Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Podatek od zysków kapitałowych od umorzenia wartości użytkowej.

Napisany przez Didl
Cześć Widerrufler & Co, po tym, jak w 2016 roku zakończyłem swoje odwołanie przed LG Poczdam (DKB/Dr. Storch), teraz goni mnie sprawa podatkowa i chciałbym zapytać na forum, jak inni postępowali w kontekście urzędu skarbowego. Dopiero w 2017 roku otrzymałem wezwanie do zapłacenia podatku od dochodów kapitałowych od DKB, którego oczywiście nie zapłaciłem bankowi. W liście znajdowała się tylko wartość podatku od dochodów kapitałowych, ale brakowało dalszego rozrachunku. Zgłosiłem zainteresowanemu organowi skarbowemu informację o tym fakcie, jednocześnie dołączając pismo i wyrok Bundesfinanzhofu z dnia 24.05.2011 r., sygnatura akt VIII R 3/09, zgodnie z którym klient może zrekompensować korzyści uzyskane od banku wartością zastępczą, którą musi zwrócić bankowi w zamian. W aktualnym rozliczeniu podatkowym zostałem teraz obciążony podatkiem dochodowym od korzyści uzyskanego użytkowania. Oczywiście zwróciłem się do Urzędu Skarbowego, ale zostałem poinformowany, że sytuacja została skonsultowana z przełożonym. Nie mieli jednak jeszcze takiego przypadku. Oczywiście złożę odwołanie, ale chciałem zapytać, czy ktoś miał podobne problemy. Dzięki

Napisany przez Didl
Dyskusja odbywa się tutaj
. Kontynuujemy z naszym sprzeciwem do urzędu skarbowego. Niestety, w internecie nie ma zbyt wiele informacji na ten temat.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Didl,

lepiej zapytaj o to w sąsiednim wątku dotyczącym odwołania, możliwe, że wielu już miało do czynienia z tą kwestią.
Jednak uważam, że lepiej będzie, jeśli z tą kwestią zająłby się [url]doradca[/url] podatkowy.

Napisany przez Didl
Dziękuję, już przeniosłem/zapostowałem powyżej, ale nie mogę usunąć tego starego wątku tutaj; chyba tylko administratorzy mogą to zrobić...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata