Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Doświadczenia z Rzecznikiem Finansowym

Napisany przez Ramm
Cześć wszystkim,
Po odrzuceniu mojego odstąpienia od umowy przez VoBa i otrzymaniu listu od ich przedstawiciela interesów, chciałbym teraz skorzystać z pomocy Rzecznika Finansowego jako następny krok.
Czy ktoś ma doświadczenie w korzystaniu z usług Rzecznika Finansowego? Zwłaszcza w kontekście konieczności dokładnego opisania sytuacji, gdzie jako laik, bez wsparcia prawnego, trudno mi argumentować, co w mojej ocenie jest nieprawidłowe w umowie kredytowej i co zatem czyni ją podlegającą odstąpieniu od niej.
Z góry dziękuję

Re: Doświadczenia z Rzecznikiem Finansowym

Napisany przez marinapecunia
No cóż, do tego właśnie są przeszkoleni ombudsmani. Ich celem jest uniknięcie sporu sądowego. Pytanie brzmi, czy chodzi o umowę pożyczki czy umowę kredytową? W obu przypadkach powinieneś mieć pośrednika, zwłaszcza w przypadku pożyczki (nieruchomości). Jeśli miałeś tam pośrednika, powinien on Ci pomóc. Sprawdź jednak, czy odwołanie zostało złożone naprawdę na czas i poprawnie, w czym pomoże Ci pośrednik. W razie potrzeby napisz do mnie prywatną wiadomość z bardziej konkretnymi informacjami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata