- czw lip 12, 2018 5:47 am
Cześć wszystkim,
ja i moja partnerka stoją przed zakupem domu szeregowego (z roku budowy 2013) tuż za bramami Fryburga (20 km), bez pośrednika, za cenę 385 000 €
Do ceny zakupu dochodzi jeszcze 20 000 €, które obecnie potrzebujemy na nowy samochód, nowe wyposażenie wynosi około 5000 €.
Łącznie około 435 000 €
Nasz kapitał własny obecnie wynosi 190 000 €.
Planowana kwota[url]kredytu[/url] wynosiłaby zatem 245 000 €
A dochód gospodarstwa domowego netto obecnie wynosi około 3500 € netto. Nasze obecne mieszkanie wynosi 700 € czynszu kalt.
Myśleliśmy o racie w wysokości 1000 €, ponieważ koszty dodatkowe związane z domem są minimalne, ponieważ jest dość nowoczesny.
----------------------------
Nie mamy zbyt wielu pojęcia o finansowaniu. Nasz dotychczasowy plan zakładał zapytania w naszych bankach (Sparkasse) oraz doradztwo od Interhyp / Dr.Klein (doświadczenia?). Pewnie istnieje jeszcze inne duże banki w okolicach Fryburga, ale trudno nam znaleźć takie, które pasuje. ING-Diba byłoby również opcją, ponieważ tam prowadzimy nasze[url]konto[/url] .
Dzięki za Wasze rady!
Edycja: Świadczenie Baukindergeld nie zostało uwzględnione, traktujemy je jako całkiem przyjemne dodatkowe pieniądze na 10 lat.
ja i moja partnerka stoją przed zakupem domu szeregowego (z roku budowy 2013) tuż za bramami Fryburga (20 km), bez pośrednika, za cenę 385 000 €
Do ceny zakupu dochodzi jeszcze 20 000 €, które obecnie potrzebujemy na nowy samochód, nowe wyposażenie wynosi około 5000 €.
Łącznie około 435 000 €
Nasz kapitał własny obecnie wynosi 190 000 €.
Planowana kwota
A dochód gospodarstwa domowego netto obecnie wynosi około 3500 € netto. Nasze obecne mieszkanie wynosi 700 € czynszu kalt.
Myśleliśmy o racie w wysokości 1000 €, ponieważ koszty dodatkowe związane z domem są minimalne, ponieważ jest dość nowoczesny.
----------------------------
Nie mamy zbyt wielu pojęcia o finansowaniu. Nasz dotychczasowy plan zakładał zapytania w naszych bankach (Sparkasse) oraz doradztwo od Interhyp / Dr.Klein (doświadczenia?). Pewnie istnieje jeszcze inne duże banki w okolicach Fryburga, ale trudno nam znaleźć takie, które pasuje. ING-Diba byłoby również opcją, ponieważ tam prowadzimy nasze
Dzięki za Wasze rady!
Edycja: Świadczenie Baukindergeld nie zostało uwzględnione, traktujemy je jako całkiem przyjemne dodatkowe pieniądze na 10 lat.