Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wspierany przez państwo kontrakt oszczędnościowy mieszkaniowy z krótkim okresem obowiązywania

Napisany przez Alex5
Cześć wszystkim, mam nadzieję, że możecie mi pomóc. Moja żona, moje 3 dzieci i ja chcemy kupić [url]Dom[/url]. Wszystko wraz z naszym pośrednikiem. W naszych umowach oszczędnościowo-budowlanych uwzględniliśmy 4 osobne umowy oszczędności budowlane na mieszkanie (łącznie około 3600 € z dopłatami Riestera) i jedną zwykłą umowę oszczędnościowo-budowlaną. Chciałem zlikwidować te umowy, ale powiedziano mi, że nie mogę tego zrobić, a jeśli tak zrobię, będę musiał zwrócić wszystkie dopłaty Riestera. Powodem jest to, że umowy te nie są jeszcze aktywne przez 5 lat. I że wypłata może potrwać do roku. Ponieważ wszystkie oszczędności, które posiadamy (wiem, że nie jest to dużo), zainwestowaliśmy w te umowy i teraz nie możemy nimi dysponować, wpędza nas to w rozpacz, ponieważ bez tych umów nie jesteśmy w stanie sprostać finansowaniu. Czy prawdziwie tracę dopłaty przy wypłacie? Dziękuję bardzo

Re: Wspierany przez państwo kontrakt oszczędnościowy mieszkaniowy z krótkim okresem obowiązywania

Napisany przez spassinnebacken
Dodatki musisz - jeśli wykorzystasz je w sposób szkodliwy dla zabezpieczeń, co tu zakładam - oczywiście zwrócić.
Jeśli nie możecie poradzić sobie z finansowaniem, gdy brakuje tych 3,300 [url]euro[/url], zacząłbym poważnie zastanawiać się nad ogólnym konceptem finansowania. Czy to jest zbyt ciasno oszacowane? Może chciałbyś przedstawić tutaj dane ramowe tego planu finansowania.

Napisany przez wbs
Cześć Alex5,

oczywiście bardzo trudno jest cokolwiek powiedzieć na temat potencjalnego finansowania, jeśli nie znamy podstawowych informacji o Waszej zdolności kredytowej i wybranym obiekcie.

W zasadzie powinieneś sprawdzić umowę dotyczącą konta oszczędnościowego z planem budowy lub Rieserbausparkonto, aby dowiedzieć się, jaka została tam ustalona długość trwania. To powinno rzucić trochę światła na sytuację.

Jeśli umowy razem wykazują tylko 3600 €, to w porównaniu do prawdopodobnej sumy finansowania jest to kropla w morzu potrzeb. Przynajmniej na razie, ponieważ na prawdopodobny roszczenie o pożyczkę najprawdopodobniej będzie trzeba mieć minimalny kapitał oszczędnościowy.

Jeśli nie masz jeszcze dostępnego kapitału, alternatywą pozostaje tymczasowe finansowanie. Zazwyczaj trwają one do 2 lat i pokrywają lukę w czasie, aż kapitał stanie się dostępny.

Pozdrawiam,

Heidi

Napisany przez NaTwoim13
Proponuję, że podasz nam te dane finansowe oddzielnie:

- Cena zakupu

- Koszty dodatkowe związane z nabyciem

- Modernizacje i remonty

- Kapitał własny

- Potrzebny dofinansowanie

Dzięki temu będziemy mogli Ci pomóc i zmniejszyć Twoje zmartwienie.

Napisany przez 2utopus
Jak wysokie były sumy oszczędności mieszkaniowych lub opłaty za umowy oszczędności mieszkaniowe?
I jak wysokie były dopłaty riester oraz korzyści podatkowe, które musiałyby zostać zwrócone?

Napisany przez BenniG
Tak, zgadzam się z spassinnebacken. Jeśli finansowanie zależy od kwoty poniżej 5 000 €, w ogóle zastanowiłbym się nad wartością inwestycji. Ale ile generalnie ma kosztować ten [url]Dom[/url]?

Napisany przez C. Andreas
Cześć, pięć lat to nonsens. To związane z prowizją, ponieważ wtedy pośrednik musi ją częściowo zwrócić. Dlatego mówi się o pięciu latach.

Przy kwocie 3,600 [url]euro[/url] można byłoby przeprowadzić umowy do przydziału, gdyby minimalna kwota oszczędności mieszkaniowych wynosiła 10,000 [url]euro[/url]. To zależy od taryfy.

To, czego jednak nie rozumiem, to stwierdzenie 4 umowy (?) na oszczędzanie mieszkaniowe Riester może istnieć tylko w stosunku do jednej osoby. Można również zerwać umowy, jednak należy wcześniej zgłosić w instytucji wydającej środki, że oszczędności będą wykorzystane na zakup/budowę lub spłatę długu. Wówczas wypłata nie wpłynie na utratę prawa do dotacji.

Warto jeszcze sprawdzić, jak wysoka jest kwota oszczędności w zwykłej umowie oszczędzania mieszkaniowego oraz czy można skorzystać z oszczędności + niewielkiego prawa do pożyczki, ponieważ prawo do pożyczki byłoby wtedy niewrażliwe i zwiększyłoby kapitał własny.

Napisany przez Hilfe
Mam zgodę poprzednich mówców, że jeśli to tylko 3 600€ (nie chcę zabrzmieć zarozumiale) i przez to jest zagrożone finansowanie, należy to poddać w wątpliwość. W innym przypadku zadzwoń do ubezpieczyciela, który udzieli Ci rzetelnej informacji na temat wysokości wypłaty. Wypłata trwa przeważnie około 2 miesięcy.

Napisany przez NaTwoim13
Po co spekulować nad tym, co miał na myśli lub jakie są intencje? Odsyłam do mojego wpisu #4; udzielenie odpowiedzi na pytania eliminuje konieczność spekulacji i gdy nie ma więcej odpowiedzi, moim zdaniem dalsza dyskusja nie ma sensu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata