Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Commerz Finanz - Finanse Handlowe

Napisany przez AntiKommerz
To naprawdę dziwny bank i na szczęście moje stosunki z nimi dobiegły końca. Trochę niemądrze jest podpisać coś takiego ?‍♂️

Przy przeglądaniu dokumentów dotyczących karty Cashcard zauważyłem jednak następujące rzeczy:
- Opłata za zwrot przelewu wynosi 3€.
- Opłata za upomnienie wynosi 1,90€.
Te opłaty są naliczane na ujemny stan konta karty i w rezultacie oprocentowane oraz ubezpieczone od RSV, co oznacza dodatkowe zyski dla banku. Czy taka praktyka w ogóle jest dozwolona?

Z poważaniem, Klaus

Napisany przez peer
Podczas tworzenia umowy partnerzy są wolni. Wydaje się, że podpisałeś ten zapis. Nikt nie musi brać CashCard, [url]kredyt[/url] można dostać także bez niej, a dodatkowe [url]ubezpieczenie[/url] pełnowartościowe to po prostu bezsensowne i drogie wydatki. Ale jak już wspomniałem, każdy podpisuje dobrowolnie, miejmy nadzieję, po wcześniejszym przeczytaniu drobnym drukiem warunków. Nikt nie jest zmuszany do tego!

Napisany przez 6Bankkaufmann
Mogę się mylić, ale nie każdy czyta drobny druk w całości (niestety)

Napisany przez Marktwaechter
Możesz również opisać swoją sprawę do strażników rynku. Wtedy możemy zbadać sytuację i ewentualnie podjąć działania przeciwko takim strukturom rynkowym i klauzulom umownym. Link do naszego formularza skarg znajdziesz tutaj: https://ssl.marktwaechter.de/mitmach...hwerdeformular Pozdrowienia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata