Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zajęcie komornicze bez nadawcy- Nikt nie zna numeru konta.

Napisany przez Kassenverwalter
Cześć wszystkim
Mam trwające transakcje w moim koncie (bankowość internetowa) w wysokości około 300 [url]euro[/url] bez nadawcy, bez zleceniodawcy, bez niczego! Po prostu kwota i termin pomoc obok, tam gdzie normalnie znajduje się zleceniodawca lub coś innego.
Czy to normalne?
Obecnie otrzymuję świadczenia ALGII, a kiedy one wpłyną pod koniec miesiąca, ta transakcja będzie tam jako trwająca i może zostać odjęta?
Dlaczego w ogóle pojawia się to wśród trwających transakcji, skoro to [url]konto[/url] zabezpieczone przed zajęciem? Przecież niedawno przekształciłam je właśnie w to celu, aby mieć spokój...
I jak już wspomniałem: bez zleceniodawcy ani niczego innego. Ponadto NIKT jeszcze nie zna moich danych bankowych, co sprawia, że sytuacja wydaje się jeszcze dziwniejsza! Tylko prawnik, który zajmuje się niektórymi wierzycielami, miał te dane...
Pozdrowienia
Susanne

Napisany przez Spiagei
Cześć Susanne,
Tylko dlatego, że masz [url]konto[/url] chronione przed zajęciem komorniczym, nie oznacza to, że jesteś całkowicie chroniona przed zajęciami. Tylko kwota niepodlegająca zajęciu... single, myślę, że 920 €/miesiąc nie zostanie odjęta... jeśli zarabiasz więcej, reszta idzie do wierzycieli.
Zajęcie zostało dostarczone do Ciebie pocztą. Musisz zobaczyć, które z nich przypada na te 300 €.

Napisany przez Kassenverwalter
Nikt nie zna jeszcze numeru konta. Tylko prawnik kontaktował się z kilkoma wierzycielami! Szczerze mówiąc, nie mam pojęcia, kto za tym stoi. Byłem jednak kilka dni poza domem i dopiero dziś wieczorem będę mógł sprawdzić skrzynkę pocztową. Niemniej jednak, jak wspomniano, nikt dotąd nie zna danych!

Aha, tak. Na podstawie dotychczasowych przelewów ta osoba może chyba wydobyć mój numer konta, prawda? Nie przemyślałem tego...

Obecnie otrzymuję - będąc nowym w mieście - jedynie dochody z urzędu pracy w wysokości 416 €.
Czyż nie powinny mi one pozostać...?

Limit wolny od zajęcia wynosi 1133,80 €.
Dla pewności: Załóżmy, że miałbym np. 1500 € dochodu, to czy różnicę czyli 366,20 € można odjąć? Czy te wspomniane 1133,80 € muszą pozostać? Czy tak jest właściwie?

Problem polega tylko na tym: Jeśli teraz wpłacę pieniądze do przelewu, np. 30 €, to tego nie wolno zatrzymać, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata