Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Jak bezpieczne jest bankowość internetowa?

Napisany przez deniz20
Cześć, jestem ciekawy, jak bezpieczne według was jest bankowość internetowa. Czy wierzycie w to? Czy sami z niej korzystacie? Co sprawia, że wątpicie w bezpieczeństwo? Zwłaszcza gdy zainstalowane są odpowiednie aplikacje na telefonie. Co się dzieje, gdy ktoś zgubi telefon? Czy dane są wtedy jeszcze bezpieczne? Czekam na wymianę poglądów.

Napisany przez Birgit
Jeśli korzystasz z aplikacji bankowej, oczywiście nie powinieneś przechowywać swoich danych logowania na telefonie.

Napisany przez Dallmeyer
Spróbuję teraz sam. Nie sądzę, że zamawianie artykułów przez internet jest niebezpieczne i tam podawanie danych.

Napisany przez Schwabenjunge
Cześć deniz20, Używam do bankowości internetowej optycznego generatora TAN tanJack optic CX od Reiner SCT. Czuję się dzięki niemu bardzo bezpiecznie, a także działa on z kartami różnych instytucji kredytowych. Na przykład mam konto w Volksbank i w Kreissparkasse i nie potrzebuję dwóch różnych generatorów TAN. Pod względem ceny ten generator TAN jest dla mnie w porządku.

Napisany przez MarcNRW
Kiedy blokujemy swój smartfon kodem/identyfikacją twarzy/Touch ID, nie pokazujemy swoich danych dostępowych nikomu, nie używamy już przestarzałych list TAN... dlaczego bankowość internetowa miałaby być niebezpieczna?

Napisany przez Astride
Nie wiadomo naprawdę, jak bezpieczne jest bankowość internetowa. Kiedyś byłem sceptyczny, ale teraz korzystam z tego serwisu, ponieważ sądzę, że jeśli tak wielu ludzi go używa, to nie może być zły

Napisany przez 2utopus

Byłem wcześniej sceptyczny, ale teraz korzystam z tej usługi, ponieważ myślę, że jeśli tak wielu ludzi z niej korzysta, to nie może być zła

Dokładnie - skoro tak wielu ludzi jeździ dieslem, to nie może być to złe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata