Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Leasing pojazdów - umowa bankowa własna

Napisany przez janeiro82
Cześć ludzie, chciałbym wynająć samochód na cele biznesowe na 36 miesięcy. Wszystkie wartości brutto: Obecna wartość 40.000, szacowana wartość rezydualna po 36 miesiącach 20.000. Oferta to 670 euro miesięcznie x 36 miesięcy = 24.100 euro. Płacę tę kwotę za obniżenie wartości o 20.000. Innymi słowy: Ogólnie to około 20 procent oprocentowania, co uważam za bardzo wysokie, biorąc pod uwagę obecną politykę niskich stóp procentowych. Jednak porównałem oferty innych dealerów i to jest najlepsza oferta Leasingowa tej marki. Czy ktoś tutaj zna sposoby lub banki/usługi finansowe, gdzie mógłbym otrzymać lepszą ofertę? Chciałbym nieco zmniejszyć moją miesięczną ratę. Myślę, że 10 procent oprocentowania przez 3 lata byłoby w miarę uczciwe. (Moje ostatnie auto sfinansowałem przez salon samochodowy i przy kwocie 21.500 zapłaciłem 3000 euro odsetek w ciągu 5 lat.) Z góry dziękuję

Napisany przez brainy
Leasing oznacza po prostu nie wynajem, ponieważ umowa Leasingu łączy wady posiadania z wadami wynajmu. Leasing ma sens głównie w przypadku specjalnych ofert, które zazwyczaj są oferowane jako Leasing dla firm. Uważam, że jest dość drogi. Kupuj i finansuj samochód. Nie powinno to stanowić problemu, jeśli możesz sobie pozwolić na miesięczną ratę w wysokości 670 EUR.

Napisany przez 2tneub
Oprocentowanie już trzeba zrozumieć. Ogólnie. Bank finansuje średnio około 30 000 € na 36 miesięcy. Oznacza to stopę procentową na poziomie 4,x% rocznie.

Napisany przez BenniG
janeiro82 pisze: Jednak porównałem oferty z innymi sprzedawcami i to jest najlepsza oferta Leasingowa jak dotąd dla tego marki. Czy ktoś zna tutaj jakieś sposoby albo banki/usługi finansowe, gdzie mogę dostać lepszą ofertę?
Nie znając marki, modelu i rocznego przebiegu, będzie dla nas trudno ocenić twoje 670 €. Ja na przykład również wynająłem swojego Octavię, płacę 295 € (brutto) przez 18 miesięcy i mogę przejechać 40 000 km rocznie. Za paliwo płacę około 4 € za 100 km (to jest auto na gaz ziemny). Dostałem to przez Vehiculum. Ale istnieją również inne portale, takie jak Leasingtime, Leasingmarkt i tak dalej.... 670 € miesięcznie byłoby dla mnie znacznie za drogie dla trzyletniego auta z przebiegiem 50 000 km i tylko 25 000 km rocznie.

Napisany przez MThiemann
Cześć janeiro82, chociaż Twoje zapytanie jest już z trochę czasu temu... może moja informacja do Ciebie dotrze i temat nadal będzie dla Ciebie istotny: W przypadku ofert Leasingowych i najmu w sektorze komercyjnym rzadko kiedy podawane są stawki procentowe. Znalazłem, że oprocentowanie dla oferty, o której wspomniałeś, wynosi 4,50%. Przeprowadzając porównanie, doszedłem do następujących wniosków: Przy podanych wartościach otrzymałem (zależny od zdolności kredytowej) ratę miesięczną w wysokości 634,61 EUR przez 36 miesięcy, co wynosi oprocentowanie 3,12%. Na naszej stronie internetowej znajdziesz kalkulator Leasingowy, dzięki któremu możesz sprawdzić wysokość raty leaseowej - bez podawania swoich danych osobowych. Podając pożądaną kwotę, okres spłaty i wartość residualną, możesz bezpośrednio obliczyć wysokość potencjalnej raty Leasingowej. Pozdrawiam M. Thiemann

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata