- pn maja 07, 2018 4:33 pm
Teraz wystarczy. To ewidentnie odbiega od tematu. Czy nie jest pięknie, gdy jest tak wielu dobrych ludzi, którzy po prostu ignorują rzeczywistość. Ci, którzy to robią, jeszcze się zdziwią, gdy wszystko będzie zbyt ładnie przedstawiane lub ignorowane.
Co to ma wspólnego z dobrymi ludźmi, ignorowaniem rzeczywistości i ładzeniem różowych okularów?
Mam to na żywo na swoim miejscu pracy. Już o tym wspomniałem na górze. Oczywiście zdarzają się również błędy, przez co faktury i upomnienia mogą trafić pod niewłaściwy adres. Z reguły jednak wtedy otrzymuje się informację nieudane doręczenie. Dlatego trudno mi sobie wyobrazić, że faktury, upomnienia, a zwłaszcza nakazy egzekucyjne trafiają pod niewłaściwy adres i nie wracają.
Jeśli faktycznie chodzi o pomyłkę tożsamościową (co przy obecnych możliwościach biur windykacyjnych trudno mi sobie wyobrazić), to taka sprawa powinna być łatwa do wyjaśnienia.
Czy zwróciłeś się o uzyskanie pełnej korespondencji? Być może na innych pismach widnieje Twój właściwy adres?
Cytat od Nimmerklug
Chcę jeszcze zadzwonić do sądu. Nie jestem zbyt odważny, żeby podjąć ten krok. Sąd, który wydał przedawnienie, nie jest przecież tuż obok. A tutaj, w moim miejscu zamieszkania, być może nic z tym nie zrobią. Jeszcze kilka dni mam...
Po prostu weź słuchawkę do ręki i zadzwoń do biura windykacyjnego oraz do sądu wydającego nakaz. (i zawsze pamiętaj: Co się odwlecze, to nie uciecze....)
Jeśli to naprawdę nie są Twoje zobowiązania, nie rozumiem, jak można tak spokojnie czekać.
Cytat od Nimmerklug
Dobrze, że nie będę tego długo musiał przeżywać.
Teraz tylko musi paść powiedzenie Kiedyś było lepiej. Nie... nie było. W przeszłości również zdarzało się powiesić niewinnych.