- czw cze 21, 2018 9:26 am
Hej wszystkim,
obecnie jeździmy BMW 330 Coupe Benziner, którego finansowanie nadal trwa, a pozostały dług wynosi około 7000 €. Wartość pojazdu powinna wynosić od 12.000 do 14.000 €.
Ponieważ moja codzienna trasa do pracy (żona zostaje wysadzona po drodze przy S-Bahn) została wydłużona o około 50 km, a mój 330 ma ogromne zużycie paliwa, chcielibyśmy zdecydować się na zakup BMW 320 Diesel i sprzedać 330 (mam dokumenty pojazdu).
Poprzez kolegów z pracy dowiedziałem się o[url]Leasing[/url] u samochodów używanych i szczerze mówiąc, w kontekście całej debaty dotyczącej Diesel, wydaje mi się to całkiem niezłe.
Mamy wystarczająco pieniędzy na koncie, aby zapłacić gotówką za samochód, ale martwię się, że w przypadku zakupu, ze względu na wszystkie zakazy ruchu drogowego itd., wartość samochodu mogłaby znacząco spaść w ciągu najbliższych 3-4 lat. Ponadto pozostalibyśmy płynni finansowo i nie zainwestowalibyśmy naszych pieniędzy w samochód o niestabilnej wartości.
Dane dotyczące nas:
Dochód: Ja 2100 €, żona ok. 2000 € (obaj w sektorze publicznym), przychody z wynajmu 500 €.
Koszty:[url]kredyt hipoteczny[/url] 1600 €, [url]kredyt[/url] samochodowy 270 €, koszty utrzymania ok. 1300 €, oszczędności ok. 1000 €, brak dzieci.
Teraz mam kilka pytań dotyczących postępowania:
1. Czy muszę sprzedać moje obecne auto przed złożeniem wniosku o[url]Leasing[/url] lub spłacenie pozostałej kwoty, czy mogę to zrobić potem? Muszę być mobilny.
2. Umowa kredytowa pozwala na całkowitą spłatę sumy, ale jak to wpłynie na moje[url]konto[/url] w Schufa? Słyszałem, że może to mieć negatywny wpływ na wynik.
3. Czy ktoś już korzystał z[url]Leasing[/url] u samochodów używanych i może podzielić się doświadczeniem?
4. Czy powinniśmy jednak kupić samochód bez[url]Leasing[/url] u i zaryzykować utratę wartości?
5. Czy nasza[url]zdolność kredytowa[/url] jest wystarczająco dobra na czas spłaty [url]kredytu[/url] samochodowego?
Dzięki i pozdrowienia
obecnie jeździmy BMW 330 Coupe Benziner, którego finansowanie nadal trwa, a pozostały dług wynosi około 7000 €. Wartość pojazdu powinna wynosić od 12.000 do 14.000 €.
Ponieważ moja codzienna trasa do pracy (żona zostaje wysadzona po drodze przy S-Bahn) została wydłużona o około 50 km, a mój 330 ma ogromne zużycie paliwa, chcielibyśmy zdecydować się na zakup BMW 320 Diesel i sprzedać 330 (mam dokumenty pojazdu).
Poprzez kolegów z pracy dowiedziałem się o
Mamy wystarczająco pieniędzy na koncie, aby zapłacić gotówką za samochód, ale martwię się, że w przypadku zakupu, ze względu na wszystkie zakazy ruchu drogowego itd., wartość samochodu mogłaby znacząco spaść w ciągu najbliższych 3-4 lat. Ponadto pozostalibyśmy płynni finansowo i nie zainwestowalibyśmy naszych pieniędzy w samochód o niestabilnej wartości.
Dane dotyczące nas:
Dochód: Ja 2100 €, żona ok. 2000 € (obaj w sektorze publicznym), przychody z wynajmu 500 €.
Koszty:
Teraz mam kilka pytań dotyczących postępowania:
1. Czy muszę sprzedać moje obecne auto przed złożeniem wniosku o
2. Umowa kredytowa pozwala na całkowitą spłatę sumy, ale jak to wpłynie na moje
3. Czy ktoś już korzystał z
4. Czy powinniśmy jednak kupić samochód bez
5. Czy nasza
Dzięki i pozdrowienia