Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: kredyt pomimo wpisu EV w Schufa

Napisany przez Mia1981
Cześć wszystkim
W internecie natrafiłam na forum i może ktoś tutaj wie, co może mi pomóc.
Oto sytuacja: rozpoczęłam pracę u nowego pracodawcy (byłej opiekunki osób starszych) 1.06.18.
Teraz potrzebuję pożyczki w wysokości 3 500 [url]euro[/url].
Jednak na początku 2017 roku musiałam podpisać oświadczenie o niewypłacalności! (poza tym kompletnie nie mam długów !!)
(Powód: kiedy kilka lat temu byłam samozatrudniona, zalecono mi wzięcie świetnego doradcy podatkowego, ponieważ nie miałam pojęcia o podatkach i chciałam, żeby wszystko było właściwe. Po latach okazało się jednak, że ten [url]doradca[/url] nie był prawdziwy i zalegała podatki. Doszło potem do ugody. Spłaciłam wszystkie roszczenia. Pomimo tego doszło do oświadczenia o niewypłacalności, ponieważ mieszkam z partnerem i nic z tego nie należy do mnie, dlatego powiedziano mi, żebym je podpisała.)
Teraz szukam [url]kredytu[/url] i ciągle jest odrzucany. Mój kontrakt jest na czas nieokreślony i bez okresu próbnego.
Moje zarobki wynoszą około 2400/2500 [url]euro[/url] netto.
Napotykam tylko na niesolidne oferty.
Pytanie: gdzie mogę dostać [url]kredyt[/url]???????
Może tutaj jest ktoś, kto naprawdę wie, czy mam szansę.

Dziękuję za wasz czas

Pozdrawiam Mia

PS: Mam nadzieję, że jest to napisane poprawnie, przepraszam jeśli ktoś życzy sobie anonimowości

Napisany przez BenniG
Haraldz rekodru.
Co oznacza vpr, co oznacza luautu, co oznacza ucv, co oznacza zj, co oznacza icv, co oznacza undwerde, co oznacza lirgt, co oznacza chnce, co oznacza leiy, co oznacza richtiggeschrieben i co oznacza jmerwünsct?
Co oznacza undwerde nur angelehnt?
Rzeczowniki muszą być zawsze zapisywane wielką literą.
W jakiej walucie wypłacane jest twoje wynagrodzenie? Nie znam [url]waluty[/url] e.
Nie rozumiem twojego pytania? Wyraźnie brakuje zaimeka osobowego!
Jeśli masz na myśli mnie, mogę po prostu pójść do banku, do mojej mamy lub do mojego brata, gdy potrzebuję szybko 3,500 €. Na pewno u niektórych znajomych mogę też pożyczyć tę kwotę.

Napisany przez 2tneub
Ponieważ w przeciwieństwie do BenniG udało mi się złożyć większość informacji, mogłem przynajmniej zgadnąć ogólny sens wpisu.

Czego nie do końca rozumiem, to jak dochodzi do zajęcia komorniczego, jeśli wszystko zostało opłacone? Teraz oczywiście nie dostaniesz już [url]kredytu[/url] w poważnym banku. Przy dochodzie netto 2400-2500€ można spróbować poprosić pracodawcę o pożyczkę pracowniczą. Problem w tym, że jesteś jeszcze na okresie próbnym. W przeciwnym razie może warto spróbować w Banku von Essen.

PS: Mam nadzieję, że nie jesteś zatrudniona jako sekretarka.

Napisany przez BenniG

Teraz szukam [url]kredytu[/url] i ciągle jestem odrzucany. Mój kontrakt jest na czas nieokreślony i bez okresu próbnego.

Cytat od tneub
Ponieważ w przeciwieństwie do BenniG udało mi się zgromadzić większość informacji, mogłem przynajmniej domyślić się ogólnego sensu wpisu.
Przy dochodzie netto 2400-2500€ zastanowiłbym się nad poproszeniem pracodawcy o pożyczkę pracowniczą. Problem stanowi tutaj to, że nadal jesteś na okresie próbnym.

Dziwne, coś chyba źle zinterpretowałeś.
Czy chodziło może o bez okresu próbnego jako 6-miesięczny okres próbny?
Wtedy nawet nie zauważyłem tego błędu.

Napisany przez 2tneub

Dziwne, chyba coś źle się skomponowałeś.

Masz rację. Przegapiłem zdanie o braku okresu próbnego.
Przeczytałem tylko to:

Cytat od Mia1981
Oto sytuacja: Rozpoczęłam pracę u nowego pracodawcy (np. pielęgniarka) 1 czerwca 2018 r.

Ale niezależnie od istnienia okresu próbnego czy nie, pracodawca nie jest początkowo bankiem (wyjątek: gdy celem działalności jest bankowość). Jeśli już ze skupieniem staję się pracodawcą i grając rolę banku, to przede wszystkim dla pracowników, którzy już coś dla mnie zrobili i których zdecydowanie chcę zatrzymać, a nie dla nowych pracowników, których ewentualną wydajność jeszcze nie mogę ocenić.
Mimo to można oczywiście to spróbować. Na pewno lepiej niż dostać się do jakichś niesolidnych windykatorów.

Napisany przez Mia1981
Witaj i dziękuję za odpowiedzi oraz przepraszam pana, który najwyraźniej jest nauczycielem (świadomie piszę cały tekst małymi literami)
Napisałem powyższy tekst z telefonu komórkowego, który czasami zamienia słowa, jak mu się podoba
Tak czy inaczej....

Dla zrozumienia:
Zgłoszenie do długu musiałem podpisać, ponieważ uprzejmy pan z sądu nie dał mi wyboru
Wyraźnie powiedziałem mu, że ustalenia w sprawie ugody są już w toku, ale to go nie interesowało
Wtedy byłem bardzo przytłoczony tą sytuacją i podpisałem
Obecnie próbuję usunąć zgłoszenie do długu, ale ten uprzejmy pan jest nieosiągalny, a w sądzie nikt się tego nie chce podejmować
Tak czy inaczej
Spłaciłem wszystkie zaległości zgodnie z ugodą i nie mam żadnych długów
Wplątałem się w tę sytuację z powodu wypadku, który zmusza mnie do przeżycia dwóch miesięcy, aż otrzymam wynagrodzenie
I nie, nie siedzę w biurze, jestem tą osobą, którą widzisz, gdy inni zamierają i ratuję życia, pomagam i opiekuję się, gdy inni zaczynają się wycofywać !!!

Moje pytanie jest proste - czy naprawdę możliwe jest uzyskanie [url]kredytu[/url], skoro to zgłoszenie do długu nie jest tak łatwe do usunięcia, a Biuro Informacji Gospodarczej nie reaguje i nie robi nic, pomimo że przedstawiłem wszystkie dokumenty
Otrzymałem trzy oferty, ale każda z nich wymaga dodatkowej opłaty za pośrednictwo w uzyskaniu [url]kredytu[/url] w wysokości 300 €, a przeczytałem w przewodniku, że rzetelny pośrednik uwzględnia swoje opłaty w miesięcznej racie, żadna z ofert nie gwarantuje bezpośrednio uzyskania [url]kredytu[/url], więc jest to podejrzane
Ponadto, mając na utrzymaniu nie tylko siebie, ale także moje dziecko, nie chcę zostać oszukanym
I Panie benniG, bardzo się cieszę, że mają państwo rodzinę i przyjaciół, którzy dysponują nadmiarem pieniędzy i zawsze mogą pożyczyć
jednak nie każdy ma mamę i przyjaciół, którzy tak po prostu posiadają gotówkę
I nie wydaję dużo pieniędzy, dlatego to dla mnie już dość spora suma, którą dokładnie uwzględniłem w moim planie finansowym, aby wiedzieć, jaką ratę mogę długoterminowo ponieść
Co do okresu próbnego: nie mam go, ponieważ mój pracodawca bardzo chciał mnie zatrudnić ze względu na moje kwalifikacje zawodowe
Na podstawie innych odpowiedzi i dyskusji, myślałem, że tutaj pozostajemy przy temacie
zamiast skupiać się na moim pisowni i stylu pisania oraz opisywać mi, że 3500 € to kwota, którą można po prostu dostać wszędzie
Ja nie dostanę jej nawet od mamy czy przyjaciół

Tak więc, nadal chodzi o to, czy istnieje rzetelny [url]kredyt[/url] mimo zgłoszenia do długu? Jeśli tak, gdzie?
Byłoby wspaniale, gdyby ktoś miał jakieś informacje na ten temat, proszę o konkrety
Dziękuję za wysiłek

Napisany przez 2tneub
Jeśli również czytasz odpowiedzi, zauważyłbyś, że dałem Ci wskazówki. Jeśli Twój pracodawca zrezygnował z okresu próbnego, masz również dobre szanse na uzyskanie pożyczki pracodawcy. W przeciwnym razie z banku Essen. https://www.kredite-ohne-schufa.info...nk-kredit.html

Napisany przez Mia1981
Hallo, czytam odpowiedzi bardzo uważnie.
Moja firma zasadniczo nie udziela pożyczek pracowniczych, co zrobiłem jako pierwsze, a także skonsultowałem się z innymi możliwościami, w tym z bankiem Essen online.
Obecnie rozmawiam telefonicznie codziennie z sądem, ale nic nie jest załatwiane. Skorzystanie z usług prawnika wiązałoby się z dodatkowymi kosztami.
Rozmowy z Biurem Informacji Gospodarczej (Schufa) także nic nie przynoszą, przerzucają to na sąd.
Rozmawiałem również z urzędem skarbowym, o którym jest mowa, i powiedzieli mi, że ta upadłość majątkowa tak naprawdę nie powinna była zostać ogłoszona, gdyby porozumienie nie zostało zawarte. Nie rozumieją, dlaczego tak się stało i próbują nawiązać kontakt, ponieważ jestem całkowicie wolny od długów i nigdy nie byłem niewypłacalny, a chodziło o kwestie podatkowe, które popsarł [url]doradca[/url] podatkowy (ustalono sądowo), ale zmarli nie mogą być pociągani do odpowiedzialności, a każdy jest zawsze odpowiedzialny.
Powiedziano mi dzisiaj, że ta upadłość majątkowa w ogóle nie powinna miała miejsca.
Urząd skarbowy napisał dzisiaj biuru informacji gospodarczej pismo w tej sprawie, dotyczące tej upadłości majątkowej, ale biuro informacji gospodarczej potrzebuje tego od sądu i niechętnie się z tym wiąże.
Podsumowując, upadłość majątkowa była nieuzasadniona i jest również niesłusznie wpisana, a ten uprzejmy człowiek nie odbiera telefonów, nie mówiąc już o osobistym spotkaniu w swoim biurze.
Teatr, który nie powinien mieć miejsca.

Napisany przez BenniG
Czy możesz negocjować rozłożenie na raty z firmą lub osobą, która chce od ciebie 3500 € (na cokolwiek to jest)? Odbiorcy tych 3500 € prawdopodobnie zależy na obrocie i prawdopodobnie także na zysku. W moim przekonaniu w przypadku salonów samochodowych, sklepów technicznych lub sklepów meblowych łatwiej jest otrzymać [url]kredyt[/url] na zakup towaru niż w przypadku gdy udajesz się do banku i mówisz, że potrzebujesz pieniędzy dla kogoś zupełnie obcego dla banku.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata