. hausinvest/honey?

Dlaczego musimy potępiać kogoś z dochodem netto 3 200 [url]euro[/url] w taki sposób? Czy wszyscy musimy być tacy sami? Zastanawiam się, co zrobił tej osobie złego - chociaż postąpiłbym inaczej/mam inne cele - komu coś zabrał, komu wyrządził krzywdę? Dlaczego cieszymy się tym tak bardzo?

Ponownie podkreślam, że nie jest to moje podejście - chcieć mieszkać na wynajętym mieszkaniu i jednocześnie kupować nowy samochód na [url]kredyt[/url], ale co ta osoba nam zrobiła? Co nam odebrała i jaka jest nasza rola, gdy wystawiamy ją na pośmiewisko i krytykujemy?

Bardziej akceptuję, że ktoś z dwójką dzieci chce jeździć bezpiecznym samochodem, mogę bardziej zrozumieć, jeśli ktoś nie chce co 5 miesięcy trafiać do warsztatu lub zawsze musi obawiać się awarii lub poważnej szkody, czyli jeśli może na to pozwolić i z 3 200 [url]euro[/url] chce wydać 1 000 [url]euro[/url] na wynajem mieszkania i swoją bezpieczną mobilność, niż gdy inni ludzie chcą mu narzucać, co i jak powinien robić, czego mu się należy i za co powinien być wdzięczny!

Jego podejście moim zdaniem wyrządza mniej szkody niż ci ludzie, którzy uważają się za lepszych społecznie, którzy chcą zdominować, oceniać z góry, werbalnie uciskać i narzucać innym, jak mają żyć!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata