Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dostałem dziwną ofertę kredytową!

Napisany przez CB1970
Cześć wszystkim, wczoraj dostałem e-mail, w którym potrzebuję porady dotyczącej podejrzanego oferty. Nie do końca rozumiem o co chodzi i chciałbym dowiedzieć się, co stoi za tą propozycją itd.

Oto treść e-maila:

Mamy w swoim portfolio różne nieruchomości w różnych rozmiarach - nabywasz nieruchomość, np. za 400.000,- koszty dodatkowe są finansowane - nie wkładasz własnych pieniędzy!!!!

Z ceny zakupu, która odpowiada wartości nieruchomości, otrzymasz 40.000,- jako gotówkę do dowolnego wykorzystania. W tym przypadku otrzymujesz gwarancję najmu lub nieruchomość już jest wynajęta - generuje to dochód - wtedy przeliczasz

400.000 x 5% odsetki / spłatę to 20.000 obciążenie minus 1.600x12 czynsz = 19.200 i niedobór 800 rocznie.

W takim przypadku potrzebujemy sprawozdania finansowego za ostatnie 3 lata, oświadczenia majątkowego, dowodu tożsamości, jeśli są długi, mogą one także zostać ewentualnie spłacone.
Rozliczenie około 6 tygodni.

Pozdrowienia, Günthner

Napisany przez StGe1973
A więc uważam to za niezwykle wątpliwe...

1. Oferta polega na zakupie nieruchomości w pełni sfinansowanej (prawdopodobnie z zasobów tej firmy), dlaczego nie jest podana bank udzielający [url]kredytu[/url], przez który miałaby zostać przeprowadzona transakcja?
2. Jeśli wartość nieruchomości wynosi 400 000 [url]euro[/url], wliczając koszty dodatkowe, skąd nagle pojawiają się 40 000 [url]euro[/url], które rzekomo miałbyś otrzymać z powrotem? Kto da Ci te 40 000 [url]euro[/url]? Dlaczego nie jest ona potrącona od kwoty finansowania? Dlaczego firma sprzedaje nieruchomość za 40 000 [url]euro[/url] poniżej wartości rynkowej? Czy to rodzaj prowizji sprzedażowej, którą ta firma (z miłości bliźniego?) zwraca Ci z powrotem?
3. Kto ręczy za gwarancję najmu? Na jak długo obowiązuje gwarancja najmu? Jak wiarygodna jest firma (gwarantująca najem)?
4. Jeśli suma odsetek i kapitału spłaty wynosi razem 5% (tutaj również powinno być jasne, jaką stawkę odsetkową faktycznie płacisz i jaki jest kapitał spłaty), to brakuje przynajmniej rezerwy na utrzymanie nieruchomości. Deficyt jest zatem większy niż 800 [url]euro[/url] rocznie.

Jeśli rozważasz podjęcie takiej decyzji, to tylko wtedy, gdy otrzymujesz sprawdzone informacje. W 99% przypadków ich nie otrzymasz...

Napisany przez CB1970
Cześć, dzięki za wyjaśnienie. Na pewno nie wezmę w tym udziału, ponieważ szczerze mówiąc nie rozumiem dokładnie, jak to działa. Firma lub typ pochodzi z Böblingen, a wczoraj w rozmowie telefonicznej, która trwała zaledwie 3 minuty, tylko krótko to wyjaśnił. Co mam wspólnego z nieruchomością w okolicach Stuttgartu, skoro pochodzę z Dolnej Saksonii. Powiedział, że mają wiele ofert różnych rozmiarów itp., również do wynajęcia. Wszystkiego tego nie zrozumiałem, jak mam tam dostać [url]kredyt[/url]!

Napisany przez 2utopus
Moim zdaniem te nieruchomości mają być sprzedawane ponad wartość - a bank również wydaje się w to grać ...
Cena zakupu wraz z opłatami pobocznymi i dodatkowe 40 000 € za 400 tysięcy - więc nieruchomość będzie być warta najwyżej 300 tysięcy - a potem będziemy obarczeni długami ...
ale to tylko domysły - często gdy coś wydaje się zbyt piękne, żeby było prawdziwe, to faktycznie tak jest ...

Napisany przez 6Bankkaufmann
Tak, to po prostu odpryski są tu zabronione. Nieruchomość traci na wartości i jest sprzedawana po zawyżonej cenie.

Napisany przez Marktwaechter
Jasne, to jasny przypadek dla strażników rynku z Bremy. Oni zajmują się finansowaniem nieruchomości i podejrzanymi dostawcami w tej branży. Opisz swoją sytuację w formularzu skarg: https://ssl.marktwaechter.de/mitmach...hwerdeformular Sprawdzimy to i w razie potrzeby ostrzegniemy innych konsumentów. Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata