Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Opłaty za konto

Napisany przez Dallmeyer
Cześć,
właśnie staram się oszczędzać pieniądze na każdym kroku. W przeciwieństwie do poprzednich lat, teraz moje [url]konto[/url] czasami kosztuje mnie nawet do 10€ miesięcznie, a przynajmniej 5€. Jak można to zminimalizować albo czy macie jakieś wskazówki dotyczące banku, w którym opłaty są mniejsze?

Napisany przez 2tneub
Już sprawdziłeś na Google.
Istnieje wiele porównań, a zazwyczaj te same banki są na czele.
Na przykład ING Diba, DKB, itp.
Jestem zadowolony z DKB od 10 lat.

Napisany przez Birgit

Cześć,
właśnie staram się oszczędzać pieniądze na każdym kroku. W przeciwności robiłem to w ostatnich latach. Teraz moje [url]konto[/url] czasem kosztuje mnie miesięcznie nawet do 10 €, ale przynajmniej 5. Jak to można zminimalizować lub jakiego banku polecacie, gdzie jest mniej?

Jakie to są za opłaty?
Opłaty za prowadzenie konta nie mogą być, ponieważ byłyby takie same każdego miesiąca.

Napisany przez Dallmeyer

Co to za opłaty?
To nie mogą być opłaty za prowadzenie konta, bo byłyby takie same każdego miesiąca.

Tego dokładnie nie wiem. Ale sądzę, że za wyciągi i wpłaty wrzucane do banku.

Napisany przez Birgit
Czy nie korzystasz z bankowości internetowej?

Napisany przez Dallmeyer
Nie. Ale w ostatnim czasie zawsze zadają mi to zaskoczeni… jestem po prostu starej daty.

Napisany przez Birgit
To oczywiście wiąże się z opłatami.
A zmiana banku raczej niewiele zmieni.
Ponieważ banki internetowe często wychodzą z tego lepiej.
Nie znam się tak dobrze na bankach stacjonarnych.
Ale myślę, że różnice w opłatach nie są tam duże.
W jakim banku jesteś?
Dlaczego nie korzystasz z bankowości elektronicznej?
Obawy co do bezpieczeństwa?

Napisany przez Cici
Banki rekompensują sobie ujemne stopy procentowe od EBC poprzez podwyższone opłaty, zamiast przekazywać je 1:1 dalej. To nie jest uczciwe, ale w najbliższej przyszłości prawdopodobnie się to nie zmieni. Jeśli czujesz się na siłach technicznie, [url]konto[/url] w banku internetowym lub bankowość online prawdopodobnie będą tańszą alternatywą na dłuższą metę.
Jeśli koniecznie potrzebujesz klasycznego konta, koniecznie sprawdź różne warianty konta w swoim banku. Być może istnieje wariant, w którym comiesięczne opłaty są niższe, ale dodatkowe usługi są droższe, a których potrzebujesz tylko bardzo rzadko. Może również warto porozmawiać z bankiem, czy da się coś zmienić. Szanse są niewielkie, ale kto nie ryzykuje, ten nie wygrywa.

Napisany przez peer
Bankowość internetowa, zaufanie techniczne? To się chyba nie uda. Wygląda na to, że mamy do czynienia z większą ilością powietrza niż masy między uszami.
Niemożność zrozumienia, za co pobierane są opłaty, niestety świadczy o pewnym braku dojrzałości życiowej. Przepraszam!

Napisany przez Dallmeyer
To zależy od wypłat i przelewów, a także [url]konto[/url] zdaje się być droższe, niż powinno być dla mnie. Najprawdopodobniej przejdę na bankowość internetową. Tam każdy bank jest tańszy. Dziękuję za informacje. Ignoruję inny wpis.

Napisany przez geld-fuchs
Cześć, od lat mam [url]konto[/url] w ING-DiBa. Nie płacę tam opłat za prowadzenie konta. Nawet karta debetowa i kredytowa są darmowe. Jako nowy klient otrzymujesz wyższe oprocentowanie na lokatę terminową przez określony czas. Gotówkę można wypłacić z dowolnego bankomatu z logo VISA do 200 €. Większe wypłaty do dziennego limitu można dokonać w Kauflandzie. Wpłaty i wypłaty powyżej dziennego limitu dokonuję w Reisebanku. Nie ma opłat depozytowych za akcje i fundusze. Wiele opłat transakcyjnych jest obniżonych albo całkowicie darmowych. Czego chcieć więcej?

Napisany przez klinki
Czy opłaca się prowadzenie konta, gdy otwiera się konto bieżące dla ucznia?

Napisany przez BenniG
Klinki, w jakim banku chcesz otworzyć jako uczeń konto osobiste?

Napisany przez klinki
Podjąłem tę decyzję po przeczytaniu artykułu, który niedawno znalazłem: https://clever.naspa.de/girokonto-schueler/. Artykuł dotyczył konta bankowego dla uczniów, a ponieważ mój syn właśnie skończył 16 lat, chcemy założyć mu konto. Być może źle się wyraziłem, ale oczywiście to my, jako rodzice, będziemy zakładać konto w jego imieniu. Chcemy, aby stopniowo uczył się zarządzania pieniędzmi, a ponieważ do tej pory dostawał swoje kieszonkowe w gotówce, teraz będzie mógł sam dysponować pieniędzmi i sam je rozdzielać. konto będzie oczywiście na koncie z saldem dodatnim, więc nie będzie mógł je przekroczyć. Kiedy będzie pełnoletni, będzie mógł sobie założyć debet, ale do tego czasu chcemy mieć trochę kontroli nad jego wydatkami...

Napisany przez BenniG
konto jest bezpłatne! Warunki konta młodzieżowego Cena konta miesięcznie (dla uczniów, uczniów i studentów do 30. roku życia) bezpłatne Wpłaty i wypłaty w Naspa Finanz-Center wliczone Karta wyciągu z konta Naspa wliczone Karta Sparkassen z PIN-em według uznania (od 10 roku życia) wliczone

Napisany przez klinki
Och, świetnie, wygląda na to, że przeoczyłem to. Dzięki!

Napisany przez geld-fuchs
Cześć, jestem klientem ING-DiBa od ponad 10 lat i jestem bardzo zadowolony. Prowadzenie konta jest bezpłatne, nawet karty debetowe i kredytowe. Oprocentowanie konta oszczędnościowego wynosi 0,01%, a dla nowych klientów dla krótkiego okresu jest jeszcze lepsze.

Napisany przez Sikor
Cześć, jestem klientem ING-DiBa od 11 lat (która teraz nazywa się tylko ING) i jestem bardzo zadowolony. Wszystko jest tam świetne. Z wyjątkiem tego, że karta Visa to tylko karta debetowa. Ale przynajmniej jest darmowa i można nią bezpłatnie wypłacać gotówkę na całym obszarze euro. Można łatwo dostać niezależną prawdziwą kartę kredytową jako dodatkową. Od około roku papierowe transakcje bankowe za pośrednictwem poczty i bankowości telefonicznej w ING nie są już darmowe, więc konieczne jest korzystanie z bankowości internetowej dla bezpłatnego prowadzenia konta. Ja i tak zawsze to robię, pytanie tylko, czy autor wątku chce się na to zgodzić.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata