Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Koszty badań psychologicznych i psychiatrycznych WHEN MPU)?

Napisany przez KKatze
Dzień dobry,
zostałem po raz drugi złapany za kierownicą po zażyciu tabletek Alprazolam (znany jako xanax lub tabletki nasenne). Chwilowo odebrano mi prawo jazdy i zostałem wezwany na badanie psychotechniczne. Te tabletki uspokajające nie są mi przepisywane. W internecie (https://www.fahrverbot.com/mpu/#Was-kostet-eine-MPU) czytam, że muszę zapłacić około 330€ za badanie psychotechniczne w przypadku narkotyków, ale czy tabletki nasenne również podlegają tej kategorii narkotyków?? To jest moje pierwsze zetknięcie z taką sytuacją.. Czy muszę przejść to badanie psychotechniczne, czy istnieje inna droga??
Dziękuję Wam.

Napisany przez Elex85
Tak naprawdę używa się tego przeciwko stanom lęku i paniki, ponieważ w przypadku zaburzeń snu jest to stosowane w off-labelu!
Ponieważ jest to lek benzodiazepinowy, podlega on klasyfikacji BTM.
Tylko niewiele leków nie podlega klasyfikacji BTM.
Prawdopodobnie musiałeś/aś zdawać badanie psychologiczne i psychotesty, ale pytanie, które musisz sobie zadać, brzmi: dlaczego w ogóle go bierzesz?
Więc z punktu widzenia snu ma to niewiele sensu, jeśli potem prowadzisz samochód.

Napisany przez hanes
MPU w sobie nie stanowi większego problemu.
Prawdziwie drogi jest kurs przygotowawczy do niej. Jest on konieczny, aby otrzymać pozytywną opinię z MPU.

Napisany przez KKatze
Pomaga w walce ze złym snem, ponieważ wpływa usypiająco! Mam problemy psychiczne, a znajomy zaoferował mi te tabletki.

Napisany przez Zitho

Napisany przez Elex85

to pomaga w zaburzeniach snu, ponieważ działa usypiająco! Mam problemy psychiczne, a znajomy zaoferował mi te tabletki.

Nie jest to środek przeciwny zaburzeniom snu, dlatego napisałem OFF-Label!
Istnieją inne sposoby, które można spróbować wcześniej, jeśli ma się problemy ze snem, zamiast od razu sięgać po coś takiego.
Jeśli rzeczywiście problemem są problemy psychiczne, należy skonsultować się z specjalistą.

Napisany przez Projekt84
Czy już wiesz, ile to będzie kosztować?

Napisany przez Birgit

to działa na bezsenność, ponieważ sprawia, że jesteśmy zmęczeni!

Ale to złys pomysł jeździć samochodem, gdy bierzesz leki, które sprawiają, że jesteś zmęczony.

Napisany przez KatiW
Ten egzamin psychologiczno-medyczny był ostatnio trochę paranoiczny. Koszty wzrosły do 700 €. Ponadto musisz zapłacić za przygotowanie, ponieważ nie ma możliwości, żebyś zdał bez przygotowania do egzaminu psychologiczno-medycznego. Osobiście zdałem w Moguncji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata