Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Ocena AachenMünchener na emeryturę

Napisany przez Counter
Cześć,

moja dziewczyna dała się przekonać przez doradcę DVAG na przełomie 2015 roku do zakupu dwóch produktów od AM.

1. RiesterRente Strategie Plus, numer certyfikatu 005776
https://www.amv.de/cms/content/binary/F4xAo0bpWGz5ZoObEhFSkt3THWvbwN_Wgm2HtRL-Ro3i5MEyupONF_lEjiFC6EL9dpVvJbfjR8adigm0mC8JmsWJks ChvfIK_SXDxkDSR1LcGo3wdNv2hJqMpGPYCufo/Muster-PIB%206RG%2020.pdf

Miesięczna składka 30€ (wynagrodzenie brutto około 2200€)

2. Vermögensaufbau und Sicherheitsplan
https://www.amv.de/vermoegensaufbau-...rmationsblatt/
Miesięczna składka 110€

Czy ktoś mógłby ocenić te dwa produkty i powiedzieć mi, co z nimi najlepiej zrobić?

Dziękuję

Napisany przez Reibold
Cześć Counter,
Produkty AachenMünchener są zasadniczo interesujące i z reguły posiadają warunki przyjazne dla klientów.
Jednak moje doświadczenie wskazuje, że koszty są raczej na górnym końcu możliwości.
O wiele ważniejsze byłoby ustalenie, czy wybrane produkty odpowiadają sytuacji twojej dziewczyny.
Zauważyłeś zapewne, że składka miesięczna w wysokości 30 € przy dochodzie brutto 2.200 € wystarczy tylko wtedy, gdy twoja dziewczyna ma dwoje dzieci, aby uzyskać pełne wsparcie. Nie podałeś jednak, czy ma dzieci.
Również nie napisałeś nic o zawodzie twojej dziewczyny ani o dokładnym zakresie umów.
Druga umowa może np. zawierać [url]ubezpieczenie[/url] od niezdolności do pracy lub/i [url]ubezpieczenie[/url] opieki. Być może to uzasadnia cenę.
Dlatego nie jestem w stanie dokonać oceny.
Pozdrawiam
Alexander Reibold
Niezależne doradztwo finansowe
Neuburg an der Donau

Napisany przez Peter Wolnitza
Przepraszam, jeśli się nie zgadzam: Nie znam żadnego produktu społecznego, który wytrzymałby bliższą analizę i który można by jakoś zaklasyfikować do dziesiętki najlepszych na rynku.
BU (zazwyczaj zawarty w wskazanym produkcie) jest poniżej krytyki - to się nie zmieni, nawet jeśli kilka lat temu został uznany przez Fundację Bezpośrednią za zwycięzcę testów.
Co zrobić z polisami? Moja propozycja: Wrzucić je do betonu i tak długo przywalić przedstawicielowi w głowę albo gdziekolwiek indziej, aż obieca, że nigdy więcej nie pojawi się u was

Napisany przez Counter
Dziękuję za odpowiedzi. Zresztą, dla mnie również byłoby nowością, że Aachen Münchener ma dobre produkty. W innych forach te dwa produkty są uważane za bardzo złe. Ale cóż. Moja dziewczyna nie ma dzieci i pracuje jako sprzedawczyni w handlu detalicznym.

Drugi kontrakt zawiera [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy oraz rodzaj ubezpieczenia pielęgnacyjnego. Co dokładnie oznacza jego szczegółowa konfiguracja?

Jedyną dobrą rzeczą jest to, że jeszcze nie wpłacono zbyt dużo.

Napisany przez Reibold
Witam Countera i Pana Wolnitza,
nic nie jest mi obcego jak reklama dla AachenMünchener czy też dla mojego konkurenta DVAG!
Niemniej jednak nie nawołuję do natychmiastowej rezygnacji bez uwzględnienia sytuacji klientki i treści umowy.
Co jeśli Pani ma wystarczająco wysokie [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy oraz [url]ubezpieczenie[/url] pielęgnacyjne i nie mogłaby ich uzyskać z powodów zdrowotnych? Wówczas AM lepsza jest niż brak zabezpieczenia. Przy opłacie w wysokości 110 € miesięcznie mogłoby być zawarte wysokie [url]ubezpieczenie[/url] na wypadek niezdolności do pracy.
Jednak w zależności od konstrukcji umowy łączonej, nacisk może być także położony na emeryturę, a zabezpieczona renta może być zbyt niska.
Jeśli Fundusz Emerytalny Riester w zasadzie podoba się Pani przyjaciółce, na pewno znajdzie ona bardziej efektywną umowę u innego dostawcy!
Niemniej jednak, zarabiając 2,200 € brutto miesięcznie, prawdopodobnie nie zaoszczędzi na podatku i w chwili obecnej także nie otrzyma żadnych dodatków od państwa bez dzieci.
Niemniej jednak warto myśleć o zabezpieczeniu emerytalnym długoterminowo. Gdyby sytuacja się zmieniła, Fundusz Emerytalny Riester może okazać się sensowny.
Z poważaniem
Alexander Reibold
Darmowe doradztwo finansowe
Neuburg an der Donau

Napisany przez HannoMack
Cześć Panie Reibold,
w zasadzie trzeba się zgodzić z Państwem. Jednak w Paświęt odcinku piszą Państwo, że produkty Aachen Münchener są w zasadzie interesujące. I w tym momencie chciałbym zapytać, w jaki sposób chcieliby Państwo zestawić tę wypowiedź na przykład w kontekście ubezpieczenia od utraty zdolności do pracy z Warunkami Ubezpieczenia Aachen Münchener w porównaniu z czołowymi dostawcami (odnosząc się do drobnych szczegółów). Co oferuje w zasadzie interesującego Aachen Münchener? Widzę tam raczej coś średniego.

Napisany przez Peter Wolnitza
Cześć Panie Reibold,
aby interpretować moje poprzednie wyjaśnienie jako zachętę do zwolnienia, trzeba już pewnego rodzaju, nazwijmy to - pozbawienia poczucia humoru.
Niech to będzie: Nie mam i nigdy nie będę nakłaniać nikogo do zwolnienia bez wcześniejszego zastanowienia się nad dokładnymi okolicznościami.
Myślałem, że każdy to zrozumie - chyba się myliłem - zapewne niektórzy w naszej branży traktują poważnie swoje poczucie humoru
BTW: Produkt Plan majątkowy i bezpieczeństwa to standardowy produkt, w którym kiepska polisa ubezpieczenia od skutków nieszczęśliwych wypadków oraz jeszcze bardziej kiepska polisa inwestycyjna są sztywno ze sobą powiązane, dlatego można wyciągnąć wnioski na temat zawartej polisy ubezpieczeniowej z zysków w wysokości 110 [url]dolarów[/url] miesięcznie - o ile posiada się odpowiednią wiedzę fachową.
Tak czy inaczej: Oto coś interesującego na temat DVAG

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata