Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: BHW Dispo Maxx gotowy do przydzielenia

Napisany przez Hilfe
Cześć, zupełnie zapomniałem, że mam środki zgromadzone w oszczędności budowlanych... Dostałem niedawno pismo, z którego nie do końca mogę się zrozumieć... Nie potrzebuję pożyczki, a odsetki są zbyt wysokie. Oprocentowanie kapitału to 1%, a następnie całkowite oprocentowanie wzrasta w zależności od rentowności rynku wtórnego aż do 4%. Zgodnie z wyciągiem widzę, że kapitał jest oprocentowany tylko 1%, teraz dostaję pismo o przydziale. Czy mogę/ powinienem kontynuować oszczędzanie i czy będę miał potem odsetki zaległe? Nie chcę nic źle zrobić. Obecnie nie potrzebuję tych pieniędzy i nie chcę dzwonić do nikogo i budzić śpiących psów. Załączam też zacenzurowane dokumenty.

Napisany przez NaTwoim13
Droga Pomocy, od teraz (przydział) będą trwać między innymi 10 lat, gdzie możesz nadal oszczędzać i utrzymać umowę zgodnie z obecnym orzeczeniem Federalnego Sądu Najwyższego. Nie możesz przekroczyć sumy oszczędności budowlanych swojego salda, wraz z 1% odsetkami od salda, a Twoje rzeczywiste saldo przy przydziale i rezygnacji z pożyczki będzie wyższe, ponieważ wyższe oprocentowanie jest księgowane oddzielnie na drugim koncie. Jeśli przyjmiesz przydział i zrezygnujesz z kredytu mieszkaniowego, dodatkowe odsetki - naliczone w systemie odsetek składanych na drugim koncie - zostaną wypłacone wraz z saldem oszczędności budowlanych.

Napisany przez Hilfe
noelmaxim pisze: Drodzy pomocnicy, od teraz (na przypisanie) przepłynie 10 lat, w których nadal możesz odkładać i utrzymywać umowę, między innymi zgodnie z obecnym wyrokiem Federalnego Sądu Najwyższego. Nie wolno Ci przekroczyć kwoty budżetu budowlanego łącznie z 1% odsetkami. Twoje rzeczywiste saldo przy przypisaniu i odmowie kredytu jest wyższe, ponieważ wyższe oprocentowanie jest księgowane oddzielnie na drugim koncie. Jeśli przyjmiesz przypisanie i zrezygnujesz z pożyczki budowlanej, dodatkowe odsetki - które zgromadziły się w efekcie odsetek składanych na drugim koncie - zostaną zaksięgowane na koncie oszczędności budowlanych.
Dziękuję za udzieloną rzetelną opinię. Czy mogę sprawdzić gdzieś saldo drugiego oddzielnego konta lub zapytać o jego stan? Oczywiście mógłbym dokonać obliczeń samodzielnie, ale nie wiem, czy mogę przyjąć maksymalną stopę, ponieważ chodzi o stopę od-do. Czy w tym BSV istnieje możliwość wpłat specjalnych? A może lepiej pozostać przy regularnych wpłatach?

Napisany przez Polli1209
Czy możesz zobaczyć drugie konto gdzieś indziej, nie wiem. Ale jeśli chodzi o specjalne wpłaty, moje doświadczenie wskazuje, że BHW teraz na to uważa i zwraca wszystko, co przekracza ustaloną kwotę oszczędności. Kiedyś przez jakiś czas regularnie wpłacałem wyższą miesięczną ratę na moje konto, zadziałało to, a w końcu (po przerwie w oszczędzaniu i ponownym ustawieniu stałego zlecenia) zwrócili mi nadpłatę. Od tamtej pory oszczędzam już tylko ustaloną kwotą. Moje konto jest gotowe do wydania od zeszłego roku, ale nadal oszczędzam, bo nie potrzebuję teraz pieniędzy. Otrzymuję 4,5% odsetek wraz z bonifikatą, więc korzystam z tego, dopóki mogę (kluczowe: 10 lat po przydzieleniu i patrząc na łączną kwotę oszczędności).

Napisany przez NaTwoim13
@hilfe Nie. Możesz jednak łatwo dowiedzieć się o naliczonych bonusowych odsetkach w centrali BHW. W twoim opisywanym certyfikacie oszczędnościowym jest podany standardowy wkład oszczędnościowy, który powinieneś minimalnie wpłacać, ponieważ nawet wpłacenie niższej kwoty niż regularna współczynnik oszczędnościowy może być podstawą do rozwiązania umowy przez stronę banku oszczędnościowo-budowlanego po przyznaniu kredytu. Wpłaty - przy mniejszych sumach oszczędności budowlanych, gdzie standardowy wkład oszczędnościowy jest niski - na poziomie maksymalnej stawki oszczędnościowej dla uzyskania pełnej premii budowlanej (bez znaczenia, czy ją otrzymujesz czy nie) zawsze są dopuszczalne i nie mogą być odrzucone.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata