- pn lip 09, 2018 7:12 pm
Cześć,
następująca sytuacja:
mój chłopak niestety przyniósł ze sobą do naszego związku nieuregulowane długi z przeszłości (z młodości). Chcielibyśmy wreszcie dokończyć te stare historie. 12 czerwca zakończyłam sukcesywnie moje szkolenie i zostałam bezpośrednio zatrudniona na czas nieokreślony i bez okresu próbnego. Naszym planem było wzięcie[url]kredytu[/url] , ponieważ mój chłopak ma negatywne wpisy w rejestrze dłużników, aby spłacić te długi. Niestety wiele banków wymaga trzech zaświadczeń o zarobkach, które mogę przedstawić, ale oczywiście są to dokumenty z okresu szkolenia oraz rozliczenie z czerwca ze zróżnicowanymi zarobkami z tytułu szkolenia i pełnego zatrudnienia. Znaleźliśmy jednak bank, który udzieliłby mi po pierwszym rozliczeniu w lipcu pożyczki, ale z oprocentowaniem 8,75%, co jest dość wysoką stopą. Chcielibyśmy z tego [url]kredytu[/url] skonsolidować wszystkie nasze zaległe raty.
Kwoty:
zaległe długi mojego chłopaka: około 25 000 €
moje zaległe kwoty: około 7 000 € (ale nie ma negatywnych wpisów, ponieważ płatności są regularnie regulowane miesięcznie - ratalne +[url]kredyt[/url] KfW z mojego poprzedniego szkolnictwa)
konieczność zakupu nowego samochodu: około 5000 €
rezerwa na przeprowadzkę/kaucja z powodu ciągłych kłopotów z obecnym wynajmującym: 3 000 €
Moje zarobki: 1 650 € netto plus niedawno przyjęta praca dodatkowa na około 400 €
Zarobki mojego chłopaka: 1 900 €, które niestety nie mogą zostać uwzględnione ze względu na wpisy w rejestrze dłużników
Razem potrzebowalibyśmy około 40 000 €, najlepiej na jak najdłuższy okres[url]kredytowy[/url] , aby rata wynosiła około 450 €, którą moglibyśmy spłacać bez problemu ze naszych zarobków.
Czy ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł lub poradę? Banki sugerują, abym ponownie złożyła wniosek pod koniec września, gdy będę mieć trzy pełne rozliczenia, jednak wierzyciele zaczynają naciskać, a samochód mojego chłopaka powoli się rozpada.
Z góry dziękuję.
następująca sytuacja:
mój chłopak niestety przyniósł ze sobą do naszego związku nieuregulowane długi z przeszłości (z młodości). Chcielibyśmy wreszcie dokończyć te stare historie. 12 czerwca zakończyłam sukcesywnie moje szkolenie i zostałam bezpośrednio zatrudniona na czas nieokreślony i bez okresu próbnego. Naszym planem było wzięcie
Kwoty:
zaległe długi mojego chłopaka: około 25 000 €
moje zaległe kwoty: około 7 000 € (ale nie ma negatywnych wpisów, ponieważ płatności są regularnie regulowane miesięcznie - ratalne +
konieczność zakupu nowego samochodu: około 5000 €
rezerwa na przeprowadzkę/kaucja z powodu ciągłych kłopotów z obecnym wynajmującym: 3 000 €
Moje zarobki: 1 650 € netto plus niedawno przyjęta praca dodatkowa na około 400 €
Zarobki mojego chłopaka: 1 900 €, które niestety nie mogą zostać uwzględnione ze względu na wpisy w rejestrze dłużników
Razem potrzebowalibyśmy około 40 000 €, najlepiej na jak najdłuższy okres
Czy ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł lub poradę? Banki sugerują, abym ponownie złożyła wniosek pod koniec września, gdy będę mieć trzy pełne rozliczenia, jednak wierzyciele zaczynają naciskać, a samochód mojego chłopaka powoli się rozpada.
Z góry dziękuję.