- pt lip 20, 2018 1:54 pm
Cześć,
obecnie mam umowę oszczędnościową budowlaną o następujących szczegółach:
Rodzaj umowy
XXXXXXXXXX - Umowa oszczędnościowa budowlana BHW
Data rozpoczęcia umowy
11.03.2010
IBAN
DEXXXXXXX
Taryfa
DV3
Stopa procentowa
1,000 %
Kwota umowy
79.453,53 €
aktualne saldo
112,00 €
Oprocentowanie środków w bieżącym roku
XXX €
Składka oszczędnościowa zgodna z taryfą
238,36 €
Pożądana składka spłat
480,00 €
Wskaźnik oceny umowy
0,07
Przewidywane przydziały
(przy opłaceniu uzgodnionej składki oszczędnościowej)
3.Q / 2037
Saldo pozostałe
2.295
Ten umowa oszczędnościowa nie mogła być przez pewien czas realizowana, ponieważ w związku z rozwodem musiałem podzielić i wypłacić całe moje pieniądze i majątek, aby pokryć wszystkie koszty. Oszczędzam teraz na umowie od 2 miesięcy i otrzymuję od pracodawcy moje VWL w wysokości 6,65 € miesięcznie.
Chciałbym zakupić 1-2 pokojowe mieszkanie za około 250.000 € za 10-12 lat (w wieku 45 lat). Do tego czasu mogę zgromadzić od 10.000 do 20.000[url]euro[/url] (około 100 [url]euro[/url] miesięcznie). Ta umowa oszczędnościowa ma wartość 80.000 [url]euro[/url] i została zatem błędnie przeceniona.
Chciałbym teraz rozpocząć nową umowę oszczędnościową lub coś podobnego. Zgodnie z prawem dotyczącym alimentów mam dostęp do 4 % mojego rocznego dochodu na emeryturę, co daje około 100[url]euro[/url] miesięcznie.
Zauważyłem na wielu stronach oszczędnościowych, takich jak Schwäbisch Hall czy LBS, że zgromadzona suma jest MNIEJSZA niż wartość, którą otrzymałbym, gdybym po prostu trzymał pieniądze PO STRONIE.
Jak najlepiej osiągnąć mój cel, nie wylewając przy tym dużo pieniędzy?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki!
Pozdrowienia
obecnie mam umowę oszczędnościową budowlaną o następujących szczegółach:
Rodzaj umowy
XXXXXXXXXX - Umowa oszczędnościowa budowlana BHW
Data rozpoczęcia umowy
11.03.2010
IBAN
DEXXXXXXX
Taryfa
DV3
Stopa procentowa
1,000 %
Kwota umowy
79.453,53 €
aktualne saldo
112,00 €
Oprocentowanie środków w bieżącym roku
XXX €
Składka oszczędnościowa zgodna z taryfą
238,36 €
Pożądana składka spłat
480,00 €
Wskaźnik oceny umowy
0,07
Przewidywane przydziały
(przy opłaceniu uzgodnionej składki oszczędnościowej)
3.Q / 2037
Saldo pozostałe
2.295
Ten umowa oszczędnościowa nie mogła być przez pewien czas realizowana, ponieważ w związku z rozwodem musiałem podzielić i wypłacić całe moje pieniądze i majątek, aby pokryć wszystkie koszty. Oszczędzam teraz na umowie od 2 miesięcy i otrzymuję od pracodawcy moje VWL w wysokości 6,65 € miesięcznie.
Chciałbym zakupić 1-2 pokojowe mieszkanie za około 250.000 € za 10-12 lat (w wieku 45 lat). Do tego czasu mogę zgromadzić od 10.000 do 20.000
Chciałbym teraz rozpocząć nową umowę oszczędnościową lub coś podobnego. Zgodnie z prawem dotyczącym alimentów mam dostęp do 4 % mojego rocznego dochodu na emeryturę, co daje około 100
Zauważyłem na wielu stronach oszczędnościowych, takich jak Schwäbisch Hall czy LBS, że zgromadzona suma jest MNIEJSZA niż wartość, którą otrzymałbym, gdybym po prostu trzymał pieniądze PO STRONIE.
Jak najlepiej osiągnąć mój cel, nie wylewając przy tym dużo pieniędzy?
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki!
Pozdrowienia