Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Prawdopodobieństwo kredytowe i najlepsza droga?

Napisany przez Dredd
Cześć,
Muszę wziąć [url]kredyt[/url] ratalny na moje koszty adwokackie i rozliczenia rozwodowe na nadchodzący rok 2019. Ponieważ dotychczas udało mi się znacznie poprawić moje wyniki w Biurze Informacji Kredytowej (rozpocząłem w 2014 roku z wynikiem 92,99% -> obecnie 97,01%), chciałem poczekać jeszcze na dwie przyszłe okresy obliczeniowe w październiku i styczniu. Spodziewam się wzrostu do prawie lub powyżej 98%. Dotychczas od wielu znajomych słyszałem, że [url]kredyt[/url] ratalny w moim banku domowym (Sparda) w wysokości około 4% przy dobrej zdolności kredytowej jest bardzo wysoki. Z kolei banki prywatne takie jak Barclay czy Bank of Scotland oferują oprocentowanie w wysokości około 2-2,5% przy bardzo dobrej dobrej zdolności kredytowej, co w porównaniu do banku domowego przy pożyczce w wysokości około 13.000 do 15.000 [url]euro[/url] może zaoszczędzić około 1000 [url]euro[/url].
Mam zamiar spłacić [url]kredyt[/url] całkowicie za pomocą mojej odprawy z Bundeswehry 31.03.2021, dlatego dla mnie czas nie ma żadnego znaczenia. Największym problemem jednak w przypadku banków prywatnych jest to, że pytają, CZY umowa o pracę jest czasowa i JAK DŁUGO jest, JEŻELI TAK. Tu pojawia się największy problem:
Moja służba w Bundeswehrze trwa do 31.03.2021, czyli od daty przyjęcia około 28 miesięcy. Ja jednak potrzebuję [url]kredytu[/url] ratalnego o maksymalnej wysokości 200 [url]euro[/url] miesięcznie, czyli około 82-84 miesięcy.
Teraz do mojego pytania:
Czy zalecalibyście mi raczej pójść do banku domowego i skorzystać z 4%? Mój bank domowy nie wymaga żadnych informacji na temat pozostałego czasu mojej pracy, jedynie odsyła mnie do moich ostatnich 3 okresów wynagrodzenia. Czy zdecydowalibyście się na ryzyko odmowy i spróbowalibyście uzyskać 2-2,5%?
Czy macie jakieś zdanie na ten temat?
Będę wdzięczny za każdą opinię!
Pozdrowienia

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Z kolei prywatne banki, takie jak Barclays czy Bank of Scotland, oferują oprocentowanie w wysokości około 2-2,5% dla osób z dobrą lub bardzo dobrą zdolnością kredytową, co w porównaniu do banku domowego może zaoszczędzić około 1000 [url]euro[/url] przy pożyczce w wysokości od 13 000 do 15 000 [url]euro[/url].

Skąd masz te liczby? Z porównywarek cenowych?
Należy pamiętać, że po wypełnieniu wniosków o [url]kredyt[/url] mogą pojawić się zupełnie inne stawki procentowe. Zazwyczaj jest tam napisane od X,XX% oprocentowanie efektywne.
Ile aktualnie zarabiasz w Bundu?

Napisany przez Dredd
Tak, wiem że w drobnym druku zazwyczaj jest napisane, że XXX oprocentowanie otrzymuje 2/3 klientów. Ale czy jeśli moja [url]zdolność kredytowa[/url] jest bardzo dobra, na poziomie 98%, to nie oznacza koniecznie, że nie otrzymam lepszego oprocentowania? Zarabiam około 2400 netto miesięcznie... jednakże po odjęciu wszystkich opłat zostaje mi około 850-900 [url]euro[/url] miesięcznie do życia (pomijając koszty benzyny itp.).

Napisany przez hanes
U mnie wynik podstawowy wynosi również 98%, ale wynik branżowy dla banków wynosi tylko D.

Napisany przez Alex [CryptoMod]

Wiem, że w drobnych drukach zazwyczaj pisze, że 2/3 klientów otrzymuje XXX oprocentowanie.
Ale jeśli moja [url]zdolność kredytowa[/url] byłaby bardzo dobra, na poziomie 98%, to niekoniecznie oznacza, że nie dostałbym lepszej oferty oprocentowania, prawda?
Zarabiam około 2 400 netto... jednak ze względu na moją sytuację po odjęciu wszystkich opłat zostaje mi około 850 do 900 [url]euro[/url] miesięcznie na życie (na benzynę itp. jeszcze nie wydane).

Niekoniecznie.
Dla zabawy wprowadź wszystkie dane i zobacz, jaka oferta wtedy się pojawi.

Napisany przez Dredd
To raczej bym nie chciał robić, ponieważ po analizie zapytanie o [url]kredyt[/url] zostaje wpisane do mojej historii kredytowej na 1 rok... to znowu obniżyłoby moją ocenę. Czy chodziło Ci po prostu o spróbowanie w nowym roku PRZED pójściem do banku domowego i jeśli to nie zadziała, to udać się do banku domowego?

Napisany przez sodawasser911
Wynik branżowy dla firmy D nie jest teraz zły.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Cześć Dredd, musisz po prostu spróbować. Oznacza to, że możesz uzyskać dobrą stopę procentową. Może się jednak zdarzyć, że będzie ona nieco gorsza, ale wciąż lepsza niż w twoim banku domowym, gdzie wynosi 4%

Napisany przez ElephantMan
Dredd pisze: tego raczej nie chciałbym robić, ponieważ po przetworzeniu zapytania zostanie dodany wpis na 1 rok do mojego raportu kredytowego JAKO ZAPYTANIE o kredyt...
Zapytania dotyczące warunków kredytowych są widoczne tylko przez kilka dni i nie mają wpływu na scoring.

Napisany przez FloHH
ElephantMan pisze: Zapytania dotyczące warunków pojawiają się widocznie tylko na kilka dni i nie mają wpływu na wynik.
Tak i nie. Zapytania dotyczące warunków nie są widoczne dla osób trzecich. Tylko dla Ciebie i banku, do którego zostało złożone zapytanie. Zapytanie dotyczące kredytu jest widoczne przez 10 dni i jest przechowywane w score na 1 rok ....

Napisany przez 6Bankkaufmann
Wnioski kredytowe powinny być niewidoczne dla osób trzecich. Partnerzy bankowi także widzą wnioski kredytowe, które zostały niedawno złożone. To zawsze zależy od szczegółów.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata