Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Tanie ubezpieczenie na transport zwierząt?

Napisany przez Macca
Cześć! Mam nadzieję, że ktoś tu będzie w stanie mi pomóc. Od wielu lat prowadzę stadninę koni i czasami musimy przewieźć konie z punktu A do punktu B. Dotychczas wszystko szło dobrze, ale zatrudniliśmy nowego pracownika (kierowcę) i miał wypadek podczas jednego z transportów. To nie skończyło się dobrze, a ja nie miałem dobrej polisy ubezpieczeniowej, nawet jeśli była bardzo droga. Ostatecznie kosztowało mnie to dużo pieniędzy. Moje pytanie teraz brzmi, czy istnieją tańsze ubezpieczenia, specjalnie dla takich przypadków?

Re: Tanie ubezpieczenie na transport zwierząt?

Napisany przez strizzi
Cześć! Takiego rodzaju rzecz już wcześniej bym ubezpieczył. W końcu nie są to zwykłe przewozy, gdzie transportuje się na przykład warzywa. Tutaj używa się większych przyczep, transportuje się więcej ładunków i żywe (!) zwierzęta. To już poważna sprawa. A jeśli coś pójdzie nie tak, to mogą to być naprawdę duże koszty. Ubezpieczenia nie cieszą się zbyt dobrą opinią. Najczęściej są przesadnie drogie albo po prostu złe, ponieważ zawierają wiele drobnych druków i wyjątków. W standardowym ubezpieczeniu takie sytuacje ekstremalne, przynajmniej o ile mi wiadomo, nie są objęte ochroną. W takich przypadkach warto skontaktować się z dedykowanymi dostawcami. Jednym z nich jest na przykład ten: https://www.verkehrshaftungsversicherungen.de/ Specjalizują się w ubezpieczeniach transportowych, w tym także przewozach zwierząt. My tam kiedyś ubezpieczyliśmy przeprowadzkę i cena była w porządku. Polecam zapytać o ofertę i poradzić się specjalistów. Następnie możesz zastanowić się, czy poszukać innych dostawców. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata