Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt krótko po ukończeniu nauki.

Napisany przez ADMCI4
Cześć,
następująca sytuacja:
mój chłopak niestety przyniósł ze sobą do naszego związku nieuregulowane długi z przeszłości (z młodości). Chcielibyśmy wreszcie dokończyć te stare historie. 12 czerwca zakończyłam sukcesywnie moje szkolenie i zostałam bezpośrednio zatrudniona na czas nieokreślony i bez okresu próbnego. Naszym planem było wzięcie [url]kredytu[/url], ponieważ mój chłopak ma negatywne wpisy w rejestrze dłużników, aby spłacić te długi. Niestety wiele banków wymaga trzech zaświadczeń o zarobkach, które mogę przedstawić, ale oczywiście są to dokumenty z okresu szkolenia oraz rozliczenie z czerwca ze zróżnicowanymi zarobkami z tytułu szkolenia i pełnego zatrudnienia. Znaleźliśmy jednak bank, który udzieliłby mi po pierwszym rozliczeniu w lipcu pożyczki, ale z oprocentowaniem 8,75%, co jest dość wysoką stopą. Chcielibyśmy z tego [url]kredytu[/url] skonsolidować wszystkie nasze zaległe raty.
Kwoty:
zaległe długi mojego chłopaka: około 25 000 €
moje zaległe kwoty: około 7 000 € (ale nie ma negatywnych wpisów, ponieważ płatności są regularnie regulowane miesięcznie - ratalne + [url]kredyt[/url] KfW z mojego poprzedniego szkolnictwa)
konieczność zakupu nowego samochodu: około 5000 €
rezerwa na przeprowadzkę/kaucja z powodu ciągłych kłopotów z obecnym wynajmującym: 3 000 €
Moje zarobki: 1 650 € netto plus niedawno przyjęta praca dodatkowa na około 400 €
Zarobki mojego chłopaka: 1 900 €, które niestety nie mogą zostać uwzględnione ze względu na wpisy w rejestrze dłużników
Razem potrzebowalibyśmy około 40 000 €, najlepiej na jak najdłuższy okres [url]kredytowy[/url], aby rata wynosiła około 450 €, którą moglibyśmy spłacać bez problemu ze naszych zarobków.
Czy ktoś ma może jeszcze jakiś pomysł lub poradę? Banki sugerują, abym ponownie złożyła wniosek pod koniec września, gdy będę mieć trzy pełne rozliczenia, jednak wierzyciele zaczynają naciskać, a samochód mojego chłopaka powoli się rozpada.
Z góry dziękuję.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
1. Nigdy, przenigdy nie bierz [url]kredytu[/url] dla kogoś, kto sam nie może go otrzymać !!!!!
2. Przyjaciel powinien udać się do doradcy ds. zadłużenia, potrzebuje kompetentnej pomocy (-> forum-schuldnerberatung.de)
Wszystko inne oznacza dla ciebie także rozpoczęcie długotrwałej kariery dłużnika...... Kiedy już czytam najdłuższy możliwy okres spłaty aby w ogóle móc obsługiwać raty.
Jeśli koniecznie chcesz otrzymać [url]kredyt[/url], polecam Ci Targobank, są specjalizowani w takich sytuacjach, sprzedadzą Ci również kilka ubezpieczeń....... (Uwaga, teraz była ironia!!)

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję bardzo za wskazówkę, ale to nie było moje pytanie. Nawet jeśli dopiero co skończyłem szkolenie, nie mam akurat 18 lat. Jestem wystarczająco dorosły, żeby ponosić odpowiedzialność za swoje decyzje i już je podjąłem. Długi okres spłaty nie wynika z faktu, że inaczej nie jesteśmy w stanie tego opłacić, ale z chęci utrzymania jak najwyższej płynności finansowej. Tę strategię już profesjonalnie zaakceptowaliśmy.

Ta procedura została już profesjonalnie zaakceptowana.

Przez kogo?
Czy twój przyjaciel skorzystał już z poradnictwa dla dłużników?
To, co robicie, to zatykanie dziury jednym, jeszcze większym dziurawym miejscem......

Długi okres spłaty nie wynika z tego, że nie jesteśmy w stanie ich spłacić, ale z chęci zachowania jak największej płynności finansowej.

Najwyższą płynność finansową osiąga się poprzez oszczędzanie, a następnie zakupywanie bez [url]kredytu[/url]..... wystarczy poczekać trochę.....
Przepraszam, wiem, że to nie było pytanie, ale miałam dokładnie taką samą sytuację.... zamiast zdobyć się na determinację i konsekwentnie spłacać, oczywiście łatwiej jest refinansować, wybierając [url]kredyt[/url] o jak najdłuższym okresie spłaty, celem uzyskania wysokiej płynności..... Oczywiście nie może też zabraknąć słynnego bufora.... czyli finansowania większej kwoty niż to, co faktycznie jest potrzebne....
Twój przyjaciel zarabia netto 1 900 EUR i ma długi w wysokości 25 000 EUR. Jeśli oddaje każdego miesiąca 800 EUR, to będzie bez długów po 2,5 lata i zostanie mu 1 100 EUR dla siebie.

Napisany przez 2utopus
Macie 47400€ netto rocznie - jeśli złożysz zeznanie podatkowe za ten rok, prawdopodobnie odzyskasz sporo pieniędzy.
W waszym miejscu postarałbym się, żeby rata była tak duża, jak jesteście w stanie znieść, aby płacić mniej odsetek i szybko odzyskać swobodę finansową.
Ważne: Uporządkować finanse: prowadzenie budżetu domowego, unikać zbędnych wydatków, porównywanie umów (prąd/telefon/abonamenty/ubezpieczenia/najem/zakupy...) i sprawdzanie, czego naprawdę potrzebujecie oraz zmiana na tańszego dostawcę, jeśli to możliwe - lepiej żyć asketycznie przez 1-3 lata i pozbyć się długów, niż rozciągać to na 10 lat - wtedy za 2 lata znów trzeba będzie płacić za pralkę, telewizor, naprawę samochodu, kuchnię, meble, ślub... z nowym zadłużeniem i jeszcze większymi długami oraz dłuższym okresem spłaty... nazywa się to spiralą zadłużenia/kołem uroboros.
Jak długo jesteście razem? W przypadku długów na rzecz kogoś innego byłbym bardzo ostrożny... inaczej może się zdarzyć, że długi pozostaną, a przyjaciel odejdzie. (Oczywiście nie życzę tego nikomu!)
I oczywiście NIGDY nie daj się nabrać na oferty kredytowe z wymaganą przedpłatą. (Przesyłka pobraniowa pocztą...)
Przy twoim samym wynagrodzeniu podejrzewam, że tak wysoki [url]kredyt[/url] z długim okresem spłaty będzie bardzo kosztowny - przy (hipotetycznych) 6% oprocentowaniu byłoby to 200€ odsetek w pierwszym miesiącu i tylko 250€ spłaty przy 450€ racie... wtedy spłaca się przez 10 lat - jeśli w ogóle uda się uzyskać takie warunki - być może prywatna upadłość byłaby dla twojego przyjaciela alternatywą? Wtedy po 7 latach osiągnie się wolność od długów.

Napisany przez ADMCI4
Profesjonalną opinię przedstawił [url]doradca[/url] finansowy.

Tak, spłacanie 800 [url]euro[/url] miesięcznie to również opcja, którą rozważaliśmy. Problem polega na tym, że mamy 16 wierzycieli i jest bardzo trudno skoordynować, kto ile dostaje i zadowolić wszystkich.

Skontaktowaliśmy się również z wyspecjalizowanym prawnikiem, aby jeszcze raz omówić wszystko i mam nadzieję, że spotkanie będzie pomocne.

Nasz przyjaciel rozważa oczywiście prywatną upadłość, ale ja jestem całkowicie przeciwna. Ma on 30 lat, a w ciągu tych 10 lat do rehabilitacji moim zdaniem podlega się ekstremalnie wysokiemu obciążeniu psychicznemu, które dotknie nas obu. Każdy wysiłek zawodowy jest całkowicie pozbawiony pozytywnych skutków i w ciągu tych 10 lat nie da się osiągnąć niczego zarówno zawodowo, jak i prywatnie. I nagle masz 40 lat i nie masz niczego do pokazania. Jak zniechęcające jest podejmowanie wysiłku w jakiejkolwiek dziedzinie.

Profesjonalna opinia pochodzi od doradcy majątkowego.

Jasne......

Możliwość ogłoszenia upadłości prywatnej jest oczywiście brana pod uwagę przez mojego przyjaciela, ale jestem zdecydowanie przeciwna. Ma on 30 lat i w ciągu tych 10 lat do rehabilitacji, moim zdaniem, podlega się wyjątkowo dużym obciążeniom psychicznym, które będą nas oboje dotyczyć. Każdy wysiłek zawodowy jest zupełnie bez pozytywnych skutków, a w ciągu tych 10 lat nie można osiągnąć niczego ani zawodowo, ani prywatnie. I nagle masz 40 lat i nie masz nic do pokazania. Jak zniechęcające jest starać się w jakiejkolwiek dziedzinie.

Ach tak..... teraz ma 30 lat i chce zamiast spłacać 25 000 EUR, pożyczyć 40 000 EUR (lub Ty).....
Jeśli zdecyduje się na ogłoszenie upadłości prywatnej, od teraz wszystko będzie miało swoje ładne toki, odda do egzekucji część swojego dochodu, a syndyk rozdzieli go między wierzycieli.... nie powstaną wtedy dodatkowe opłaty komornicze lub adwokata.
Ponownie pytanie:
Czy Twój przyjaciel już korzystał z doradztwa zadłużeniowego?
Jeśli nie, to zastanówcie się, dlaczego osoba z długami udaje się do doradcy majątkowego, a nie do właściwego miejsca.
Katjo, piszę to tak otwarcie, ponieważ sam żyłem w ten sposób od 18. do 43. roku życia.... Ciągłe nowe długi, [url]refinansowanie[/url], dodanie do debetu, najlepiej jeszcze dodatkowy zapas na nieprzewidziane sytuacje itp... Często się rozpoznaję w takich postach jak Twój.
Styl życia nie ulega zmianie, nic nie jest oszczędzane, a nowa pralka, telewizor czy nowe używane auto są zawsze kupowane na [url]kredyt[/url]. Mieliśmy okresy z 3 dziećmi, gdy musieliśmy żyć z 300 EUR miesięcznie, mimo że dobrze zarabiałem. Wtedy miałem jeszcze szczęście, że można było płacić w sklepach za pomocą polecenia zapłaty, wtedy można było zrobić zakupy nawet bez środków na koncie bankowym.....
Dlatego moja gorąca rada:
Nie bierz nowych długów, spłacaj te, które masz. Negocjuj z wierzycielami, twórz plany spłat i trzymaj się ich. Wtedy za 3 lata będzie wszystko załatwione. Przemyślcie to jeszcze raz.....

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście rozważymy możliwość spłacania długów. Jednak w mojej opinii upadłość jest naprawdę nie do zaakceptowania. Być może nasz prawnik może nam pomóc w stworzeniu planu spłaty lub nawiązaniu kontaktu z wierzycielami. Byłoby to oczywiście dobre rozwiązanie. Jednak jak już wspomniałem, ze względu na liczbę wierzycieli nie jest to łatwe do wykonania.
Dziękuję.

Napisany przez StGe1973
Cześć Katja,
więc bardzo Ci radzę po prostu potraktować to jako transakcję biznesową i postępować odpowiednio, czyli nie po prostu przejmować długi Twojego przyjaciela.
1. Długi Twojego przyjaciela mają już ponad 10 lat, czyli większość wierzycieli prawdopodobnie pogodziła się z tym, że albo nie zobaczą już nic z tych pieniędzy, albo dostaną tylko część swoich długów.
2. Postępowanie upadłościowe zawsze jest również środkiem nacisku na wierzycieli, ponieważ wtedy roszczenia są rozdzielane proporcjonalnie (ponad wartość dochodów podlegających zajęciu), czyli żaden wierzyciel nie spodziewa się pełnej spłaty swoich długów.
3. Wierzyciele otrzymują tylko niewielkie kwoty przez wiele lat.
Dlatego radziłbym Ci nie przejmować po prostu długów, ale skierować Twojego przyjaciela do doradcy ds. zadłużenia i jednocześnie udostępnić kwotę x. Czyli w ten sposób, że [url]doradca[/url] w sprawie długów będzie mógł skontaktować się z wierzycielami i powiedzieć:
1. Alternatywa 1 to postępowanie upadłościowe z niewielkimi szansami na pełną spłatę długów i to jeszcze przez wiele lat w małych ratach.
2. Z zewnętrznych środków (od Ciebie) proponowana jest kwota x na jednorazową zapłatę, na przykład każdemu wierzycielowi 40 lub 50% sumy długu w zamian za umorzenie długu.
Zwykle jest to dla wierzycieli bardzo pozytywne rozwiązanie, z dużymi szansami na zgodę:
1. Otrzymują oni dużą część swojego roszczenia, nie więcej niż prawdopodobnie otrzymaliby w przypadku postępowania upadłościowego.
2. Otrzymują tę kwotę natychmiast i pewnie, a nie z wielkim znakiem zapytania przez wiele lat w małych ratach.
Tak bym spróbował postąpić na Twoim miejscu, jeśli chcesz się zaangażować w spłatę długów Twojego przyjaciela. Czy to w ogóle ma sens, to musisz zdecydować samodzielnie. Najgorszym scenariuszem dla Ciebie byłoby (jak ktoś już wcześniej wspomniał), że spłacisz długi swoimi pieniędzmi i kredytem, a potem on zakończy z Tobą związek. Powinieneś być świadomy tego ryzyka, że Twój przyjaciel mógłby Cię skrajnie wykorzystać i oszukać. Jeśli mimo wszystko chcesz to zrobić, to oczywiście jest to Twoja decyzja.

Napisany przez 2utopus
Jeśli masz długi konsumenckie, nie musisz się martwić o budowanie majątku, ale przede wszystkim powinieneś spłacać długi.
Doradcy finansowi i prawnicy również chcą być opłacani - pieniądze mogą być również przeznaczone na spłatę długów - zanim oczywiście stanie się to konieczne, ale uzyskanie pomocy w zakresie doradztwa dla dłużników może być czasochłonne, ale również możliwe do uzyskania za darmo.
Wzrost zawodowy w trakcie bankructwa może przynieść pewne korzyści: szybsza spłata długów, z dochodem powyżej limitu zajęcia - ale mniejsze kwoty trafiają na osobiste [url]konto[/url] początkowo. Po 7 latach jest się wolnym od długów - 3 lata Schufa pozostaje jeszcze w spoczynku - ale czy na pewno chcesz od razu ponownie wziąć [url]kredyt[/url]? W alternatywie [url]doradca[/url] ds. długów może również negocjować wykrojenie długów z wierzycielami ... jednak wierzyciele nie muszą się na to zgodzić.

Napisany przez finanzierung
Cześć, teraz pojawia się pytanie, dlaczego zawsze chcecie iść do prawnika, który generuje dodatkowe koszty, zamiast po prostu zarejestrować się na doradztwo zadłużeniowe? To nic nie kosztuje i pomaga wam uzgodnić raty z wierzycielami w ramach ugody.

Przy zarobkach netto w wysokości 1.900 EUR musi być gdzieś od 600 do 900 EUR miesięcznie na spłatę długów. Problemem tutaj jest często to, że ponosi się ogromne opłaty windykacyjne, które sprawiają, że pieniądze w części bezowocnie wsiąkają w bagno długów.

Ponadto jestem zdania, że zaciągnięcie nowego (jeszcze większego) [url]kredytu[/url] jest początkiem spirali zadłużenia, która stopniowo wciąga was coraz głębiej.

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, mieliśmy już kontakt z doradcą ds. zadłużenia, a był to najbardziej bezczelny człowiek, jakiego kiedykolwiek spotkałem. Ciągle przerywał mojemu przyjacielowi itd. Poza tym doradztwo w zakresie zadłużenia też kosztuje pieniądze. Czy ktoś mógłby polecić jakiegoś dobrego doradcę?

Napisany przez Smirnoff1983

Dzień dobry,
Mieliśmy już kontakt z doradztwem finansowym i był to najbardziej bezczelny człowiek, jakiego kiedykolwiek spotkałam. Cały czas przerywał mojemu przyjacielowi, itd. Poza tym doradztwo finansowe również kosztuje pieniądze. Czy ktoś mógłby polecić dobre doradztwo w tej kwestii?

Po prostu wpisz w Google bezpłatne doradztwo dla dłużników i szukaj w okolicy.
Mogę ci tylko poradzić, żebyś nie brał [url]kredytu[/url] na spłatę jego długów. Niestety często widzę, że w przypadku byłych par, jedna osoba bierze [url]kredyt[/url] i ostatecznie musi za niego zapłacić, pomimo że się rozstali. Widzę to ciągle.
Jeśli zarabia 1900€ netto, zdecydowanie poleciłbym skorzystanie z doradztwa finansowego i dążyłbym do uzyskania możliwości spłaty długów w ratach. Od 1900€ netto do kwoty do której można zajść z egzekucją komorniczą jest sporo. Jeśli nic się nie posypie, mógłby być wolny od długów w ciągu 24 do 36 miesięcy.
Co do nowego samochodu itp., możesz potem wziąć [url]kredyt[/url] (po 3 miesiącach zarobków). Często dostajesz dość atrakcyjne oprocentowanie (poniżej 4%) na porównywarkach kredytowych. Przy zakupie samochodu często dostajesz lepsze oprocentowanie niż w zwykłym banku, ponieważ [url]kredyty[/url] są wspierane przez producenta. Niektórzy producenci samochodów chcą nawet tylko ostatni rachunek.

Pamiętaj zawsze, że swoim podpisem będziesz odpowiadał za całe nowe długi. Szczególnie w przypadku takiej sumy, możesz się przewrócić na wysokich odsetkach. Lepiej tego uniknąć. Spróbuj naprawdę opcji z płaceniem rat wierzycieli. Nawet w przypadku 25-30 wierzycieli, są także tańsi. Przecież nie ma czterocyfrowych kwot do spłacenia u każdego wierzyciela. Te małe sumy mogą być łatwiej spłacane. Zwłaszcza teraz, gdy masz większą wypłatę niż w czasie nauki.
Kiedyś widziałam u mojej byłej dziewczyny, że 90% wierzycieli pochodziło z kwot poniżej 100€ (częściowo były tam kwoty początkowe

Napisany przez Birgit
40.000 €-[url]kredyt[/url]:
Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, że musisz spłacić to wszystko samemu, jeśli wasz związek się rozpadnie ?
Rozpad związków to przecież nic rzadkiego.
Wszyscy to już wielokrotnie przeżyliśmy.
Teraz oczywiście nie myślisz o tym, że wasz związek mógłby się rozpaść.
Ale jeśli wiąże się z tym tak ogromna suma, zastanowiłbym się,
jak spłata [url]kredytu[/url] miałaby być uregulowana.

Jeszcze raz jako rekomendacja:
www.forum-schuldnerberatung.de
Tam możecie przedstawić swoją (lub jego) sytuację, kto ile ma do otrzymania.....
To zajmuje tylko kilka minut....

Napisany przez ADMCI4
A więc najpierw wielkie podziękowania dla tych, którzy naprawdę starali się pomóc i zostawili komentarze typu: Nie bierz pożyczek dla innych osób i Czy zastanawiałeś się nad rozstaniem:
Tak! Jestem dorosłą osobą, a nie zasłoniętym nastolatkiem. Oczywiście już przemyślałam wszystkie możliwe scenariusze. Dziękuję bardzo
W takim razie wychodzę z forum.
Wszystkiego dobrego.

Napisany przez Inkasso-Henry
Pomoc, jakie znowu tu udzielane są porady, wszystkie nie mają pojęcia. Powinieneś podejść do tego tematu w sposób zrównoważony, nie ma sensu, jeśli za 2 lata znów skończą się pieniądze... Lepiej pożycz 60.000€, z dłuższym okresem spłaty to nie powinien być problem i -mówiąc szczerze- chcesz przecież też cieszyć się życiem, prawda? Gdzie jest tam równowaga między pracą a życiem, bez urlopu, wyjść do restauracji, może chcecie nawet się pobrać? Zdecydowanie polecam też zakup nowego samochodu, przynajmniej przez pierwsze 4 lata będziesz miał spokój z naprawami itp.
Życzę Wam dużo sukcesów i szczęśliwego wspólnego życia!

Tak! Jestem osobą dorosłą, a nie omamionym nastolatkiem.

Tak, absolutnie widać to po Twoich postach....
Chcesz [url]kredytu[/url], wygodnej ścieżki, i jeśli niemal wszyscy zdecydowanie odradzają i zalecają zamiast brania nowych, wyższych długów, najpierw spłacenie istniejących, to po prostu się wypisujesz i próbujesz gdzie indziej.
Jak już zostało wspomniane, Targobank specjalizuje się w tego rodzaju klientach, tam dodatkowo sprzedaje się kilka ubezpieczeń ([url]ubezpieczenie[/url] spłaty [url]kredytu[/url] w razie śmierci/[url]ubezpieczenie[/url] od utraty pracy/[url]ubezpieczenie[/url] na wypadek śmierci), to dla nich dobry interes.
Powodzenia !

Napisany przez Batman_BU
16 Wierzycieli osobiście wydaje mi się dużo, ale jest to całkowicie wykonalne, aby się z nimi skontaktować i negocjować plan spłaty. Dzięki temu będzie również możliwe zaoszczędzenie dodatkowych opłat windykacyjnych.
Krok 1: Wpisanie wierzycieli i odpowiednich otwartych pozycji do tabeli. Określenie proporcji do całkowitej kwoty. Przykład: Dłużnik 1 ma do oddania 2 500 EUR z 25 000 EUR -> 10%. To jest również proporcjonalna część miesięcznej raty spłaty, którą powinniście ustalić.
Krok 2: Podejście do doradcy ds. zadłużenia (innego). Jeśli pierwszy był nieuprzejmy, poszukaj drugiego. Doradcy finansowi lub prawnicy nie są tu pierwszym wyborem.
Krok 3: Wspólnie z doradcą lub za pomocą doradcy wysłać propozycje porozumienia do wierzycieli. Im wyższe oferty, tym bardziej prawdopodobne przyjęcie. Płatność jednorazowa plus miesięczna rata przez x miesięcy. Zaleta: Dla jednorazowej płatności nie będzie potrzebny [url]kredyt[/url] w wysokości 25 000 EUR, ale być może 5 000 EUR. Zastanówcie się, jaką kwotę jesteście w stanie realistycznie zapłacić miesięcznie. 500 EUR? 800 EUR?
Krok 4: Przestrzeganie planu spłaty i przez dwa lata zaciskać pasa. Choć: Jeśli go wspierasz, powinniście to zrobić znacznie spokojniej.
Krok 5: Odkładanie pieniędzy na przeprowadzkę. 3 000 EUR będzieszcie w stanie zaoszczędzić szybko. [url]kredyt[/url] KFW na razie nie byłbym skłonny refinansować.
-> Wynik: 5 000 EUR dla płatności jednorazowej, niech będą 5 000 EUR na nowy samochód. -> [url]kredyt[/url] w wysokości 17 000 EUR (łącznie z KFW i starym autem) zamiast 40 000 EUR
-> Wynik 2: Długi konsumenckie prawdopodobnie zostaną zmniejszone w ramach porozumienia. Być może zaoszczędzicie tu nawet 50%.
-> Miesięczne obciążenie przez spłatę długów konsumenckich i nowego [url]kredytu[/url] będzie większe niż 450 EUR. Ale będziecie w stanie, w zależności od standardu życia (który na początek powinniście ograniczyć), zbudować płynność finansową.

