- wt kwie 24, 2018 7:55 am
Hej wszystkim, r n r n nie mam innego pomysłu niż zapytać tutaj, czy macie lepsze pomysły. r n r n Moja żona i ja mamy oddzielne umowy Wohnriester. r n r n Teraz tak się składa, że chcemy budować (planujemy od grudnia 18 roku, rozpoczęliśmy na początku kwietnia). r n Kwoty z umów uwzględniliśmy jako kapitał własny. Niemniej jednak okres obowiązywania umów nie minął, więc musimy dokonać wypłaty z góry. r n To zostało zatwierdzone przez Zfa, abyśmy nie stracili dodatków. (W przypadku mojej żony muszę jeszcze wpłacić pewną kwotę, ponieważ minimalna kwota wypłaty musi wynosić więcej niż 3 000 €) r n r n Teraz dowiedziałem się, że okres wypłaty wynosi 5 miesięcy, więc dostaniemy nasze pieniądze dopiero pod koniec września. Na Zfa mówili 3-4 tygodnie, a teraz taki cios... r n r n Bank oczywiście chce, abyśmy najpierw zużyli nasz kapitał własny, co faktycznie jest w naszym interesie, ponieważ pozwoli to zmniejszyć podwójne obciążenie. r n r n Moje pytanie do was: r n Czy naprawdę muszę tak długo czekać? Czy [url]doradca[/url] po prostu dąży do przedłużenia terminu? r n Macie może pomysł, jak szybciej zdobyć te pieniądze? r n r n Pozdrawiam r n Thorsten