- pt cze 01, 2018 6:28 pm
Hej!
Mój przyjaciel i ja (koniec lat 20) oszczędziliśmy w ciągu ostatnich lat około 90 000 €. Ponieważ planujemy założenie rodziny, zastanawiamy się, czy powinniśmy kupić mieszkanie. Budowa domu nie wchodzi w grę, ponieważ odziedziczę kiedyś[url]Dom[/url] moich rodziców.
Nowoczesne mieszkanie o powierzchni 90 metrów kwadratowych kosztuje tutaj około 250 000 €. Zarabiamy razem około 4000 € netto miesięcznie, ale jak już powiedziałem, chcemy w niedalekiej przyszłości mieć dzieci.
Mój ojciec również chciałby coś dołożyć, ile dokładnie nie wiem. Jako alternatywę rozważamy wynajęcie innego mieszkania (koszty wynajmu około 800 €). Co według Was byłoby bardziej sensowne?
Jakie jest życie podczas spłacania[url]kredytu[/url] ? Przeprowadzając się do innego wynajętego mieszkania, możemy oczywiście nadal żyć beztrosko, jeździć na wakacje itp.
Cieszę się z kilku porad.
Pozdrawiam
Mój przyjaciel i ja (koniec lat 20) oszczędziliśmy w ciągu ostatnich lat około 90 000 €. Ponieważ planujemy założenie rodziny, zastanawiamy się, czy powinniśmy kupić mieszkanie. Budowa domu nie wchodzi w grę, ponieważ odziedziczę kiedyś
Nowoczesne mieszkanie o powierzchni 90 metrów kwadratowych kosztuje tutaj około 250 000 €. Zarabiamy razem około 4000 € netto miesięcznie, ale jak już powiedziałem, chcemy w niedalekiej przyszłości mieć dzieci.
Mój ojciec również chciałby coś dołożyć, ile dokładnie nie wiem. Jako alternatywę rozważamy wynajęcie innego mieszkania (koszty wynajmu około 800 €). Co według Was byłoby bardziej sensowne?
Jakie jest życie podczas spłacania
Cieszę się z kilku porad.
Pozdrawiam