Czy to nie brzmi znacznie lepiej niż 40 TYS. EUR po 8,75%?

Czy to nie brzmi dużo lepiej niż 40 tys. EUR na 8,75%?

Prawdopodobnie nie, ponieważ nowy [url]kredyt[/url] jest znacznie szybszy niż gdybyś musiał (tu twój przyjaciel) ruszyć dupska i zadbać o to. Dodatkowo szybka, dodatkowa zapora, którą inaczej musiałbyś najpierw zaoszczędzić. Po co trudzić się, skoro można załatwić to szybko i nieskomplikowanie... Przychodzi mi na myśl [url]kredyt[/url] stworzony dla mnie

Napisany przez Smirnoff1983
Cześć, ale i tutaj trzeba spłacić kredyt, a na pewno nie uda się to w ciągu 2-3 lat :-D
Kto zrobił sobie trud, żeby zadłużyć się, ten z pewnością zrobi sobie trud, żeby się wydostać z długów.

Napisany przez Ex-Studentin
Cześć Katja,
także, jeśli już się pożegnałeś: Jakie są odpowiednie pozycje 16 wierzycieli? Razem macie około 4.000€ netto, możecie oszczędzać około 1500-2000€ każdego miesiąca. Czy twój chłopak mógłby ewentualnie podjąć dodatkową pracę?

Zaproponowałbym wszystkim wierzycielom spłatę w ratach. Ci, którzy w ogóle nie zgodzą się na tę propozycję, być może powinni być wypłacani jako pierwsi, w zależności od ich pozycji. Ponieważ średnia pozycja wynosi około 1.500€, teoretycznie moglibyście pozbyć się jednego wierzyciela co miesiąc.

Możesz nadal spłacać swoje 7.000€ w ratach, nie ma tutaj presji. Oszczędźcie również 3000€ jako rezerwę. [url]kredyt[/url] na samochód bierzemy na ciebie, samochód będzie więc twój.

Rozumiem, że chcesz wziąć wszystko na siebie. Chcecie lepiej planować wspólną przyszłość. Jednak wzięcie [url]kredytu[/url] w wysokości 40 tysięcy wpłynie negatywnie na twoją historię kredytową i uzyskasz go tylko z wysokim oprocentowaniem, jeśli w ogóle. Jeśli kiedykolwiek się pojawią problemy z płatnościami (problemy zdrowotne, utrata dodatkowej pracy lub utrata jednego z głównych źródeł dochodu itp.), będziecie dwoma osobami z negatywną historią kredytową. W najgorszym przypadku nie otrzymacie nawet umowy najmu. Ktoś z Was powinien więc spróbować trzymać się czysto.

Napisany przez LadySunshine
Nie mogę sobie wyobrazić, że uda ci się dostać tak wysoki [url]kredyt[/url] w wysokości 40 000 [url]euro[/url] przy twoich dochodach. A to widać po praktycznie horrendalnych oprocentowaniu na poziomie prawie 9%, co oznaczałoby konieczność pobrania znacznej premii za ryzyko. Twój przyjaciel i tak nie ma szans na [url]kredyt[/url] z uwagi na swoje dane w Biurze Informacji Gospodarczej (Schufa).
Zasugerowałbym mu skorzystanie z doradztwa dla dłużników.

Niesamowite.....
Zarejestrowany i pierwszy post to reklama..... Świetnie !!! Nawet nie ma informacji o firmie na podlinkowanej stronie....

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata